Hovocubo wint vierde editie Junior Futsal League.

De vierde en tevens laatste speelronde van de competitie voor speelsters tot 19 jaar werd gehouden in Roden waar KTP Nieuw Roden de organisatie voor zijn rekening nam.

Traditioneel was het even puzzelen om de selectie compleet te krijgen maar uiteindelijk stonden we toch met 9 speelsters in de mooie sporthal.

In de competitie was de achterstand op koploper Reiger Boys drie punten waardoor we ons volledig konden richten op de toernooiwinst.

Ondanks de nieuwe gezichten was er weinig te merken van onwennigheid, in onze eerste wedstrijd werd vv Pernis overtuigend met 4 – 0 verslagen, de doelpunten kwamen van Melanie, Samya, Rianne en Noa.

Direct na Pernis wachtte KTP Nieuw Roden dat in de openingswedstrijd knap Reiger Boys met 1 – 0 verslagen had en ook tegen ons op voorsprong kwam.

In de tweede helft toonden onze meiden echter karakter en was het wachten op onze goals die er ook kwamen.

Samya, Melanie en Céline draaiden de achterstand om in een 3  – 1 overwinning waardoor we met een positief gevoel aan het laatste duel tegen Reiger Boys konden beginnen.

Ook nu een snelle 0 – 1 achterstand en de eerste tekenen van vermoeidheid, twee wedstrijden rust na twee wedstrijden achter elkaar breken je ritme en de tegenstander uit Heerhugowaard leek daarvan te profiteren.

Maar onze meiden toonden wederom karakter en met uitblinker Maartje voorop in de strijd knokten we ons door een doelpunt van Samya naar een gelijke stand.

Het gelijke spel was genoeg voor het winnen van het toernooi, de winst in de competitie ging met de bijbehorende schaal naar Reiger Boys, over het geheel genomen een verdiende “titel”.

Namens Hovocubo een groot compliment voor de organisatie bestaande uit Sharon (vv Pernis), Wiebe (KTP Nieuw Roden), Bob (Reiger Boys) en Rudy (Hovocubo) die de talentvolle meiden in deze leeftijdscategorie een prachtig podium hebben gegeven.

Hopelijk wordt het initiatief in deze vorm volgend seizoen voortgezet en kunnen wij gaan bouwen aan een nieuw team tot 19 jaar.

Terugblik op het totale evenement

De regio loopt vol met talent maar er is geen podium voor meiden u19 in de zaal om op hoog niveau te spelen. Dit format bleek dus een gouden greep en de JFL is een waar succes gebleken.

Omdat de organisatie bij een externe partij ligt was het voor team makkelijk om meiden enthousiast te maken en te laten proeven aan zaalvoetbal. Wij hebben als Hovocubo in totaal 18 verschillende speelsters laten spelen op dit niveau en bereiken daarmee het doel van de JFL volkomen.

Heel seizoen zijn de trainers en scout bezig geweest met de ontwikkeling wat resulteerde in uiteindelijk een toernooiwinst welke we in ongeslagen status wisten binnen te trekken afgelopen zondag in Leek.

Meiden uit de regio Hoorn moesten vroeger ver zoeken om zaalvoetbal te kunnen spelen. Nu heeft Hovocubo laten zien dat ze een geweldige opleidingspool hebben en kunnen meiden zonder meer aansluiten bij een organisatie met een topsport-cultuur.

Volgend seizoen zullen we zeker weer deelnemen aan de JFL en vroeger beginnen met samenstellen van het team. Van het huidige JFL-team zullen er drie doorstromen naar de selectie van de dames en een gedeelte heeft besloten om een team op te richten in hun eigen regio. Dit zijn natuurlijk ontwikkelingen waar Rudy Monden als coach enorm trots op is want zo hebben we het zaalvoetbal gepromoot en het levert zelf een heel nieuw team op in een andere regio.

Samengevat een hele geslaagde eerste editie en op naar een vervolg. Onze dank gaat uit naar de organisatie van JFL , trainer/coach Roy Nieuwkoop en hoofdscout Gert-Jan van de Burg.

Voor meer informatie over de JFL 18/19 kun je contact opnemen met : dames@hovocubo.nl

meer nieuws