Zonder Timo maar wel met coach Danny treden we aan tegen Wognum Nicols B2 die ook met 6 spelers aan de aftrap staat. Het team uit Wognum bestaat uit louter 2e jaars en heeft zeven punten uit vier gespeelde wedstrijden. We weten dat het een lastig potje wordt.

Na wat aftasten is het Wognum die in de beginfase wat scherper uit de startblokken komt en daardoor het meeste balbezit heeft. Het leidt niet tot grote kansen maar aan de andere kant is het wel direct raak als Luuk op links goed opkomt en hard op doel schiet waarbij Jasey de bal op de doellijn de bal tegen de touwen schiet, 1-0. Wognum gaat snel op jacht naar de gelijkmaker en het is keeper Tygo die tot twee keer toe met de voeten redt. Ook Dai redt met z’n uitschuifbeen een keer. Na drie kansen is het Wognum die na iets meer dan 10 minuten de gelijkmaker scoort en nog geen minuut later staan we al achter als we even niet alert zijn 1-2. Wognum is ons duidelijk de baas, krijgt nog een giga kans die naast gaat. Vervolgens moet Kaj, als hij na een behoorlijke heupzwaai tegen de grond gaat, naar de kant en lijkt niet verder te kunnen. Dat is een flinke tegenvaller want zo voetballen we zonder wissels op de bank.  Toch herstellen we ons en krijgen via Jasey (2x) en Dai (2x) kansen op de 2-2. De keeper staat echter in de weg. Ondertussen is het Tygo die ook een paar keer reddingen verricht. Vijf minuten voor rust wordt een aanval van Hovo onderschept en dan komen we in een ondertal situatie terecht die door Wognum goed wordt uitgespeeld, 1-3.  De laatste fase van de 1e helft spelen beide teams slordig en veel balverlies is het gevolg. Twee vrije trappen van Dai (van de lijn) en Rolf (naast) zijn nog het vermelden waard. De rust breekt aan met 1-3 achterstand.

In de rust moeten de coaches Danny en Olaf alles doen om het geloof in een goeie afloop terug te laten keren. De B5 boys zitten er behoorlijk door heen. Met nog 25 minuten te spelen zonder wissels, er is weinig geloof dat we de 1-3 achterstand nog goed kunnen maken. De eerste paar minuten speelt Wognum een stuk beter dan aan het einde van de 1e helft terwijl Hovo slordig blijft spelen.  De kansen zijn dan ook voor de gasten. Eerste kans gaat direct op de paal waarna Tygo direct daarop opnieuw redding brengt.  Derde aanval is het helaas opnieuw raak en zo wordt het 1-4 en lijkt het erop dat we een behoorlijke nederlaag tegemoet gaan. Gelukkig gaat Kaj het toch weer even proberen en dat zorgt dat we weer kunnen wisselen. Direct krijgen we een grote kans als Kaj de bal van afstand schiet en de bal van de lijn wordt gehaald. In de counter is het Tygo die knap een zeker lijkend doelpunt voorkomt. Na bijna 9 minuten keert plots de wedstrijd als Luuk heel eenvoudig de bal op de helft van Wognum onderschept, goed doorgaat en Jasey van dichtbij laat scoren, 2-4. Nog geen minuut later is het opnieuw Luuk die zeer attent is, de bal onderschept en de bal zelf hard in de hoek schiet, 3-4. Twee minuten later is het Kaj die een afgeslagen aanval vanaf een meter of tien door een mêlee van spelers in het doel schiet, 4-4.  Hovo is weer helemaal terug in de wedstrijd en Wognum is compleet de weg kwijt. De wedstrijd staat binnen een mum van tijd op zijn kop. De snelheid wordt door beide teams opgevoerd en het spel gaat snel heen-en-weer. Na de gelijkmaker krijgt Wognum een kans die direct wordt gevolgd door een prima aanval die bij Luuk start en via Kaj bij Jasey komt die Hovo weer op voorsprong brengt, 5-4. Twee minuten later is het alweer gelijk als we bij een hoekschop niet opletten, 5-5. Eén minuut later is het 5-6 en mag Hovo weer op jacht naar de gelijkmaker.  Kaj krijgt een kans uit een vrije schop maar schiet tegen de lat. We zetten nu op de helft van Wognum druk en dat zorgt voor een fout bij Wognum waardoor Jasey de bal onderschept en zijn vierde goal van de avond maakt, 6-6. Het is superspannend. Beide ploegen spelen volop de aanval en dat zorgt voor een geweldige wedstrijd met kansen over en weer. Vijf minuten voor tijd scoort Wognum de 6-7. Volgende aanval is het Rolf die dichtbij de 7-7 is maar de bal wordt ten koste van een hoekschop door de keeper gered. Uit de hoekschop schiet Rolf voorlangs. De druk wordt opgevoerd en dat zorgt voor een overtreding van de keeper die met geel twee minuten naar de kant mag. De penalty wordt door Kaj tegen de inval keeper geschoten. In de overtal situatie probeert Hovo het gaatje in de defensie te vinden.  De Wognum spelers, ook met 1 wissel, lopen op hun tandvlees en doen alles om de voorsprong te behouden. Dai schiet twee kansen over het doel en als Wognum bijna weer compleet is krijgt Hovo een enorm cadeau als Dai een voorzet geeft die heel ongelukkig door een Wognum speler in eigen doel wordt gewerkt, 7-7.  Er zijn dan nog twee minuten te spelen. Hovo krijgt via Kaj, na een prima voorzet van Rolf, nog een kans die naast gaat.  De officiële speeltijd is al verstreken als Dai Luuk weet te bereiken die tot grote vreugde de 8-7 binnen schiet. Nu is het natuurlijk Wognum die moet komen. Niemand weet hoeveel seconden er nog worden bijgeteld. Alles wat Hovo is kijkt continue naar de scheidsrechter maar die heeft de tijd die bij de gele kaart van de keeper verloren is gegaan niet vergeten en laat doorspelen.  Het is tegenhouden wat Hovo doet maar in de laatste seconden van de wedstrijd is het Wognum die toch nog gelijk maakt, 8-8.  Daarna fluit de scheidsrechter voor het einde van de wedstrijd en is deze knotsgekke wedstrijd afgelopen.

En hoewel de 8-8 in de Hovo kleedkamer voor gemengde gevoelens zorgt zijn de coaches vol lof over de wederopstanding van de B5 in de 2e helft en is de 8-8 op grond van de wedstrijd (Wognum de betere ploeg in de 1e helft en Hovo de betere ploeg in de 2e helft) een terechte afspiegeling.

Na afloop is er ook bij tegenstander Wognum een lichte teleurstelling dat ze een 1-4 voorsprong uit handen hebben gegeven maar is er ook veel waardering dat de penaltynemer de inval keeper een compliment gaf na het stoppen van de penalty: “ik was zo verrast dat-ie zei dat ik de penalty zo goed pakte, ze (=Hovo) stonden met 6-7 achter!”.  En zo hoort het. Volgende wedstrijd voetballen we tegen Hovo B3 en dat zal ongetwijfeld weer een leuke pot voetbal worden.

Scoreverloop:

1. 1-0 Jasey (Luuk), 12. 1-1, 13. 1-2, 20 1-3, rust, 29. 1-4, 34. 2-4 Jasey (Luuk), 35. 3-4 Luuk (-), 37. 4-4 Kaj (-), 38. 5-4 Jasey (Kaj), 40. 5-5, 41. 5-6, 43. 6-6 Jasey (-), 45. 6-7, 48. 7-7 e.d. (Dai), 50 (+1) 8-7 Luuk (Dai), 50 (+3) 8-8