Moedig verlaat Hovo 2 het landelijke bekertoernooi

De reserves van Hovocubo uit de Topklasse moesten het opnemen tegen eerstedivisionist Kondo Budjang. Ferdinand Hofland versus Niña George, twee coaches dit dit seizoen bij hun team debuteren.

Hovo speelt goed vanuit de organisatie en het is een mooie individuele actie van talent Kevin Kevin TrTromp die de ploeg uit Hoorn in de zesde minuut op voorsprong brengt. Helaas leidt miscommunicatie in de Hoornse defensie tot de gelijkmaker van de thuisploeg. Er lagen zeker mogelijkheden voor Hovocubo, maar moest wel opgebracht kunnen worden. Belangrijke 20 zuivere minuten waren na de rust nog te gaan.

Een actie middendoor en slordigheden achterin waarbij de spitsen 1 op 1 tegenover doelman Dave Stet kwamen zorgde ervoor dat Kondo op 3-1 voor kwam. Een assist van Kevin Tromp bracht Every Janzen dusdanig in stelling dat Hovocubo weer met de aansluitingstreffer in de wedstrijd terug kwam. Helaas was de tijd te kort om werkelijk naast Kondo te komen. dit betekende einde avontuur voor Hovocubo 2 in de landelijke beker.

Hovocubo heeft een goede wedstrijd gespeeld was de betere partij. Na rust snel twee goals identiek weggegeven, voor de rest dominant. Ondanks het verlies heerst er een positief gevoel over het team.

Luister hier na de nabeschouwing van Zaanradio

Lees hier het verslag van Kondo Budjang

Kondo naar tweede bekerronde

Bron: Noord Hollands Dagblad (zaanstreek)

Wormer De zaalvoetballers van Kondo Budjang hebben zich geplaatst voor de tweede ronde van het bekertoernooi. De Zaanse eerstedivisionist had het in ‘de tussenronde’lastig met het tweede team van Hovocubo, kwam zelfs met 1-0 achter, maar trok uiteindelijk met 3-2 aan het langste eind. Ïn de eerste helft speelden we niet goed”, reageerde Kondotrainer Ferdinand Hofland na afloop. “Gelukkig toonde Max Boon zich op doe een goede vervanger van Nordin Bakker. In de rust hebben we tegen elkaar gezegd: durf nou eens te voetballen. Dat werkte, na de pauze een stuk beter gespeeld.

Leroy Dekker had vlak voor rust Kondo op 1-1 gebracht. In de tweede helft scoorden Nino van den Heuvel en Chris Manuputty respectievelijk 2-1 en 3-1.