Hovo 2 doet goede zaken door The Counters af te troeven

Met The Counters op de derde plaats op de ranglijst had Hovocubo een lastige wedstrijd voor de boeg. De mannen van Niña George ‘hangen’ momenteel in de middenmoot en daarmee wordt nog niet voldaan aan de doelstellingen: in aanmerking komen voor promotie. Lichtpuntje is wel dat Every Janzen hersteld is en weer inzetbaar.

Een schot zorgt al snel dat Tjerk Thuring gepasseerd wordt, de bal was onhoudbaar voor de 16-jarige keeper van het tweede. Maar wie anders dan Tijani Cherkaoui weet deze stand weer recht te zetten en nog voor de rust scoort Mo Jamai de 2-1, in psychologische zin een belangrijke goal zo vlak voor de rust.

Na de wissel van speelhelft krijgt de Zaanse club een vrije trap die benut wordt. Maar op aangeven van Nigel Wijdenbosch weet Bart Overtoom de ploeg uit Hoorn weer op voorsprong te brengen. Toch is er veel moeite om deze vast te houden, want wanneer Tjerk in de fout gaat komen de bezoekers opnieuw langszij. Toch is het wel Hovocubo die uiteindelijk aan het langste eind trekt wanneer Hovocubo een corner goed weet te nemen en Mo Jamai Bart Overtoom in stelling brengt en de beslissende winnende goal in Hoorns voordeel valt.

Een zeer knappe overwinning op één van de topploegen deze competitie. Hierdoor verwerft Hovocubo 13 punten, maar zes punten verwijderd van de nummer twee (asv Lebo 2) met 19 punten. Op 9 december speelt Hovocubo 2 tegen Vios ’79. Bij winst kan de ploeg zich vestigen in het linker rijtje. De wedstrijd wordt om 0.00 uur gespeeld in De Opgang.