Onvervalste stadsderby

De enige echte historische stadsderby in het zaalvoetbal. Dat durven wij hard op te zeggen. De eerste officiële ontmoeting was op 27 april 1983. Een beker finale. Hovocubo was toen groot en ’t Veerhuys (zoals we in de volksmond HV/Veerhuys nog steeds noemen) klein. De club is genoemd naar een Hoorns café welke nu van eigenaar is veranderd en waar Hovocubo in het centrum van Hoorn hedendaags zijn meeting point heeft. Café heet nu overigens Barrels. Meer over ’t Veerhuys (HV/Veerhuys) kunt u lezen in de interactieve pagina van ons jubileumboek.

Wat staat er op het spel in de voorlaatste ronde? Heel veel voor ’t Veerhuys. Winst op Hovocubo betekent een belangrijke stap om lijfsbehoud. Onze stadsgenoot wordt op één punt gevolgd door FC Eindhoven. Beide ploegen willen de nacompetitie ontlopen. En beide ploegen zullen alle zeilen bij moeten zetten. In De Opgang verwachten we daarom vooral veel strijd van de geelhemden. Voor Sander van Dijk is vooral de prestige om van het Veerhuys te winnen het grootst. Puntjes op de i zetten voor de strijd om het kampioenschap van Nederland en natuurlijk ongeschonden de laatste fase ingaan.

Smaakmaker aan de kant van ’t Veerhuys is oud-Hovocubaan en baltovenaar Mo Darri. Wij hopen dat hij acte de presènce geeft want dan valt er heel veel te beleven in De Opgang.

Voor Hovocubo is het vooral afwachten wat de concurrentie doet. Volendam, Lebo, TPP, Amicitia, Marlène en Groene Ster (en zelfs ’t Veerhuys) kunnen nog formeel de laatste twee tickets voor de Play-offs zien te bemachtigen.

Aan de andere kant zijn het TPP, Amicitia, Marlène, Groene Ster, ’t Veerhuys en FC Eindhoven die nog strijden om de nacompetitie te ontlopen. Nog nooit was het zo spannend in de middenmoot van de Nederlandse competitie.

De laatste twee wedstrijdrondes worden gelijktijdig gespeeld om alle clubs eerlijke kansen te bieden. Om die reden moet Hovocubo 2 in een beslissende fase van de 1ste divisie A in onze oude Hovocubo sporthal de Vredehof tegen zvv Urk aantreden. Deze wedstrijd begint om 21.00 uur.

Hovocubo – ’t Veerhuys gaat om 20.30 uur van start in Sporthal De Opgang

De scheidsrechters die de eer hebben deze stadsderby te mogen leiden zijn: Jochem van Dijke, Ajmal Haniftamas en Ernst van der Hoek.

De wedstrijdbal wordt gesponsord door: Rijschool Schneiders

De derde helft in het Sportcafé wordt overigens ondersteunt door de muzikale begeleiding van Zanger Luc Meijer! Dus blijf gezellig hangen om na afloop over de wedstrijd na te praten en een gezellige tijd te hebben.

meer nieuws