Geen problemen voor Hovo in tweede competitiewedstrijd

Met Barry de Wit in de goal en zonder de zieke Yoshua St. Juste en met een tribune die leger was dan normaal door de ‘concurrerende’ activiteit bij de Westfriezen: Opening hernieuwd complex met wedstrijd tussen de Westfriezen en ex-internationals, begon Rudy Monden aan zijn laatste invalbeurt als coach.

Wanneer vijf minuten gespeeld zijn heeft de doelman van de Tigers Bence Meszaros de bal al drie keer van de doellijn gehaald op een inzet van Hovocubo. Pas twee minuten later is het Karim Mossaoui die na een prachtige individuele actie gevolgd door een schot Hovocubo op voorsprong zet. Hovocubo voortduend in de aanval en de ploeg uit Roermond voortdurend in de verdediging. Een schot van Faisel die op de lat in schoonheid uiteen spat voorkomt dat Hovo de voorsprong verder wordt uitgebreid. Aan de andere kant is het een snelle counter van Illias Arssi die Barry de Wit kansloos achter laat. Hovo raakt van deze tegenslag niet van de rel en blijft in een goed collectief voetballen met soms prachtige combinaties. En zo schiet Zakaria Amrani Hovo weer op voorsprong waarmee de ploegen gaan rusten.

Zakaria Amrani goed voor drie goals. FOTO FERRY HOKS

In de tweede helft wordt zichtbaar dat de batterij om een goede verdedigende stelling te nemen bij de Roermonders op raakt en krijgt Hovo volop kansen. Maar die eindigen weer op de vuisten van de altijd goed keepende Bence Meszaros of opnieuw tegen de paal zoals weer een knal van Faisel Mellah. Ook nadat Amir Molkârâi het veld met een voetblessure moet verlaten blijft Hovo tempo maken en de druk opvoeren. Dit resulteert op een vijf één eindstand in het voordeel van de Hoornaren met doelpunten van Zakaria Amrani (2x) en Karim Mossaoui.

Het Nederlands team vertrekt volgende week naar Malta voor een interland waardoor de competitie een week stil ligt. Daar zullen naar alle waarschijnlijkheid een groot aantal Hovocubanen in wedstrijdritme blijven wanneer ze geselecteerd worden door bondscoach Max Tjaden. Een wedstrijd die u beslist moet komen bezoeken is op 28 september in Heerhugowaard. Dan is de onvervalste streekderby tussen FC Marlène en Hovocubo in Sporthal Waardergolf om 21.30 uur.  De eerste thuiswedstrijd in Sporthal de Opgang is op vrijdag 5 oktober wanneer de volgende streekderby plaats vindt: Hovocubo – Volendam (met Horinees en ex-Hovocubaan Jeroen de Groot in de gelederen).

 

Lees hier het verslag op Hoornsdagblad.nl

 

Hovocubo houdt geduld en wint overtuigend

Landskampioen uit Hoorn bouwt de score in de tweede helft gestaag uit

Bron: Noordhollands Dagblad

Kevin de Vries

Wie stopt Hovocubo? Het seizoen is pas twee wedstrijden oud, maar het is nu al de vraag wie de landskampioen dit jaar een halt toe kan roepen. De ploeg versterkte zich onder meer met Lachsen Bouyouzan en met het wegvallen van ’t Knooppunt is Hovocubo opnieuw de grote titelfavoriet. Dit onderstreepte de Hoornse zaalvoetbalformatie gisteravond met een 5-1 overwinning op het moeilijk te bespelen Tigers Roermond.
De bezoekers uit Limburg hadden de zaken in de eerste helft vooral verdedigend goed op orde, waardoor de thuisploeg moeilijk een gaatje kon vinden. En als er als eens een gaatje werd gevonden, stond de uitstekende doelman Bence Meszaros in de weg. Aanvallend had Tigers weinig te vertellen. De ploeg zat zo’n beetje de hele eerste helft in de tang van Hovocubo, maar wist toch doelman Barry de Wit te passeren. De van Veerhuys overgekomen sluitpost was kansloos op een schot van Illias Aressi, waarmee de 1-0 van Karim Mossaoui teniet werd gedaan. Toch ging de thuisploeg alsnog met een voorsprong de kleedkamer in, nadat linkspoot Zakaria Amrani met rechts het net vond.
De tweede helft leverde hetzelfde spelbeeld op. Hovocubo had de bal, Tigers Roermond beperkte zich vooral tot verdedigen en het was de aan de thuisploeg om iets te creëren. Dat laatste lukte gedurende de tweede helft steeds beter. De bezoekers konden het hoge baltempo steeds moeilijker bijhouden en na de 3-1 van opnieuw Amrani was het zo goed als gespeeld. Want hoewel een verschil van twee doelpunten in het zaalvoetbal nauwelijks een verschil is, was wel duidelijk dat Tigers Roermond echt niet meer twee keer zou scoren.
,,Zij verdedigden op zeven meter van het doel. Ik denk dat wij in de eerste helft wel 25 keer een raket hebben afgevuurd, maar de bal ging er gewoon niet in. Ze hebben natuurlijk ook een goede keeper”, aldus matchwinnaar Zakaria Amrani, die zich ondanks de 1-1 tussenstand geen moment druk maakte. ,,Met onze kwaliteit is dat niet nodig. Je zag dat ook in de tweede helft. Zij konden ons hoge tempo niet meer aan.’’
En dat laatste zorgde er dus voor dat de score nog hoger opliep. Het was Amrani zelf die na een knappe aanval de 4-1 binnen tikte, waarna het slotwoord voor Karim Mossaoui was. Enige smet op de wedstrijd was het uitvallen van Amir Molkarai. De aanvaller verliet na een stevig duel strompelend het veld. Op 28 september speelt Hovocubo uit tegen FC Marlène. Mogelijk kan de Heerhugowaardse ploeg Hovocubo wel afstoppen.
Hovocubo: De Wit, Amrani, Mellah, Makraou, Molkarai, Velseboer, Tromp, Velseboer, Bouyouzan.
Tigers Roermond: Meszaros, Pasiribu, Arssi, Dolap, I. Ramdani, Aziz, Ramdani, Houri.

Foto’s: Ferry Hoks

meer nieuws