“Hovo O17-1 wint na spannende slotfase met 6-4 van Kondo Budjang”.

Tot nog toe heeft Hovo 3 overwinningen behaald, allemaal tegen Veerhuys teams, de andere drie wedstrijden tegen de huidige top-3 gingen helaas verloren. Reden genoeg om een keer tegen een andere tegenstander te winnen. We spelen tegen Kondo Budjang dat in het Moluks “Vrije Vogels” betekent. De ploeg uit Zaandam staat op de 11e plaats en aangezien Hovocubo zo snel mogelijk in het linkerrijtje wil staan is winnen de enige optie vandaag. De geschorste Jordan mag niet voetballen. broer Jeremy is na een heftige schoolweek niet fit genoeg. Uiteraard is Sem er weer bij en uit de hoge hoed is Liam getoverd, vorig jaar in de C1 voetballend en sinds deze week ook beschikbaar bij de O17-1. Ook Remco is na zijn blessure gelukkig weer beschikbaar om speelminuten te maken. De aantekeningen van de wedstrijd zijn helaas kwijt-foetsie-zoek geraakt dus deze week een wat minder gedetailleerd verslag.

De gasten uit Zaandam starten fel aan de wedstrijd en zetten hoog druk hetgeen direct voor gevaar voor het Hovo 161104hovojo17-1-kondobudjang_dsc02443_44e-small
doel zorgt. Binnen de minuut zijn ze daar succesvol in en staan we achter, 0-1. Dat is verrassend natuurlijk. Binnen een paar minuten is het Kaj die een bal op eigen helft verovert en op rechts een versnelling in huis heeft en de keeper verrast met een schot in de linkerhoek, 1-1.  We hebben moeite met twee technische spelers van Kondo die steeds goed en snel wegdraaien. Keeper Damian moet een paar keer handelend optreden en doet dat bekwaam. Halverwege de 1e helft is het Kaj, die fel en zeer gedreven speelt, die met een pass binnendoor op links Remco weet te bereiken die de bal ineens op zijn linker neemt en de bal tegen de touwen ziet ploffen, 2-1. Even later is het Kondo Budjang die twee minuten met een man minder moet spelen na een gele kaart. Hovo zoekt in de numerieke meerderheid naar een gaatje in de Kondo defensie maar er wordt wat gehaast gevoetbald waardoor een Kondo speler via een counter zelfs kan uitbreken en zowaar ook nog keeper Damian passeert en zo is het opeens weer gelijk, 2-2. Kort voor rust wordt het na een goede aanval van Kondo ook nog 2-3 en dat is de ruststand, een tegenvaller natuurlijk.

161104hovojo17-1-kondobudjang_dsc02442_f2a-smallCoach Ashvin is in de rust allesbehalve tevreden en wil in de 2e helft meer beleving zien aan Hovo kant. Ook moeten zijn jongens dichter tegen de tegenstander aan gaan staan. De Hovo spelers komen getergd van de bank en binnen de minuut is het Kaj die een lange pass geeft op Jordy die niet kijkt, niet nadenkt maar ongenadig hard uit de draai op doel schiet en raak schiet, 3-3. Even later is het Remco die met een verre bal de naar voren gekomen Dave speelt die de bal zeer beheerst langs de keeper speelt, 4-3, zijn 1e doelpunt van het seizoen. Kondo moet nu weer komen en doet dat ook. Hovo moet terug en krijgt het moeilijk. Gelukkig is Damian ook vanavond een sterke sluitpost en redt diverse keren knap. Halverwege de 2e helft krijgt Kaj, die steeds op het randje speelt, een gele kaart wegens opzichtig duwen en ontstaat een 3-tegen-vier situatie. Net als vorige week verdedigen Dave en Sem, aangevuld nu met Evan, sterk. Steeds worden de gaatjes dicht gelopen en komen we gelukkig schadevrij uit deze power-play periode. Nadat we weer 4-tegen-4 staan is het Remco die bij een aanval de bal keurig teruglegt op Jordy die de 5-3 binnen schiet en dat lijkt de beslissing. Kondo is het daar allesbehalve mee eens en knokt voor wat het waard is. Het meeste balbezit is voor de gasten en ze komen met een goal weer terug in de wedstrijd. 5-4. Het stimuleert de ploeg uit Zaandam en Hovo, bijtend op de tanden, moet toezien dat Kondo de betere ploeg is in deze fase. Op de tribune worden de Hovo aanhangers weer op de proef gezet en patiënten met hartproblemen kunnen wedstrijden van Hovo O17-1 voortaan beter vermijden!  De teamspirit bij Hovo is hoog dus wordt alles-op-alles gezet om de voorsprong te behouden. Kondo moet risico nemen, doet dat en dat levert ook gevaar op en daar weet 1 minuut voor tijd Sem uitstekend van te profiteren door zelf de bal te onderscheppen, langs zijn directe tegenstander te gaan en vervolgens over het veld te steken en de keeper kansloos te laten, 6-4 en dat is ook de beslissing want in de score komt geen verandering meer.

Met de 6-4 overwinning mag de Hovo ploeg niet klagen want een gelijkspel had zomaar ook gekund. Dat vijf verschillende spelers scoren geeft opnieuw aan dat de ploeg van Arie en Ashvin een hechte ploeg is die weten dat we alleen succesvol zijn als er als team wordt gespeeld.

Met de 3 punten stijgen we maar liefst 3 plaatsen naar de 5e plaats met slechts 1 punt achterstand op Arch.b. Nieuweboer dat nu op de 4e plaats staat maar nog wel tegen de volledige top-3 moet voetballen. Meest verrassende uitslag was de 5-0 overwinning van Lebo op het nog ongeslagen Vennewater. Het blijft spannend aan kop. Volgende week spelen we tegen Scagha O17-1, dat voorlopig op de laatste plaats staat.

Scoreverloop:

1. 0-1, 8. 1-1 Kaj (-), 14 2-1 Remco (Kaj), 20. 2-2, 23. 2-3, rust, 26. 3-3 Jordy (Kaj), 30. 4-3 Dave (Remco), 35. 5-3 Jordy (Remco), 40. 5-4, 48. 6-4 Sem (-)