Hovocubo vrouwen nemen net te weinig tegen Pro Futsal Club.

“We hebben te weinig gekregen” is een veelgehoorde tekst van trainers na een wedstrijd waarin ze niet met drie punten beloond zijn.
Maar in de (top-)sport gaat het meestal niet om wat je krijgt maar om wat je neemt en de vrouwen van Hovocubo zullen terugkijken op de wedstrijd tegen Pro Futsal Club en constateren dat ze niet genoeg “genomen” hebben.
In de eerste helft was Hovo heer en meester, Pro Futsal Club kwam niet van de eigen helft en Mariel van de Geer, die de geblesseerde Nanouk Groentjes in het doel verving werd alleen in het spel betrokken bij een incidentele terugspeelbal.
Hovocubo creëerde zelf de kansen maar wist er maar één te benutten, wie anders dan Suzanna Deckers tekende voor de 1 – 0.
Ook zij zal echter met ergernis terugdenken aan de mogelijkheid voor het lege doel van de tegenstander…
Een domper op de eerste helft was het geblesseerd uitvallen van aanvoerder Marjan Brouwer die de wedstrijd niet voort kon zetten.
In de tweede helft ga je dan denken van het zal toch niet zo zijn dat…en jawel, met het eerste schot op doel kwam Pro Futsal Club langszij en even later hadden ze niet eens een schot nodig om op voorsprong te komen, dankzij een eigen inzet werd het 1 – 2.
Aan de andere kant van het veld bleef Hovocubo wel kansen krijgen maar uiteindelijk was er een vrije trap voor nodig om tot de gelijkmaker te komen.
Nina van der Mast legde het nodige venijn in haar schot dat te hard was voor het dichtbevolkte doelgebied en maakte met haar eerste treffer in de Eredivisie 2 – 2.
PFC had in die fase van de wedstrijd meerdere overtredingen nodig om Hovo uit de buurt van het doel te houden met een 10-metertrap tot gevolg.
Suzanna Deckers maakte geen fout en bracht haar team weer op voorsprong.
Twee overtredingen kort na elkaar (hoewel, overtredingen…) schroefden het aantal overtredingen aan de kant van Hovo echter ook aardig op en met minder dan twee minuten te spelen kreeg ook de tegenstander de kans om vanaf tien meter te scoren.
Van de Geer kreeg geen kans haar reputatie van “killer” waar te maken en zo de gelijkmaker te voorkomen.
Met drie goals uit twee schoten werd PFC zo maximaal beloond en met een punt mocht het terug naar Apeldoorn.
Voor Hovocubo een typisch gevalletje van “hadden we maar…” en waar er vooraf getekend zou zijn voor een begin van de competitie met 7 punten uit drie wedstrijden overheerst nu een gevoel van teleurstelling.
Volgende week een vrije ronde en daarna de reis naar Wehl voor de ongetwijfeld pittige wedstrijd tegen FC Gelre.

Foto’s Gerrie Meijer:

Gelijk spel voelt als verlies

Hoorn Ook na drie duels zijn de vrouwen van Hovo nog zonder nederlaag. Toch zorgde de 3-3 gelijkspel dat gisteravond werd geboekt tegen Pro Futsal Club voor trainer Rudy Monden als een verlies. Niet in de laatste plaats vanwege een zware knieblessure van aanvoerster Marjan Brouwer.

Voor rust haddende Hoornse niets te vrezen van de bezoekers. Suzanna Deckers tekende de 1-0. Na de pauze ging het mis. Het eerste schot op doel van de bezoekers betekende de 1-1 en kort daarna viel de 1-2 uit een eigen doelpunt. Nina van de Masten opnieuw Deckers zorgden voor een nieuwe voorsprong, maar kort voor tijd werd het alsnog 3-3.