Hovocubo JO17-1 start met 3 punter tegen stadsgenoot Veerhuys JO17-2

Vandaag de 1e wedstrijd voor onze JO17-1 en direct tegen stadsgenoot Veerhuys JO17-2. Een aantal jongens van ons hebben het vorige seizoen al tegen dit team gespeeld. De wedstrijd werd gespeeld voor een druk bezette tribune. Vanaf het 1e fluitsignaal was Hovo scherp, er werden veel duels gewonnen. De 1e twee kansen waren voor Kaj. Tot tweemaal toe kon hij de bal onderscheppen en op rechts doorkomen. De eerste poging ging in het zijnet en de 2e poging belande op de paal. Lopende de 1e helft kwamen er kansen aan beide kanten. Zowel Damian als keeper Robin van Veerhuys stonden hun mannetje. Halverwege de 1e helft kwamen de gasten op voorsprong. Damian was kansloos op een van richting veranderd schot. Hovo liet zich niet uit het veld slaan en ging op dezelfde voet verder. Kort na rust kwamen de gasten zelfs op 0-2. Ditmaal zorgde de aanvoerder van Veerhuys met een mooie solo voor het doelpunt. Dit was natuurlijk een enorme domper voor Hovo maar de mannen schakelden nog een tandje bij. Dit leverde als snel de aansluitingstreffer op. Jordy kwam goed op snelheid door en liet de keeper met een hard schot kansloos. Kort na de aansluitingstreffer kreeg Dave een volkomen onterechte gele kaart, dit betekende 2 minuten in ondertal. Ook in ondertal werd er door Hovo prima onder de druk uitgespeeld. Een uitbraak van Kaj leverde een vrije trap en geel voor de tegenstander op. Nu was het dus 4 tegen 4 en een mooie plek voor een vrije trap. De vrije trap werd door Kaj heerlijk strak langs de muur in de lange hoek geschoten, 2-2. De speler van Veerhuys mocht dus weer terug het veld in waar Hovo nog met een man minder moest blijven staan. Hovo kwam deze periode verder goed door. Eenmaal weer compleet wist Hovo direct op voorsprong te komen. Dave veroverde prima de bal en stoomde op, hij bleef het overzicht houden en wist de goed meegekomen Remco te bereiken. Remco schoot vervolgens hard en laag binnen in de korte hoek. Eindelijk de verdiende voorsprong. Helaas konden wij niet heel lang van deze voorsprong genieten. Er werd niet snel en adequaat omgeschakeld waardoor er bij de 2e paal gescoord kon worden. Het was weer gelijk. Weer gingen de koppies niet naar beneden. De jongens pepten elkaar op en dit resulteerde in weer een hele snelle voorsprong. Weer was het Dave die een duel won en de bal onderschepte. Dave hield het overzicht en gaf de bal nu mee aan Jordy die goed mee op was gekomen. Jordy bleef rustig en liet de keeper kansloos, weer was er een voorsprong. Met nog een kleine 10 minuten te spelen was het nu zaak niets meer weg te geven. Dat dit heel moeilijk is in de zaal is bekend. De mannen bleven knokken. Er werd in een moordend tempo gespeeld. Jeramy had het zwaar na een week bivak maar wist niet van opgeven. Evan was goed en snel in de omschakeling waardoor hij regelmatig gaatjes kon dichtlopen. Invaller Sem paste zich moeiteloos aan. Hij speelde prima alert en gedreven. De keren dat Veerhuys dan nog doorkwam was daar Damian die weer uitstekend stond te keepen. Uiteindelijk als team een mooie en verdiende overwinning op de stadsgenoot. Altijd lekker als je je eerste wedstrijd met winst kan afsluiten.

Ik wil Sem bedanken voor zijn prima invalbeurt en Nick die als reserve keeper de hele wedstrijd op de bank heeft gezeten voor noodgevallen. Top jongens, mooi dat wij zo op jullie kunnen rekenen; TROTS!