“Hovo O17-1 wint enigszins gelukkkig van Nieuweboer”.

Na de teleurstelling van twee weken geleden, de 6-9 nederlaag tegen FC Marlene, hadden we een weekje rust, misschien wel goed. Veerhuys, de directe concurrent voor plek 4, die recht geeft op de playoffs, maakte geen fout vorige week en staat nu op plaats 4 met 1 punt voorsprong op Hovo. Het betekent dat we ons geen nieuw puntenverlies kunnen permitteren. We voetballen tegen de nummer 6, Nieuweboer, een ploeg waar we in Wervershoof met liefst 5-2 klop kregen in een wedstrijd die zeer tam begon doordat beide ploegen zonder aanvallende aspiraties aan de wedstrijd startten maar aan het eind van de wedstrijd spectaculair eindigde met een 2e Hovo keeper die als extra veldspeler werd ingezet. Wel verlies!

De beginfase is direct heel open, met druk van beide ploegen, hoe anders dan in de uitwedstrijd. Nadat Damian bij dsc02791_f47-smalleen eerste schotpoging redding brengt is het al na 4 minuten Jordy die de 1-0 op het scorebord brengt na een venijnig schot.  Nieuweboer is niet onder de indruk en is met een gevaarlijk schot al snel in de buurt van de gelijkmaker maar Damian redt opnieuw knap.  En nadat Jordy een kans naast heeft zien gaan is het na 10 minuten Jordan die op het middenveld de bal afpakt, de bal vervolgens in de kluts weer kwijt raakt maar door goed doorzetten de bal weer terug verovert en dan vrij op doel mag gaan en scoort, 2-0. Een mooie actie na uitstekend doorzetten! Nog in dezelfde minuut is het Nieuweboer die op rechts een mooie aanval laat zien die prima wordt afgerond, 2-1 en zo is de spanning in de wedstrijd direct terug. Hovo neemt het initiatief daarna in de wedstrijd en dat resulteert ook in kansen, Kaj treft de keeper en Jordan schiet in kansrijke positie naast. Mooiste aanval van de wedstrijd wordt opgezet door Jordan die de bal snel naar Ricky geeft die op zijn beurt de bal op een presenteerblaadje op Jordy geeft die over de bal trapt. Even later lijkt Jordy zich te revancheren als hij zichzelf fraai vrij speelt maar de bal net langs de verkeerde kant van de paal naast ziet gaan. Drie maal is scheepsrecht zo lijkt het want vier minuten voor rust scoort Jordy wel maar daar is wel arbitrale fout voor nodig aangezien de bal zeker 40 cm buiten is geweest, de tegenstander met de armen in de lucht staan en zien dat Jordy doorgaat en scoort, 3-1. Voor rust probeert Nieuweboer de achterstand te verkleinen, krijgt twee enorme kansen waaronder eentje voor Ferry, vorig jaar nog in het rode Hovo shirt te bewonderen, maar beide kansen worden niet verzilverd en zo is de ruststand 3-1 voor Hovo.

dsc02788_6da-smallDe 2e helft begint zoals de 1e helft met een kans voor de gasten. Nieuweboer schiet uit een vrije schop hard op doel maar keeper Damian redt ten koste van een hoekschop prima.  Even later staat Damian opnieuw een treffer van Nieuweboer in de weg. Daarna krijgt Hovo weer kansen. Sem zet tot twee keer toe met een demarrage aan en ziet beide schoten net naast gaan. Na vier minuten is het opnieuw Sem die op rechts ervan door gaat en dan Ricky bereikt die de bal achter z’n standbeen door de benen van een Nieuweboer verdediger in het doel ziet gaan, een heerlijke goal en de 4-1. Nieuweboer laat binnen de minuut zien dat de buit nog niet binnen is en weet met een snelle intrap de Hovo verdediging te verrassen en zo staat het al snel 4-2. Hovo staat vervolgens even flink onder druk en het zijn Jordan en Kaj die beiden een keer redding moeten brengen. Twee minuten na de 4-2 is een hard afstandsschot ook keeper Damian te machtig en zo is de aansluiting bijna tot stand gebracht, 4-3. Als twee minuten later Kaj een overtreding maakt waarbij de scheidsrechter op drie meter afstand staat en geel krijgt wordt het lastig voor Hovo. Dave, de nieuwe aanvoerder, laat op dat moment zien dat-ie er staat want brengt tot twee keer toe redding en zorgt er mede voor, met Jordan en Ricky, dat Nieuweboer wel meer balbezit heeft maar niet de kansen in doelpunten kan uitdrukken. De power-play situatie wordt niet goed uitgespeeld. Maar nadat het in het veld het weer 4-tegen-4 is blijft Nieuweboer druk zetten, is in het middengedeelte van de 2e helft de betere ploeg en krijgt ook de meeste kansen. Hovo wankelt maar de kansen worden door Nieuweboer niet benut, veel schoten worden naast geschoten. En ja, een oude voetbalwet zegt dan dat als de ene ploeg niet scoort de andere ploeg aan de andere kant wel scoort en die wet gaat ook in deze wedstrijd op als in een counter Ricky snel opstoomt, op tijd naar Jordy speelt die zijn 3e goal van de avond erin kan prikken, 5-3. Het is de beslissing in de wedstrijd want op 1 kans na, die naast gaat, wordt Nieuweboer niet meer gevaarlijk. Hovo wel en krijgt nog kansen via Sem en Kaj voordat Kaj drie minuten voor tijd de bal ontfutselt en de keeper geen kans geeft en de eindstand op het scorebord brengt, 6-3.

Een prima overwinning voor de mannen van Ashvin en Arie al is de overwinning met enig fortuin tot stand gekomen,dsc02792_5e4-small want de 3-1 kwam met het nodige geluk tot stand en ook kwamen we met de druk van Nieuweboer in de 2e helft een paar keer goed weg.  Volgende week opnieuw een belangrijke wedstrijd, thuis tegen Lebo, de nummer 2 in de Topklasse.

Scoreverloop:

1. 1-0 Jordy (-), 10. 2-0 Jordan (-), 10. 2-1, 21. 3-1 Jordy (-), rust,  29. 4-1 Ricky (Sem), 30. 4-2, 32. 4-3, 44. 5-3 Jordy (Ricky), 48. 6-3 Kaj (-)