Sluitstuk van een mooie periode

De afgelopen jaren speelde een vaste kern van spelers en staf in Hovocubo 2 een belangrijke rol. Door wisselende redenen nemen een aantal van deze kern afscheid van het zaalvoetbal en dus was iedereen erop gebrand om er een mooi sluitstuk van te maken.

Twee van de afzwaaiers zijn coach Matthijs van den Bergh – Broerse en keeper Jasper Boon. Beiden blijven wel aan de club verbonden, maar leggen hun huidige rol neer. En juist deze twee belangrijke personen waren er vanavond niet. Matthijs beklom dit weekend de Mont Ventoux en Jasper vierde met zijn vrienden van Hovocubo 3 de bruiloft van Rob de Herder.

Ook voor het laatst in actie deze avond, de vrolijke Jordy de Graaf, de bijzondere Issam el Bakkali en trouwe ‘captain’  Nick Visser.

16-jarig talent Tjerk Thuring mocht zijn eerste echte wedstrijd bij de senioren vanaf de basis spelen. En dan gelijk de bekerfinale. Sander van Dijk verving de afwezige Matthijs om de manschappen naar een nieuw succes te leiden.

1461 Soest is een ambitieuze jonge vereniging in opbouw welke is opgericht in 2013. In een paar jaar tijd opgeklommen naar de 1ste klasse, waar ze afgelopen seizoen kampioen zijn geworden en verder zullen opklimmen naar de Hoofdklasse. Van onderschatting is geen sprake, reden genoeg voor Sander van Dijk om de wedstrijd meer dan serieus te benaderen. Sander kon beschikken over een zeer brede selectie. Keepers Tjerk Thuring en Ruben Olijhoek en dan verder: Ali Choukair, Kevin Tromp, Nick Visser, Tom Overtoom, Mick van der Gulik, Jordy de Graaf, Mo Jamai, Tijani Cherkaoui, Issam el Bakkali en Khalid el Bouziani. Niet onbelangrijk, ook Nico Bennis was van de partij.

In verband met het wedstrijdverloop van de beker ervoor liep het enorm uit. Wedstrijd stond om 21.30 uur gepland maar de aftrap werd pas om 22.00 uur genomen.

Hovocubo begon met veel balbezit en de eerste speldenprik door een splijtende pass van Issam el Bakkali naar Mick van de Gulik ging er net niet in. Toch komt de ploeg uit Soest op voorsprong na een slim genomen vrije trap terwijl de Hovocubo-verdediging stond te slapen. De afgelegde bal werd door aanvoerder Tjantic niet goed geraakt, maar Chadari weet toch wel de bal achter Tjerk Thuring te schieten. 0-1. Lang kan de ploeg uit Soest van deze voorsprong niet genieten, Tijani Cherkaoui weet binnen een minuut de tegentreffer aan te tekenen. Makkelijk voor Hovocubo ging het niet, Soest liet blijken over veel kwaliteiten te beschikken. Het klasse verschil (twee klassen) was in deze fase van de wedstrijd niet zichtbaar. En dat was de verdienste van Soest. Een echte wedstrijd dus met twee teams die aan elkaar gewaagd waren. Leuk voor het publiek.

Een klassiek zaalvoetbaldoelpunt bracht Hovocubo echter toch op voorsprong. Een ingestudeerde hoekschop genomen door Nick Visser kwam via Issam el Bakkali bij Mick van der Gulik terecht die behendig de bal kon binnen tikken. Soest gaf niet op, en opnieuw een inzet van Chadari richting doel van Tjerk Thuring leek erin te gaan, maar de paal bracht redding. Hovocubo was voor rust nog een aantal keer gevaarlijk, maar de goed functionerende Soester verdediging voorkwam dat de score voor rust werd uitgebreid.

In de tweede helft komt dan toch de ervaring van Hovocubo naar boven. Khalid el Bouziani weet binnen een aantal minuten na de rust de uitbreiding in de score te vinden 3-1. Volgend seizoen zullen Mick van der Gulik en Issam el Bakkali elkaar missen. In de eerste helft was het al zichtbaar, maar ook in de tweede helft wisten deze twee spelers elkaar goed te vinden.

Met nog elf en een halve minuut te gaan is het Soest die in de persoon van opnieuw Chadari de aansluitende treffer scoort, zodat het echt nog spannend dreigt te worden. Maar opnieuw niet voor lang, Mo Jamai breidt de Hovocubaanse score weer uit en het is 4-2. En dan is de ban gebroken. Wanneer Tom Overtoom de bal richting tweede paal weet te spelen waar Nick Visser er op tijd bij is om deze erin te glijden, is de genadeklap gevallen. In een alles of niets poging zet 1461 Soest een vijfde veldspeler in, maar dit mocht niet baten. 5-2 blijft de eindstand.

Voor het gehele team een bekroning op een bewogen periode. Aan het eind van vorig seizoen een kampioenschap en een promotie naar de topklasse, Afgelopen najaar het grootste verlies die een team kan incasseren, namelijk het verlies van Tom Heins, de rug rechten en in de competitie tot het laatst meedoen om kampioenschap en promotie maar uiteindelijk de beloning binnen halen met de winst van de districtsbeker voor A-categorie.

Vooraf was door het team unaniem afgesproken dat deze wedstrijd, de beker, voor Tom werd gespeeld. Beste Tom, waar je ook bent, hij is voor jou!

Luister hier naar het live wedstrijdverslag Radio Hoorn van de radiouitzending van afgelopen vrijdag.

Luister hier naar de nabeschouwing Radio Hoorn van de radiouitzending van afgelopen zondag. vanaf minuut 20 van de uitzending