Moeilijke tijden voor onze vrouwenafdeling

Een lach en een traan gisteravond, Hovocubo vr.1 verloor na een vroege voorsprong door Samya Hassani uiteindelijk met 1 – 3 van Team Alkmaar/Sportstars.
Hovocubo vr.2 won het spannende duel met Reiger Boys vr.3 met 5 – 4 door doelpunten van Tamira Cherilyn (2), Joyce Kwast (2) en Melanie Snoeijink.
Door de blessures van Chantal BoonFabienne VaaltBianca KwastNathalie Merts en Chelly Drost kunnen beide teams niet op volle sterkte aantreden en is het op dit moment een kwestie van overleven…volgende week weer nieuwe kansen!

Kwartje valt verkeerde kant op voor Hovocubo

Bron: Noord Hollands Dagblad (Dagblad voor Westfriesland)

Na drie weken niet te hebben gespeeld, hebben de zaalvoetbalsters van Hovocubo een nederlaag moeten slikken. In eigen huis ging de ploeg van Rudy Monden gisteravond met 1-3 onderuit tegen Team Alkmaar/Sportstars. Toch zag de trainer een ’leuke wedstrijd’ vanaf de bank.

,,We spelen ook wel eens tegen ploegen die zichzelf ingraven, maar Alkmaar kwam ook om te voetballen. Dan krijg je al snel een leuke wedstrijd’’, legt Monden uit. Zijn ploeg had de derby volgens hem ook kunnen winnen. ,,Daar hebben we de kansen voor gehad. Een bal op de paal en bij 1-2 ging een inzet van ons over de lijn, maar net niet helemaal. Het kwartje kortom had onze kant op kunnen vallen, maar dat deed het vanavond dus net niet.’’

En dus was de 1-0 van Samya Hassani onvoldoende voor de vierde overwinning van het seizoen. ,,We begonnen wat moeizaam, maar na een paar minuten hadden we de wedstrijd onder controle. We scoorden en er was eigenlijk niets aan de hand.’’ Een eigen doelpunt en slecht verdedigen bij een corner deden deze voorsprong teniet: 1-2.

Reden om een extra veldspeelster in te brengen was dit niet voor Monden. ,,Ons voetbal was eigenlijk gewoon goed. We kregen ook kansen. Helaas kregen we de bal er vanavond alleen niet in.’’

Hovocubo-Team Alkmaar 1-3.

Hassani 1-0, eigen doelpunt 1-1, Van Ee 1-2, Hopman 1-3.

Lees hier het verslag op Hoornsdagblad.nl

Team Alkmaar en Reiger Boys haken aan bij top

Bron: Noordhollands Dagblad (Alkmaarsche Courant)

Het belooft een spannende strijd te worden in de eredivisie zaalvoetbal voor de vrouwen. En eentje waar de twee regionale clubs, Team Alkmaar/Sportstars en Reiger Boys een rol van betekenis in kunnen gaan spelen. Beide wisten gisteren te winnen en vinden zo aansluiting bij de topvier.

Reiger Boys klopte in eigen huis regerend landskampioen TPP (het vroegere Pernis) met 2-0. De Rotterdammers – derde in de stand – hebben veel routine, maar beten zich stuk op de thuisploeg. Na een gelijkopgaande eerste helft sloeg Reiger Boys na rust snel toe en kwam het via Zoyla Barendse (mooie aanval) en Floor Spaan (onderschepping) met 2-0 voor. En hoewel de bezoekers daarna de druk weer opvoerden, hielden de Heerhugowaardsen stand. ,,Een over de hele wedstrijd gezien verdiende overwinning”, stelde Bob Kool. ,,De sfeer is goed en het begint nu echt te lopen. We zijn hier heel blij mee.”

Team Alkmaar heeft zelfs nog twee punten meer. Het won nu met 1-3 bij Hovocubo. Hoewel de thuisploeg nog op voorsprong kwam, twijfelde coach Gerard Timmers geen seconde aan de goede afloop. ,,We waren heer en meester en hadden voor rust al ruim voor moeten staan.” Nog voor rust werd het 1-1, nadat een Hovocubo-speelster een voorzet van Milicia Keijzer in eigen doel schoot en 1-2 via Milenca van Ee, die bij een corner attent was. In de tweede helft besliste Lotte Hopman op aangeven van Inge Woldhuis de wedstrijd. ,,Zij gingen daarna wel aanzetten, maar echt veel grote kansen kregen zij niet. En op het einde konden zij het conditioneel niet meer opbrengen en speelden wij de wedstrijd makkelijk uit.”