Hovocubo strijdt om de Supercup!

Chris Wobben

In het gouden jaar 2018 wil Hovocubo geschiedenis schrijven. De  landskampioen en bekerwinnaar richt zijn pijlen op de volgende prijs. De strijd om de Supercup kan de club de ‘treble’ opleveren. Een prestatie die niet eerder is geleverd in de ruim vijftigjarige geschiedenis van de club.

Als op vrijdag 24 augustus tegenstander FC Eindhoven aan de aftrap verschijnt in sporthal De Vredenhof, heeft Hovocubo al een nauwgezette voorbereiding afgewerkt. De kampioen oefent tegen zvv Volendam, FC Marléne en de Belgische topclub Gelko Hasselt. De vice- landskampioen van België beschikt over een uiterst sterke selectie. Trainer is Carmelo Nieddu, de man die in Nederland furore maakte met het huidige FC Eindhoven. Na een prijzenregen in het zuiden, verkaste de Belgische oefenmeester naar het Amsterdamse ’t Knooppunt, waar hij eveneens succesvol was. Op vrijdagavond 17 augustus en zaterdagmiddag 18 augustus treffen beide ploegen elkaar in sporthal De Kreek voor dit bijzondere internationale onderonsje. Het publiek kan zo genieten van topfutsal van de Lage Landen, een aanrader om bij te zijn is Sporthal De Kreek.

Aangezien vaste thuisbasis sporthal De Opgang een grondige renovatie ondergaat, wijkt Hovocubo uit naar andere gemeentelijke sporthallen. Om deze reden treffen de Hoornaars Gelko Hasselt in De Kreek en speelt het de finale om de Supercup op vrijdagavond 24 augustus in sporthal De Vredenhof. Uiteraard is het publiek van harte welkom in deze bijzondere zaal, die zoveel Hoornse zaalvoetbalhistorie ademt.

Na de finale om de Supercup, waar voor het eerst het logo met de vijf sterren te bewonderen is, vliegt de selectie naar Litouwen. Reisdoel is de imposante Zalgiris Arena in Kaunas, waar de landskampioen zal strijden om de eindronde van de Champions League te halen.

meer nieuws