Een wedstrijd in de ‘Hors Categorie’

Strijdlust, passie, hoog tempo, hoogstaand voetbal, spanning, voor zowel het thuisvak als het uitvak op de tribune

was het genieten. Alles wat je in zo’n wedstrijd wil hebben, de halve finale van de KNVB Beker, zat er in. Dat de overwinning uiteindelijk naar het Knooppunt ging kan aan twee cruciale momenten toegewezen worden. Allereerst het onverwachte doelpunt tegen in ondertal van ‘t Knooppunt na de rode kaart van ex-Hovocubaan Jeroen de Groot waarna Hovo korte tijd de kluts kwijt was en het missen van de 10-meter trap ruim een minuut voor het einde van de wedstrijd. Hiermee werd Manuel Kuyk matchwinner voor ‘t Knooppunt in een wedstrijd die tot het einde toe alle kanten kon opgaan.

De keeper die als eerste aan het werk wordt gezet is Dave Stet die een snoeiharde vrije trap van Aziz Hitou weet te pareren. Even later is het Mats Velseboer die na een prachtige inzet slechts tien centimeter verwijderd is van de openingstreffer. In verdedigende zin werpte Hovocubo zich keer op keer als leeuwen voor de bal. Ondanks het goede schouwspel blijft het lang nul nul. Het is pas in de negentiende minuut wanneer Yoshua St. Juste de bal onderschept, via een magistrale lob Mo Attaibi aanspeelt die naar voren countert en uiteindelijk Mats Velseboer in de gelegenheid brengt om de score te openen. En met deze 0-1 voorsprong gaan beide teams naar de kleedkamer om zich te herladen voor de tweede helft.

En dit lukt de thuisploeg beter dan Hovocubo, Tevik Ceyar schuift binnen twee minuten de gelijkmaker in het doel achter Dave Stet. En kort daarna voorkomt Stet dat er tegen een achterstand wordt aangekeken wanneer hij met het puntje van zijn teen de bal tegen houdt. Inmiddels is Hovo ook al bij de les en kan weer gevaar voor het Amsterdamse doel brengen. Een schot van Mo Attaibi gaat net naast. het spel golft heen en weer en beide ploegen creëren voldoende mogelijkheden om op voorsprong te komen.

Wanneer Jeroen de Groot in de eenendertigste minuut zijn tweede gele kaart krijgt kantelt de wedstrijd. Knooppunt komt in een ondertal situatie en de verwachting is dat Hovocubo het karwei kan afmaken. Echter, Hovocubo verslikt zich en weet Tevik Ceyar zich naar een voorsprong te counteren. In een volgende counter binnen een paar minuten krijgt Appie Attahiri de 3-1 op zijn slof en bij een spelhervatting tikt Amar Zougghaghi de vierde goal van Amsterdamse makelij. En dit alles in een tijdsbestek van nog geen drie minuten, Hovocubo heeft dan een time out nodig om orde op zaken te stellen. En dat gebeurt ook.

Yoshua St, Juste trekt het keepershirt aan en middels powerplay verhoogt Hovo de druk op het Amsterdamse doel. De taktiek werkt en na dat er al eerdere doelpogingen mislukten weten Martin van Eeuwijk en Mats Velseboer de aansluiting te vinden. De vele toeschouwers zaten al een tijdje op het puntje van hun stoel en dit werd alleen maar erger. Wat een spanning! Hierna krijgt Hovocubo nog een aantal kansen om een verlenging af te dwingen, niet in het minste een 10 meter trap die knap door Manuel Kuyk wordt gestopt. Maar wanneer de zoemer gaat weet iedereen dat ‘t Knooppunt de finale gaat spelen tegen FC Marlène.

Hoog niveau zaalvoetbal in een hoog tempo met vooral heel veel spanning. Wie zich aan een kaartje waagde op deze dinsdagavond kreeg waar voor zijn geld.

Voor Hovocubo is het nu wonden likken en opladen voor de wedstrijd van aankomende vrijdag tegen GZV Watergras om 21.30 uur is Sporthal De Opgang.

Luister hier naar het live verslag van Zaalvoetbal Stream Nederland 1ste helft:

Luister hier naar het live verslag van Zaalvoetbal Stream Nederland 2de helft:

Lees hier het geschreven verslag van Radio Hoorn

Lees hier het verslag van ‘t Knooppunt

’t Knooppunt klopt Hovocubo in halve finale van bekertoernooi

Foto Erik Rietman. Hovocubaan Karim Mossaoui stuit op ’t Knooppunt-doelman Manuel Kuyk.

Bron: Noord Hollands Dagblad

Twee chaotische minuten kosten Hoornse ploeg de kop tegen Amsterdammers.

Vincent Schot

AMSTERDAM – Er zit geen speler van Hovocubo meer op de bank als Mo Attaibi plaatsneemt achter de bal voor een tienmetertrap. ’Schiet ’m erin’, smeekt Sofian el Adel terwijl hij zijn gezicht verstopt in zijn shirt. Zijn ploeggenoten proberen elkaar er ondertussen van te overtuigen dat dit inderdaad gaat gebeuren. Tussen de kieren van hun vingers door zien zij hoe Attaibi hard schiet, maar niet geplaatst genoeg om Manuel Kuyk te passeren. In de minuut die dan nog op de klok staat, slaagt de Hoornse ploeg hier ook niet meer in. En dus staat ’t Knooppunt op Goede Vrijdag tegenover FC Marlene in de finale van het bekertoernooi: 4-3.

Dat de ploeg van trainer Sander van Dijk na veertig minuten met lege handen staat in de Sporthallen Zuid in Amsterdam is voor rust alles behalve een vanzelfsprekendheid. Hovocubo en de koploper van de eredivisie doen weinig voor elkaar onder en maken er een heerlijk schouwspel van waarin er volop strijd is en de kansen aan beide kanten van het veld te noteren zijn.

De eerste beschietingen zijn van Amsterdamse makelij, maar met name Aziz Hitou vindt goalie Dave Stet keer op keer op zijn weg. Aan de andere kant is het Kuyk die weerwoord biedt als onder meer Karim Mossaoui aandringt op een openingstreffer.

Presenteerblaadje

De beste Hoornse kans is voor Mats Velseboer. Vanuit de draai mikt de international de bal met buitenkant rechts knap langs Kuyk, maar ook centimeters langs de verkeerde kant van de paal. Op slag van rust opent Velseboer de score alsnog door van dichtbij binnen te schieten. De credits voor deze goal gaan echter naar Attaibi. Hij blijft ijzig kalm als Hovocubo er razendsnel uitkomt en biedt de doelpuntenmaker de bal op een presenteerblaadje aan als Kuyk zijn kant op snelt om een goal te voorkomen.

Ook na rust houden beide teams elkaar lang in evenwicht. Wel staat het scorebord dan al op 1-1. Amper anderhalve minuut terug op het veld brengt Tevfik Ceyar ’t Knooppunt langszij. Met nog negen minuten te gaan, lijkt het duel in Hoorns voordeel te kantelen. Nota bene Hoornaar Jeroen de Groot zorgt hiervoor. De oud-speler van Hovocubo en huidig captain van ’t Knooppunt krijgt voor de tweede keer geel voorgehouden als hij Adil Zouthane naar de grond werkt.

Startsein

De twee minuten overtal leveren echter geen kansen op een nieuwe voorsprong op, maar een 2-1 achterstand. Opnieuw is het Ceyar – die het hele veld oversteekt zonder dat hij echt wordt aangepakt – die de trekker overhaalt. Via de onderkant van de lat slaat zijn kanonskogel binnen achter Stet. Het blijkt het startsein van twee chaotische minuten aan Hoornse zijde. Appie Attahiri – vorig jaar nog Hovocubaan – en Amar Zouggaghi tillen de stand hierin naar 4-1.

Het bekerduel lijkt dan gespeeld. Van Dijk offert Stet op om in de vorm van Yoshua St. Juste een extra veldspeler in te kunnen brengen. Het is een tactiek die werkt. Een halve minuut nadat Attahiri de paal teistert is het Velseboer die de 4-2 aantekent. Als Martin van Eeuwijk met nog 3.18 minuten op de klok de 4-3 maakt, is de spanning volledig terug. Seconden later krijgt hij een dot van een kans om ook de 4-4 te maken, maar nu weet hij de bal niet tussen de palen te krijgen.

Afspraken

Met nog 1.05 te spelen is het dan aan Attaibi om een verlenging uit het vuur te slepen. Tot verdriet van al zijn half weggedoken ploeggenoten aan de kant slaagt hij hier vanaf tien meter dus niet in. Het betekent feest voor de Amsterdammers. Zij winnen het duel dat begin vorige maand op het laatste moment werd afgelast vanwege Hoornse betrokkenheid bij een auto-ongeluk.

Van Dijk is na afloop teleurgesteld in de uitslag, maar bovenal in de wijze waarop deze tot stand kwam. ,,Als wij het niet kunnen opbrengen om ons aan de afspraken te houden dan loop je het op’’, baalt hij na afloop. ,,In die twee minuten waren we het vervolgens even helemaal kwijt. Zonde want we hadden niet verdiend om hier vanavond te verliezen.’’

’t Knooppunt-Hovocubo 4-3.

19. Velseboer 0-1, 22. Ceyar 1-1, 32. Ceyar 2-1, 34. Attahiri 3-1, 34. Zouggaghi 4-1, 36. Velseboer 4-2, 37. Van Eeuwijk 4-3.