Cijfers niet zo belangrijk

(Bron: Noord Hollands Dagblad)

door Kevin de Vries

Hovocubo wint met 4-2 van AORC en toont bij vlagen prachtig spel

Zaalvoetbal * Verder kijken dan het scorebord. Niet staren naar de uitslag, maar waarde hechten aan het vertoonde spel. Dat is wat Hovocubo ongetwijfelt doet  na de 4-2 thuisoverwinning op AORC uit Amsterdam. Want hoe klein de overwinning ook was, het spel was bij vlagen groots. En dan doet het er even niet toe dat de doelpuntenmachine op vier blijft steken.

Nee, het was echt allemaal niet even goed zaterdagavond in een goed gevulde sporthal de Opgang. Met name het eerste bedrijf stond aan beide kanten in het teken van fouten. De thuisploeg begon te onrustig en ook de bezoekers uit de hoofdstad brachten in de beginfase niet de rust die nodig was. wel kwamen de Amsterdammers op voorsprong. De ploeg van oud-Hovocubaan Karim Ajnane profiteerde van een onoplettendheid bij de thuisploeg, waardoor de Spanjaard Pablo Blanco kon binnenprikken.

Niet veel later kwam de thuisploeg al weer langszij. Een afstandsschot van uitblinker Mo Darri ging langs iedereen heen en belandde in het dak van het doel. Het volgende moment van opwinding kwam nadat Yoshua St. Juste alleen op keeper Emnes van Maasbommel leek af te lopen. Alleen zijn weg naar succes werd geblokkeerd door Soufiane Attahiri. Na dit moment kabbelde de wedstrijd voort. Er volgden geen grote kansen, maar vooral veel slordigheden. Every Janzen brak echter de ban. de razendsnelle speler schudde op heerlijke wijze zijn tegenstander af en bood aanvoerder Jeroen de Groot een niet te missen kans.

Maar het echte vuurwerk kwam in de tweede helft. Een prachtige aanval opgezet door doelman Ronald van Leeuwen en vormgegeven door Janzen en De Groot, eindigde op een manier die meer verdiende. Zo nam Yoshua St. Juste net iets te weing tijd, waardoor deze aanval strandde in schoonheid. Ook Mo Darri was betrokken bij een hoogtepunt van de avond. De balvirtuoos speelde zich op de achterlijn vrij door twee man te dollen en een heerlijke aanval op te zetten. “Er zaten inderdaad een paar prachtige aanvallen bij. Daarom was het zo jammer dat we de wedstrijd niet eerder beslisten”, sprak hovocubo-trainer Sander van Dijk.

En hij had gelijk. Want omdat de thuisploeg vergat om de strot van AORC dicht te knijpen, bleef het nog lang een wedstrijd. de 4-2 van St. juste in de laatste minuut kwam dan ook als een bevrijding. Vooral omdat de hoofdstedelingen uit het niets weer terugkwamen in de wedstrijd. Het was de spanjaard Blanco die opnieuw het net vond.

Meer hadden de Amsterdammers ook niet verdiend. immers was Hovocubo daar veel te sterk voor. “We hadden het de eerste tien minuten moeilijk. Daarna waren we heer en meester. En zeker op basis van de wteede helft is dit een dikverdiende overwinning”, besloot Van Dijk.

Hovocubo-AORC 4-2 (2-1): 0-1 Pablo Blanco, 1-1 Mo Darri, 2-1 Jeroen de Groot, 3-1 Yoshua St. Juste, 3-2 Pablo Blanco, 4-2 Yoshua St. Juste