E1 2015-2016

Afgelopen vrijdag, 1 april had wederom een mooie voetbalavond moeten worden voor de spelers van de E1. Na een zeer geslaagde competitie reeks met tot nu toe alle punten nog op zak kwam hier vrijdag helaas op een zeer onsportieve wijze een einde aan. Het leek wel een hele slechte 1 april grap gezien de wijze waarop de spelers hun eerste nederlaag kregen te verduren.

De geplande competitiewedstrijd Veerhuys E6 – Hovocubo E1 eindigde uiteindelijk in het voordeel van onze stadsgenoten. Verliezen hoort bij het spel echter de wijze waarop verdient geen schoonheidsprijs en getuigt van een gebrek aan normen, waarden en sportiviteit. Spelers van de E6 werden daags voor de wedstrijd verzocht thuis te blijven en de Coach & spelers van de E1 waren onder valse voorwendselen naar Sporthal de Kreek gezonden. Veerhuys E1 zou een inhaalwedstrijd hebben volgens dhr. Papa en kwamen op volle oorlogssterkte om “hun” competitiewedstrijd te spelen.

Ondanks dat de spelers van Hovo teleurgesteld waren in deze zeer onsportieve actie gingen zij sterk van start. In de 4e minuut stond er al 0-1 op het scorebord genoteerd en 5 minuten later zelfs de 0-2. Helaas konden zij dit hoge tempo niet volhouden tegen de 2e jaars E spelers van het Veerhuys E1 en kwamen zij voor rust op 2-2. De wedstrijd stond onder leiding van een opa van een Veerhuys speler. Deze man was voor de wedstrijd op de hoogte gebracht van de situatie maar deed niets met de informatie. Sterker nog deze man had een groot aandeel in het 2e doelpunt van Veerhuys E1. In de tweede helft bleek Veerhuys E1 echt een maatje te groot en moesten wij de wedstrijd met een 4-2 nederlaag afsluiten.

Aan het einde van de wedstrijd was het ook de Coach van het Veerhuys E1 duidelijk dat deze wedstrijd niet gespeeld had mogen worden en bood welgemeend zijn excuus aan. Hem en de spelers treffen geen blaam gezien zij niet op de hoogte waren van deze zogenaamde competitie vervalsing. Zij kwamen om een mooie voetbalavond te hebben en dat heeft ons doen besluiten om de wedstrijd gewoon te spelen want dat mag je de kinderen niet afnemen ondanks de voor opgezette actie van een volwassene.

Op vrijdag 15 april staat de laatste competitiewedstrijd gepland van onze E1 tegen Veerhuys E5. Bij deze doen wij een sportieve oproep aan het Veerhuys om deze wedstrijd te spelen zoals deze staat ingepland tevens willen wij alle ouders, broertjes, zusjes vriendjes en vriendinnetjes van beide teams uitnodigen om deze kampioenswedstrijd bij te wonen in Sport hal De Opgang om 19:15uur.

U bent allen van harte welkom om onze jongens en dame te huldigen deze avond.