Hovocubo naar de finale voor de landstitel!!

Live-uitzending Radio Hoorn:

Radio Hoorn – HoornTV -> HRN.nu -> Sport -> Hovocubo door naar finale kampioenschap

Hovocubo door naar finale kampioenschap

Radio Hoorn – HoornTV / 05-05-2014

HEERHUGOWAARD -De zaalvoetballers van Hovocubo hebben door een overwinning op FC Marlène de finale van het landskampioenschap bereikt. De wedstrijd werd beslist na strafschoppen.

FC Marlène was in de openingsfase overduidelijk de betere partij. Dit resulteerde dan ook al snel in de 1-0 voorsprong voor de ploeg uit Heerhugowaard. Tom Hofkamp schoot knap raak voor de thuisploeg.

Hovocubo kon de voorsprong niet tot het laatste fluitsignaal vasthouden. Nigel Wijdenbosch scoorde tien minuten voor tijd de 2-2 waardoor de wedstrijd na een verlenging ging. Doordat er ook in de verlenging niet meer werd gescoord moesten strafschoppen de beslissing brengen.

In die strafschoppenserie trok Hovocubo aan het langste eind. Ronald van Leeuwen werd de man van de wedstrijd nadat hij de laatste penalty van FC Marlène wist te stoppen. Door de overwinning wint Hovocubo de ‘best of three’ series met 2-1 en gaan door naar de finale. In die finale moet Hovocubo het opnemen tegen FCK De Hommel uit Berlicum.

Bron: Nieuwspartner RTV NH

teletekst 847

Hovocubo bereikt finale na bloedstollend beslissingsduel met FC Marlène

Bron: Noord Hollands Dagblad (Westfriesland)

‘Zo’n dag dat je alles pakt’

Robbert Daalder

Heerhugowaard * Het staat 2-2 tijdens de strafschoppenserie en Hovocubo-doelman Ronald van Leeuwen ziet Lars Weistra naar voren stappen. De speler van FC Marlène moet scoren om zijn ploeg in de race te houden. Hij schiet op het lijf van de sluitpost, maar omdat Van Leeuwen zijn doellijn te vroeg verlaat, krijgt de speler in Heerhugowaardse dienst een herkansing. Zijn tweede poging spat uiteen op de paal en dus barst het feest los in het kamp van de Hoornaars. De finale om het landskampioenschap tegen FCK De Hommel is bereikt.

Dat Hovocubo het in de Waardergolf schopt tot een strafschoppenserie is de verdienste van een waanzinnig keepende Van Leeuwen. Oké, al in de tweede minuut moet hij vissen nadat Tom Hofkamp namens de thuisploeg met precisie van afstand schiet, maar daarna is er simpelweg geen doorkomen meer aan voor FC Marlène. Of het Brabants beton -zoals de bijnaam van de doelverdediger uit Roosendaal luidt- nu oog in oog komt te staan met Hofkamp of Sander de Zwart of schoten van Zacharia Amrani en Nigel Wijdenbosch op zich af krijgt gevuurd, er komt helemaal niets doorheen. “Het was zo’n dag dat je alles pakt”, glundert de goalie terwijl hij de felicitaties van alle kanten in ontvangst neemt. “We gaven in de eerste helft te veel ruimte weg waardoor Marlène erg vaak gevaarlijk was. Ze maken dan al vroeg 1-0, maar daarna zat ik er telkens lekker bij. En was dat eens niet het geval dan stonden mijn palen er nog. Voor mijn gevoel was ik onverslaanbaar.”

In tegenstelling tot de eerste helft, waarin Hovocubo op alle fronten wordt afgetroefd en het blij mag zijn dat de opgelopen schade minimaal is, zaalvoetballen de mannen van sander van Dijk na rust wel met een juiste dosering gif in hun spel. “Wat ik in de rust tegen die jongens heb gezegd is niet voor herhaling vatbaar, maar dat mijn boodschap goed is overgekomen lijkt mij duidelijk”, aldus een dolgelukkige Van Dijk.

Waar eerst alleen Youssef Makraou geen duel uit de weg gaat, is het na rust de hele formatie die de grens opzoekt. Het resulteert in een tijdsbestek van iets meer dan vijf minuten in een 1-2 voorsprong na treffers van Jeroen de Groot (hard schot vanaf de zijkant van de cirkel) en Mo Darri. Na zijn succesvolle poging van afstand krijgt Every Janzen zelfs de kans op 1-3. Hij mag in z’n eentje op doelman Peter Rozenbeek af nadat Wijdenbosch hem zomaar in de voeten speelt. Janzen faalt en in de tegenstoot is het dezelfde Wijdenbosch die tekent voor de 2-2.

Een spannend scoreverloop, mooie doelpunten en een opstootje; het treffen tussen de rivalen bevat alles wat een halve finale hoort te bevatten. Zo ook een verlenging waarin Amrani nog maar eens stuit op Van Leeuwen en ook Wijdenbosch, Jeroen Kossen en Hofkamp dicht bij de 3-2 zijn. Dan breekt de strafschoppenserie aan en weet Van Leeuwen gennoeg. de sluitpost bewijst van onschatbare waarde te zijn en wordt bestormt door zijn ploeggenoten nadat ook Weistra er niet in slaagt hem te passeren. “En dan sta ik voor het eerst sinds ik bij Hovo speel in de finale. Man, dat voelt ontzettend goed!”

FC Marlène-Hovocubo 2-2: 2. Hofkamp 1-0, 22. De Groot 1-1, 26. darri, 1-2, 31. Wijdenbosch 2-2, Hovocubo wns. 2-3

FC Marlène: Rozenbeek, Amrani, Wijdenbosch, Darri, Kossen, Hofkamp, Velseboer, Huisman, de Zwart, Tijsen, Weistra, stet.

Hovocubo: Van Leeuwen, Selbach, Rougie, Janzen, Makraou, Molkarai, de Groot, St. juste, Darri, Rottiné

NHD Westfriesland

Rozenbeek: ‘We hadden het nooit op penalty’s aan moeten laten komen’

Bron: Noord Hollands Dagblad (Alkmaar)

Finale ontglipt Marlène

Ton Rooseboom

Heerhugowaard de domper was groot. FC Marlène leek in de tot de nok toe gevulde Waardergolf op weg naar de finale om de nationale zaalvoetbaltitel. De Heerhugowaardse ploeg domineerde in de beslissende wedstrijd van het Noord-Hollandse onderonsje tegen hovocubo. enig probleem, er werden te weinig kansen in doelpunten omgezet.aan het einde van de reguliere speeltijd stond het 2-2. Na de verlengingen trok Hovocubo het winnende lot in de serie strafschoppen. Wat de spelers van FC Marlène restte was het besef dat finale tegen FCK/de Hommel door hun vingers was geglipt. “We hadden het nooit op penalty’s aan moeten laten komen”, sloeg keper Peter Rozenbeek de spijker op de kop. De captain werd in de eerste helft door de Hoornse tegenstander nauwelijks op de proef gesteld, terwijl hij zag hoe aan de overkant van de hal Hovocubo-goalie Ronald van Leeuwen de een na de andere doelpoging verijdelde. Nadat hij in de derde minuut het antwoord schuldig was gebleven op een afstandschot van Tom hofkamp weigerde Van Leeuwen voor rust nogmaals te capituleren. “Van sommige ballen heeft hij geen idee hoe hij ze tegen hield”, zei Rozenbeek. Hij doelde daarmee op een onwaarschijnlijke redding na een schot van Zakaria Amrani, die een paar minuten later na een fraaie actie de binnenkant paal raakte. Ook Sander de Zwart, Jeroen Kossen en Hofkamp (meerdere keren) kregen de bal niet langs Van Leeuwen.

Het was dan ook een bittere tegenvaller voor de thuisploeg dat de rust slechts met eeen 1-0 voorsprong werd bereikt, waar een marge van drie of vier treffers niet had misstaan. “De bal wilde er voor ons gewoon niet in. Dat kan ik de spelers moeilijk kwalijk nemen”, stelde Marlène’s coach Anand Jagdewsing. “Als het bij rust 4-1 had gestaan, hadden wij niks te klagen gehad”, zei Hovocubaan Dennis Selbach over de suprematie van zijn voormalige club.

De aanhangers van FC Marlène zagen tot hun ontzetting hoe Hovocubo in de tweede helft binnen drie minuten de wedstrijd op z’n kop zette. Eerst knalde Jeroen de Groot de bal onbedaarlijk hard in de bovenhoek langs Rozenbeek, daarna lied Mo Darri zien waarom veel toeschouwers speciaal voor hem naar een sporthal komen. de Alkmaarse international kapte en draaide naar binnen om laag in de hoek raak te schieten, 1-2. Marlène was even de kluts kwijt en werd slordiger in de combinaties. Totdat Amrani acht minuten voor tijd met een steekpass Nigel Wijdenbosch in stelling bracht. Uit de draai schoot hij de verdiende gelijkmaker binnen (2-2).

Omdat er in de verlengingen niet werd gescoord, moesten penalty’s de beslissing brengen. huisman (over) en Hofkamp (gestopt) faalden namens Marlène, waarna de druk op de schouders kwam te liggen bij Lars Weistra, die nota bene geen seconde had meegespeeld. En ook bij hem stond Van Leeuwen in de weg.

NHD Alkmaar

Hovocubo naar finale play-offs

Uitgegeven: 6 mei 2014 18:23
Laatst gewijzigd: 6 mei 2014 18:23
Bron:
KNVB.nl

Hovocubo is doorgedrongen tot de finale van de play-offs om het landskampioenschap. In een bomvolle sporthal De Waardergolf in Heerhugowaard eindigde het derde duel tussen de Noord-Hollanders en FC Marlène in 2-2, waarna strafschoppen de beslissing moesten brengen. In de penaltyserie trok Hovocubo aan het langste eind.

In de finale om het landskampioenschap neemt Hovocubo het op tegen FCK/De Hommel. Zaterdag 10 mei wordt de eerste wedstrijd gespeeld in sporthal De Opgang in Zwaag. Deze zal om 19.30 uur beginnen. Vanwege de beperkte beschikbaarheid en de verwachte stroom toeschouwers is er, ook voor houders van een bewijs van toegang, geen vrije entree tot de sporthal. Houders van deze pas kunnen zich  wel aanmelden via info@hovocubo.nl onder vermelding van de relatiecode. De aanvragen worden op volgorde van binnenkomst verwerkt.

Hovocubo en FCK/De Hommel zullen elkaar op 17 mei treffen voor de tweede ontmoeting, waarna op 24 mei mogelijk een derde ontmoeting plaatsvindt.

Door: redactie Voetbal.nl