Noordhollands Potje #4

Na FC Marlène, asv Lebo en zvv Volendam is dit de vierde keer in competitie dat Hovocubo tegen een Noordhollandse ploeg speelt. White Stones als kampioen in de 1ste divisie gepromoveerd. Toen nog met Tom Hofkamp maar nu doen ze het zonder.

Het is de wedstrijd van de nummer twee tegen de nummer elf in de competitie. Spannend zal het naar verwachting niet worden, maar hopelijk wel met veel technische hoogstandjes.

White Stones is opgericht op 13 mei 1976. De allereerste geregistreerde confrontatie tussen beide teams vond plaats in het seizoen 1983-1984. 22 oktober om precies te zijn. We spreken over de toenmalige afdelingshoofdklasse. De landelijke competitie was in organisatorische zin nog ver weg, landskampioen werd je door een nacompetitie in toernooivorm. Met de kop ‘Hovocubo verknoeit voorsprong’. Op doel bij de club uit Egmond aan Zee stond Peter Groot. Hans en Ron de Waard, Toon Kleibroek, Arthur Kastanje, Huiberts, bogen de 3-0 voorsprong die door o.m. door Henk Jan de Boer, Ton Jung, Job Dragtsma John Verberne, Peter Kuiper en Martien de Boer was opgebouwd om. Cees Mol moest drie keer capituleren en de eindstand bleef steken op 3-3.

De laatste officiële wedstrijd van de eerste teams vond plaats op vrijdag 6 april 1990. White Stones won met 4-2. Hovo spelers die op de vloer stonden: Martien de Boer als coach, Ed Loos, Michael Waayenberg, Ton Bosma, Cees Mol, John Verberne, Claus Kok, Nico Prins, John Paul van der Gracht. Aan de kant van WS spelers op de vloer: Jos Twisk, Ron de Waard, Lars Hamer, Mark Zwart, Peter Groot.

In de 3-0 gewonnen wedstrijd tegen WS op 4 februari 1989 was aan Hovo kant Dick van Stralen van de Partij die nu met Rudy Monden de Hovo vrouwen coacht.

Alle officiële wedstrijden tussen Hovo 1 en WS 1 die wij hebben kunnen achterhalen:

22 oktober 1983 Hovo – WS 3-3
23 februari 1984 WS – Hovo 1-0
21 september 1984 Hovo – WS 1-1
26 januari 1985 WS -Hovo 4-4
8 september 1986 Hovo – WS 2-2
8 oktober 1988 Hovo – WS 3-2
4 februari 1989 WS – Hovo 0-3
25 november 1989 Hovo – WS 2-2
7 april 1990 WS – Hovo 4-2

Na deze laatste 4-2 nederlaag in 1990 degradeerde Hovocubo naar de nieuwe te vormen Topklasse. De wegen tussen WS en Hovo scheiden vanaf dat moment. Dit was ook het begin van de magere jaren van Hovocubo met betrekking tot landelijk niveau. Pas in 2007 met de komst van Sander van Dijk en een nieuw bestuur bestaande uit Paul Walkeuter, Martijn Lam, Tjerk Hoekstra en op de achtergrond Arjen de Jager en Peter Dijkman werd de weg omhoog weer gevonden. Zie hiervoor de afgelopen week gepubliceerde fragment van ons jubileumboek: de wedergeboorte van Hovocubo

De stand van zaken nu: Hovocubo is nog in strijd voor de landelijke titel en White Stones moet alle zeilen bijzetten om terugkeer nar de 1ste divisie te voorkomen.

Amir Molkârâi hoopt volgende week van zijn gipsvoet af te zijn. Verder is de ploeg van Sander van Dijk compleet. White Stones zal gebrand zijn om tegen de regerend landskampioen iets goeds tegenover te zetten.

Scheidsrechters: Jochem van Dijke, Michael Mastenbroek en Bas ten Berge.

De wedstrijdbal wordt gesponsord door: Men I am Fashion, Blokker

Men I Am Fashion is een kledingwinkel voor heren en jongens vanaf maatje 92 tot aan 3x XL. Leuke kwaliteits merken voor een betaalbare prijs.

 

 

 

 

 

Wij wensen u enorm veel plezier bij het weerzien van deze twee clubs.

 

meer nieuws