Het wil maar niet lukken met Hovo 2

Zonder Bart Overtoom ivm schorsing en Jasper Boon ivm blessure, maar met Ali Choukair en Martin van Eeuwijk vertroken de mannen van Peter van der Slikke naar Leek om tegen de plaatselijke Eagles te spelen.

In de eerste fase van de wedstrijden worden door Hovocubo zes echte doelkansen gemist. Hierbij had Hovo een licht overwicht in de eerste fase van de wedstrijd. Pas na twaalf minuten gaat de thuisploeg beter spelen en krijgt het ook kansen. Doelman Tjerk Thuring  redt goed. De wedstrijd gaat meer heen en weer golven. Hoewel Hovo nog wel goed speelt moet het wel alert blijven om niet tegen een achterstand aan te kijken. Een minuut voor rust breekt de thuisploeg uit en in een 2:1 situatie is het toch Delano Dussel die namens de Eagles Tjerk Thuring weet te verschalken. En als de aftrap van deze tegentreffer wordt genomen schiet Martin van Eeuwijk en de bal lijkt in het doel te gaan, maar goalie Erwin Mensink verricht een onmogelijke redding zodat de stand 1-0 blijft wanneer beide teams de kleedkamer in gaan om te rusten.

Na de rust komt de jonge ploeg van Peter van der Slikke goed uit de startblokken. heeft goed overwicht op de tegenstander, het vergeet alleen te scoren. Na dat Richard Meijer in een aanval op het verkeerde been wordt gezet is het Fabio de Matos Fernandes die tegen de verhouding in de score voor de thuisploeg verdubbeld. Dit gebeurde haverwege de tweede helft. En wanneer Tjerk ongelukkig is in een doelpoging van opnieuw Delano Dussel incasseert hij de derde goal en is het breekpunt voor de Hoornaren. Hoewel Dani van Breukelen na een goede pass van Ferry Broers dicht bij een tegentreffer is, stort de ploeg in. Ondanks het feit dat De Eagles op vijf fouten stonden, wist de jonge ploeg uit Hoorn geen 10 meter trap te forceren voor een mogelijke aansluitingstreffer. Coach van der Slikke probeert met een Mo el Bouziani als vijfde veldspeler de wedstrijd te doen kantelen. Maar het risico van het power play is bekend en Karim Layeb (2x) en opnieuw Delano Dussel brengen de score van de ploeg uit Leek naar zes doelpunten. Martin van Eeuwijk redt de eer door toch nog op de valreep de zes 1 te maken.

Hovcubo 2 met lege handen

Bron: Noord Hollands Dagblad

Van onze verslaggever

Op be­zoek bij Leek­ster Eag­les gin­gen de zaal­voet­bal­lers van Ho­vo­cu­bo 2 gis­ter­avond met 6-1 on­der­uit. ,,Toch ben ik ze­ker niet on­te­vre­den. Ja, we ver­lie­zen, maar we speel­den best goed. Ik denk zelfs één van onze be­te­re wed­strij­den van het sei­zoen”, al­dus trai­ner Pe­ter van der Slik­ke. ,,Het gro­te pro­bleem was ech­ter dat wij enorm veel kan­sen mis­ten. Zo heb­ben wij in de eer­ste twaalf mi­nu­ten wel tien kan­sen ge­had.’’ Maar waar de be­zoe­kers fa­len in de af­ron­ding, is de thuis­ploeg wel scherp. ,,Toch is er met een rust­stand van 1-0 na­tuur­lijk niks aan de hand. Ech­ter maak­ten wij na pau­ze te veel per­soon­lij­ke fou­ten en dat kost­te ons de kop”, be­sluit Van der Slik­ke.