Makkelijke avond met technische hoogstandjes

Het publiek kwam niet voor niets. 22 doelpunten werden getoond en vaak ook echt mooie, ook die van de Amsterdammers. En het was goed om te zien dat Hovocubo tot de laatse seconde bleef voetballen en niet bij een zekere overwinning in het vooruitzicht achterover ging leunen. De eerste goal viel al in de tweede minuut en de laatste twee goals in de veertigste minuut. Daar tussen in scoorde het nog 15 keer. Maar ook Os Lusitnos scoorde prachtige goals. Een piruetje, bal achter standbeen, een stiftje, een kannonschot, of vooral diverse vanuit een uitgespeelde combinatie. Doelpunten in alle soorten en maten. Os Lusitanos probeerde tot de 15de tegentreffer nog wel te blijven voetballen, maar in die laatste vijf minuten was de moed tot aan de enkels gezakt en was het moeilijk om nog energie voor enige strijd op te brengen.

Doelpuntenmakers

Hovocubo: Mukhtar Suleiman (4x), Faisel Mellah (3x),Mats Velseboer (3x), Lahcen Bouyouzan (3x), Yoshua St. juste (1x), Youssef Makraou (1x), Karim Mossaoui (1x), Issam el Bakkali (1x)

Os Lusitanos: Ismail Chibrani (1x), Melvin Grootfaam (1x), Jeff osei (1x), Lionel Grootfaam (1x)

Lees hier het verslag van Hoornsdagblad.nl

Hovocubo houdt huis in de beker

Bron: Noord Hollands Dagblad

Ploeg uit Hoorn maakt gehakt van Os Lusitanos uit Amsterdam

Het echte heerlijke avondje moet nog komen, maar dat Os Lusitanos uit de koker rolde tijdens de bekerloting, was voor Hovocubo toch wel een aardig cadeautje. Zeker in de wetenschap dat de ploeg twee zware competitiewedstrijden achter de rug heeft, het Nederlands elftal morgen oefent tegen Tsjechië en er ook de mogelijkheid was om veel zwaardere ploegen te treffen in het bekertoernooi. Os Lusitanos is immers nieuwkomer in de Eerste Divisie en een lekker avondje Hovocubo kwam dan ook als geroepen. De ploeg van Sander van Dijk, die het door blessures en schorsingen zonder Zakaria Amrani, Kevin Tromp en Amir Molkarai moest doen, stapte uiteindelijk met 18-4 de vloer af en blijft zo de kortste route volgen naar een prijs.

Nee, het was niet zo zeer de vraag of Hovocubo zich gisteravond zou plaatsen voor de kwartfinale van het bekertoernooi, maar het was vooral de vraag met hoeveel doelpunten verschil de ploeg uit Hoorn zou doorstoten naar de laatste acht. Hovocubo is immers een topper in de Eredivisie, terwijl Os Lusitanos een middenmoter is in de Eerste Divisie. De doelpunten vielen dan ook als rijpe appelen en het publiek mocht dan ook dankbaar zijn dat de thuisploeg tot de laatste minuut het doel bleef zoeken.

Want waar een ploeg meestal de voet van het gaspedaal afhaalt als de wedstrijd al beslist is, deed Hovocubo er alles aan om het publiek te vermaken. ,,Alleen de eerste vijf minuten na rust was het iets minder. Maar daarna bleven we voetballen en mooie goals maken”, aldus Van Dijk, die onder meer doelde op een heerlijke stift van Youssef Makraou. Maar ook Mats Velseboer vond op fraaie wijze het net. De sterk spelende international werkte de bal achter het standbeen langs in het doel.

Os Lusitanos fungeerde vooral als speelbal. Hovocubo liet bij vlagen heel aardig voetbal zien en de bezoekers wisten geen enkele raad met het snelle positiespel. Al kreeg de thuisploeg soms ook de ruimte om naar hartenlust te combineren. Bij de 7-0 van Faisel Mellah bijvoorbeeld had de doelpuntenmaker zo veel ruimte, dat hij nog wel twee keer een combinatie kon aangaan met een ploeggenoot.

Uiteindelijk lukte het Hovocubo net niet om de twintig te halen, al kon trainer Van Dijk natuurlijk niet anders dan dik tevreden zijn. ,,Je maakt er achttien, maar bovenal heb ik heel veel spelplezier gezien. En dat is ook belangrijk. Bovendien scoorden we wat moeilijk de laatste weken, dus dan is dit lekker voor het vertrouwen.’’

Qua loting mocht de hoofdtrainer ook zeker niet klagen. ,,De laatste jaren speelden we alleen maar uit in de beker. Dus dan is het heerlijk dat je zo doorgaat naar de volgende ronde.”

Hovocubo – Os Lusitanos 18-4: 3. Bouyouzan 1-0, 5. Velseboer 2-0, 10. St. Juste 3-0, 11. Mellah 4-0, 14. Velseboer 5-0, 17. Velseboer 6-0, 17. Mellah 7-0, 25 Omar 7-1, 27. Bouyouzan 8-1, 28. Suleiman 9-1, 28. El Bakkali 10-1, 29. M. Grootfaam 10-2, 30. Bouyouzan 11-2, 33. Makraou 12-2, 34. Osei 12-3, 35. Suleiman 13-3, 37. Suleiman 14-3, 38. Mellah 15-3, 38. Mossaoui 16-3, 39. Suleiman 17-3, 40. L. Grootfaam 17-4, 40. Mellah 18-4.

meer nieuws