Een goede generale voor de nacompetitie

Er was geen ontkomen aan, er zou een nacompetitie gespeeld worden. Maar een stille hoop dat omstandigheden voor een verrassing zou zorgen was genoeg reden om het als een alles-of-niets wedstrijd te benaderen. Terwijl de Hoofdmacht in een goedgevulde Opgang in de derby tegen ‘t Veerhuys moest aantreden, zochten de reserves de stilte van ons oude thuishal, De Vredehof, op. Het voelde wel weer heel vertrouwd: Jasper Boon, Nick Visser, Richard Meijer, Every Janzen, Mo el Bouziani. Zij kennen de sporthal tot op hun duimpje. Mooie momenten hebben ze hier in het verleden beleefd. Van 1970 tot 2009 was De Vredehof de thuishaven van Hovocubo. Het was weer heerlijk om weer in kleedkamer 1 te mogen zijn.

Op de tribune vooral veel leegte. De wedstrijd in De Opgang trok meer aandacht. zvv Urk had een handjevol supporters mee, en dan wat familieleden van eigen spelers. Halverwege de tweede helft kwam ook een kleine delegatie van Hovocubo 3 kijken. Hovo 3 heeft in deze fase regelmatig de helpende hand aan het tweede geboden en die verkozen na hun eigen wedstrijd naar De Vredehof af te reizen dan naar De Opgang.

Om 21.00 uur werd er afgetrapt en het eerste gevaar komt gelijk van Hovocubo. Bart Overtoom kan een voorzet vanaf de linker flank net niet binnen schieten. Toch komt Hovocubo op een snelle voorsprong wanneer Every Janzen Ennio Mul bij de tweede paal vindt die makkelijk kan in tikken. De Urkers komen er voorlopig niet aan te pas. Ennio Mul laat een grote mogelijkheid onbenut op één op één doelman de Borst. De bezoekers proberen het tempo hoog te houden maar Hovocubo weert zich kranig. Jasper Boon moet meerdere malen sterk optreden om de nul te houden. En met succes! De Hovocubo verdediging staat goed. Na een kwartier spelen is Ali Choukair scherp en straft een verdedigende fout van Urk genadeloos af: 2-0. Wat Urk ook probeert, de bal gaat bij Hovocubo er niet in. Kort voor het rustsignaal komt dat toch de aansluitingstreffer. Willem Snoek is de gelukkige die de goed keepende Jasper Boon eindelijk weet te passeren.

Na de rust blijft het de eerste minuten zonder score ondanks de vele kansen over en weer. Uiteindelijk is het Every Janzen die halverwege de tweede helft de marge weer vergroot met de 3-1. Kort daarna komt Hovo op vijf fouten, maar de 10-meter trap wordt vakkundig door Jasper Boon gekeerd zodat de stand ongewijzigd blijft. Bart Overtoom en Mo el Bouziani bepalen de eindstand nog op 5-1 en daar mee houdt Hovocubo nog hele goede moed om de nacompetitie in te gaan.