Karim Mossaoui vindt geluk terug in de zaal: “Plezier op het veld volledig kwijt”

Karim Mossaoui vindt geluk terug in de zaal: "Plezier op het veld volledig kwijt"
Deze speelronde staat er een absolute kraker op het menu: Hovocubo-’t Knooppunt. Wij spraken met Karim Mossaoui (29) over zijn keuze voor het zaalvoetbal, het duel tegen ’t Knooppunt en het verdere verloop van dit seizoen.
In het verleden heb je op hoog niveau veldvoetbal gespeeld. Onder meer bij Excelsior en Fortuna Sittard. Waarom nu zaalvoetbal? 
“Van kleins af aan trapte ik vaak een balletje in de zaal. Later bij Excelsior, toen ik revalideerde van een blessure deed ik dat met de fysio in de zaal. Los daarvan kende ik al alle jongens van TPP Rotterdam. Regelmatig trainde ik mee. Op een gegeven moment besloot ik me maar in te schrijven en is het balletje gaan rollen.”
Ongelukkige keuzes hebben hierbij een rol gespeeld? Je vertrek naar Bulgarije was geen succes.
“Ja, daar heb je gelijk in. Tijdens mijn veld-carrière heb ik inderdaad ongelukkige keuzes gemaakt.  Op een gegeven moment was ik het plezier volledig kwijt. Het zaalvoetbal moest dat plezier weer terugbrengen. Uiteindelijk is dat ook gelukt.”
Hovocubo is het seizoen goed begonnen met twee overwinningen. 
“Tegen FC Eindhoven, een week geleden, maakten we het onszelf nogal lastig. Natuurlijk creëerden ze kansen, maar er werd door ons te veel weggegeven. Onze kracht kwam wel bovendrijven, daarom de 5-2 winst.  Daarvoor tegen WSV/FSG Academy speelden we ook geen goede wedstrijd, maar ja, we doen wel wat we moeten doen: winnen.”
Gaat Hovocubo voor de prijzen? 
“Als Hovocubo moet je elk jaar om de prijzen spelen. Dat is dit seizoen niet anders. We hebben dit jaar een sterke ploeg en barsten van het zelfvertrouwen. Vorig jaar hadden we ook een goede ploeg met veel ervaring, maar we hebben dit seizoen gewoon nóg meer kwaliteit. Als je ziet hoe we als team onze rug rechten tegen FC Eindhoven; daar ka je alleen maar van genieten.”
Vrijdag de kraker tegen ’t Knooppunt. 
“Voor mij staat één ding centraal en dat is dat we winnen van ‘t Knooppunt. De manier waarop maakt me niet eens uit. Je wilt natuurlijk altijd mooi voetbal spelen maar het gaat uiteindelijk om het resultaat. Het is van groot belang dat we scherp aan de wedstrijd beginnen en alles geven.”
Hebben de gebeurtenissen in je loopbaan als prof je gevormd tot de speler die je nu bent?
“Zeker, ik ben niet zonder slag of stoot gekomen op de plek waar ik nu sta. Je hoort het wel vaker dat spelers dit zeggen, maar ik voel het écht. Elk jaar ga ik volwassener om met dingen en let ik beter op mezelf. Vroeger was ik wat stilletjes en schrok ik ook van de harde profvoetbalwereld waar ik opeens in beland was.
Misschien had het ook met mijn leeftijd te maken, maar ik kan zeggen dat ik nu echt een winnaar ben. Ik heb geleerd hoe ik met verlies om moet gaan, ook als het in mijn ogen onterecht is. Iets waarmee ik in het verleden meer moeite had.”

meer nieuws