Belangrijke zege voor de Hovo vrouwen

Nadat bekend was gemaakt dat twee talenten uit de selectie, Benthe Huijsman en Gisela van Ankeren, zijn uitgenodigd voor de nationale beloftenteam, stond er een belangrijke treffen voor de dames van Rudy Monden, Roy Nieuwkoop en Dick van Stralen. Plek vier verdedigen tegen hekkensluiter PFC/Pro Sportclub uit Apeldoorn.

Gisela van Ankeren opgenomen in het beloftenteam van Oranje goed voor twee goals tegen PFC

Al snel weet Sheryl de Boer de openingstreffer te maken. Verder bleef de eerste helft doelpuntloos. Het is pas na rust dat de doelpuntenmachine gaat lopen. Aan de basis hiervan Gisela van Ankeren die haar talent tentoon stelt door twee keer achterelkaar te scoren. Barbara Roemeon weet namens de bezoekers iets tegenover te zetten middels een tegentreffer bij de verder uitstekend keepende Aniek van’t Hof. En het is Sheryl de Boer die middels haar tweede doelpunt van de avond voor de afsluitingstreffer zorgt.

Woman of the match: Aniek van ’t Hof.

Met deze overwinning lukt het Hovocubo om regerend kampioen Drachtster Boys achter zich te laten en de play off plek te behouden. Op vrijdag 2 februari wordt er gespeeld tegen Drs. Vijfje. Aftrap is om 20.30 uur in Sporthal De Opgang. Lukt het de Hovo-vrouwen om een mooie zegereeks neer te zetten?

De handbalmeiden van Westfriezen D1 waren bij deze wedstrijd te gast, het was supergezellig en hopelijk zien we ze nog eens terug!

Lees hier het verslag op vrouwenvoetbalnieuws.nl

 

Winst voor Hovocubo vrouwen

Bron: Noord Hollands Dagblad

Van onze verslaggever

De vrou­wen van Ho­vo­cu­bo boek­ten gis­ter­avond een een­vou­di­ge 4-1 over­win­ning op PFC Pro. ,,Het was een za­ke­lij­ke zege. Zij kwa­men al­leen om te ver­de­di­gen en dan kan ik niet an­ders dan te­vre­den zijn met het re­sul­taat. We had­den veel­vul­dig bal­be­zit en creëer­den ge­noeg kan­sen”, al­dus trai­ner Rudy Mon­den. Het doel van de zaal­voet­bal­sters is om de play-offs te ha­len. ,,We staan nu in de top-4 en daar wil­len we blij­ven. Dus dan is deze over­win­ning weer een mooie op­ste­ker.” Wel baal­de Mon­den van de speel­stijl van de op­po­nent. ,,Zelfs bij 3-0 ble­ven ze maar rond de cir­kel staan. En dan krijg je geen leu­ke wed­strijd.’’

meer nieuws