Makkelijke wedstrijd met moeizaam begin

Gebak op de woensdagtraining van Sander van Dijk. Barry de wit hield samen met zijn defensie de nul en dus wordt er getrakteerd. Maar wat zegt dit over de wedstrijd? Het lijkt wel of Hovocubo bij iedere tegenstander eerst even de tijd nodig heeft om het spelconcept van de opponent door te krijgen om daarna de ruimte te vinden die goed benut kan worden. Pas als een kwart van de tijd is verstreken is het Heerhugowaards trots Mats Velseboer die de score opent. Wel is waar met hulp van de keeper die zijn inzet niet goed weet te klemmen. Dan blijft het nog wel even stil op het scorebord maar vlak voor dat de rust ingaat is het Zakaria Amrani die ervoor zorgt dat er met een ruststand van 3-0 de kleedkamer wordt opgezocht. Met name de derde was een beauty. Een perfecte stift die de keeper uit Egmond kansloos maakt.

In de tweede helft loopt de motor op volle toeren. Met een paar mooie acties (Karim Mossaoui dit seizoen erg op dreef) wordt vaak de man gevonden die het slotakkoord van de aanval geeft: Yoshua St. Juste (2x), Zakaria Amrani (1x), Lahcen Bouyouzan (1x) en Mats Velseboer (1x) brengen de stand naar 8-0. Aan beide kanten kon de score nog hoger uitpakken want zowel Hovocubo als White Stones weten een aantal keer de paal te raken.

Lees hier het verslag van Hoornsdagblad.nl

Lees hier het verslag van Alkmaarsdagblad.nl

Lees hier het verslag van Eredivisiezaalvoetbal.nl

Lees hier het verslag van WEEFF

Time-out blijkt niet nodig

Het is nog drie minuten tot de rust als Sander van Dijk naar de tafel loopt van de derde official. De blauwe kaart in zijn hand maakt duidelijk dat de trainer van Hovocubo een time-out gaat aanvragen. Zijn ploeg staat weliswaar met 1-0 voor tegen White Stones, maar reden om écht tevreden te zijn heeft hij niet. Daarvoor springt Hovocubo te slordig om met de kansen die het krijgt. Tot een bespreking met zijn ploeg komt het desondanks niet.

Net als Van Dijk zijn kaart wil neerleggen bij de tijdwaarnemer, ten teken dat hij zijn spelers bij elkaar wil roepen, komt de 2-0 op het scorebord. Het schot is afkomstig van Zakaria Amrani, maar de treffer komt op naam van doelman Dennis Pluijmers. Hij krijgt de bal op zijn rug nadat die uiteenspat op de paal. Het is een lot dat de goalie niet verdient want met een paar prima reddingen is hij er mede debet aan dat het lang een wedstrijd blijft.

Hoewel de thuisclub duidelijk de betere is op het veld doet White Stones meer dan alleen tegenhouden via Pluijmers. De promovendus uit Egmond aan den Hoef komt er af en toe prima uit. Het heeft pech dat het twee keer op de paal en een keer op de lat schiet, of het zou zelfs echt meedoen in de wedstrijd.

Na het eigen doelpunt doet het dit niet meer. Zeker niet als Amrani vijftien seconden later zijn naam alsnog op het wedstrijdformulier zet. Met een fraai stiftje passeert hij Pluijmers nu wel zelf. Terwijl Van Dijk zijn kaart weer in zijn achterzak steekt, trekt collega Rogier Bunink deze daar uit. Hij zet zijn time-out wel door. En dus kan Hovocubo de koppen alsnog bij elkaar steken.

De break doet de bezoekers weinig goeds, want tot de rust scoort het niet meer. Als na de pauze Tom Groot zijn eigen keeper passeert is het gedaan met het verzet. Zonder groots te spelen loopt Hovocubo weg tot 8-0.

,,Een herhaling van zetten’’, zegt Van Dijk na afloop. ,,We zijn niet scherp voor de goal en daardoor blijft het veel te lang een wedstrijd.’’ Afschuiven op Oranje wil de trainer het gebrek aan scherpte niet, maar een deel van de reden vindt hij het wel. ,,Er waren er vijf mee naar Zweden. Daar speelden ze op maandag en dinsdag. Dan komen ze op woensdag gebroken thuis. Je kunt dus niet compleet trainen. Het speelt allemaal mee.’’ Van Dijk sprak eerder al eens soortgelijke woorden. ,,Mooi dat we veel spelers bij Oranje hebben, maar de wijze waarop de bond het organiseert is ruk. Waarom moeten ze spelen op maandag en dinsdag en niet op zondag en maandag? Dan heb je als club tenminste ook nog een training met je complete ploeg. Het belang van de clubs zou zwaarder moeten wegen.’’

Hovocubo – White Stones 8-0

7. Velseboer 1-0, 17. Pluijmers (ed) 2-0, 17. Amrani 3-0, 22. T. Groot (ed) 4-0, 28. Amrani 5-0, 34. Bouyouzan 6-0, 34. St. Juste 7-0, 36. Velseboer 8-0.

White Stones knock-out na 15 onfortuinlijke seconden

Bron: Noordhollands Dagblad (Alkmaarsche Courant)

Lang hield White Stones gisteravond stand tegen landskampioen Hovocubo, maar drie minuten voor tijd ging het mis voor de eredivisionist. In een tijdsbestek van vijftien seconden kreeg de ploeg van Rogier Bunink twee treffers tegen. Het bleek de doodssteek.

Tot aan het moment dat doelman Dennis Pluijmers eerst de 2-0 op zijn naam kreeg en Zakria Amrani direct daarna de 3-0 aantekende mocht White Stones hopen op een goed resultaat. De Hoornse formatie was weliswaar de betere van de twee, maar had het vizier niet op scherp. Bovendien speelde Pluijmers een goede wedstrijd. En dus bleef het lang 1-0.

Waren de bezoekers iets fortuinlijker geweest in de eerste helft, dan had het zelfs echt mee kunnen doen. Drie keer trof White Stones paal en lat. Na de twee snelle tegentreffers was het verzet gebroken. Helemaal toen Tom Groot pal na rust zijn eigen doelman passeerde in een uiterste poging een gevaarlijke pass te neutraliseren.

Na die 4-0 was er sprake van eenrichtingsverkeer, alhoewel White Stones nog een keer de lat raakte. Toch was het vooral Hovocubo dat aanviel. Lukte het in het eerste bedrijf vaak niet om de kansen die het kreeg af te ronden, na rust slaagde het hier veel beter in. En dus liep de thuisclub uiteindelijk nog ver weg bij de Egmonders. De teller stopte uiteindelijk bij 8-0.

Hovocubo-White Stones 8-0 (3-0).

7. Velseboer 1-0, 17. Pluijmers (ed) 2-0, 17. Amrani 3-0, 22. Tom Groot (ed) 4-0, 28. Amrani 5-0, 34. Bouyouzan 6-0, 34. St. Juste 7-0, 36. Velseboer 8-0.