B-junioren houden zicht op play off plaatsen na overwinning op Veerhuys

Voor de 3e keer in dit nog maar net begonnen seizoen voetballen we tegen Veerhuys. Na eerdere overwinningen op O17-2 (4-3) en O17-1 (3-2) voetballen we nu tegen O17-3, een team uit Purmerend waarbij de meeste spelers hoog bij Purmersteijn (4e divisie veldvoetbal) spelen. Ondanks de 10e plaats een team die we zeker niet kunnen en mogen onderschatten. En uiteraard blijft het Hovo tegen Veerhuys en dan is toch altijd sprake van de nodige rivaliteit. De coaches Ashvin en Arie kunnen geen beroep doen op Remco (op de weg terug na een blessure) en Jeremy die vanwege stage en een lichte blessure niet mee kan doen. Vanuit O17-2 is Sem er weer bij evenals Kelvin uit de O17-4.

Onder leiding van de wat oudere scheidsrechter Hemminga wordt er afgetrapt. Eerste kans is voor de gasten die uit een vrije trap naast schieten. Aan de andere kant is het Jordy die op het middenveld een bal onderschept en dan vrij voor de keeper komt en de bal langs de keeper in het doel schiet, 1-0 en dat is een opsteker zo aan het begin van de wedstrijd. Hovo gaat direct door en na een prima pass van Dave is het Kaj die in het zijnet schiet. Vrijwel elke aanval is een kans en dat zorgt ervoor dat het massaal opgekomen thuispubliek er lekker voor gaat zitten. Twee schoten van Veerhuys gaan naast en één schot spat op de kruising uiteen. Aan Hovo kant is Jordan, na een pass van Jordy, dichtbij de 2-0 maar het schot gaat naast. Halverwege de 1e helft is het Jordan die een pass geeft op Kaj die een speler uitkapt en met de punt van zijn schoen op doel schiet waarna de uitstekend doorgelopen Jordan de rebound verzilverd en de 2-0 scoort. Direct erna onderschept aanvoerder Kaj een aanval en steekt het hele veld maar het schot wordt door de keeper gepakt. Hovo is de betere ploeg maar Veerhuys komt er soms gevaarlijk uit en zo heeft de Veerhuys ploeg pech dat een schot tegen de lat wordt geschoten. Vier minuten na de 2-0 is het Damian die de bal door middel van een mooie strakke worp bij Kelvin bezorgt. Kelvin geeft de bal in één beweging perfect mee aan de goed opgekomen Jordan die de 3-0 binnen schiet. Flitsende aanval en mooie afronding! Een mooie aanval tussen Sem en Kelvin wordt door laatstgenoemde naast geschoten. En waar Veerhuys uit een goeie aanval voorlangs schiet is het net voor rust een aanval van Jordy op Jordan die door Jordan uitstekend wordt afgerond, 4-0 en dat is ook de ruststand. Het is een verdiende voorsprong hoewel het wel wat geflatteerd is.

Na rust speelt Hovo gecontroleerd. Evan, Dave en Kaj zijn de spelers die achterin de bal goed rondspelen. Na een minuut of vier is het Jordan die een bal wegtrapt en geel krijgt waardoor we twee minuten 3 tegen 4 komen te staan.  Dave, Kaj en Sem verdedigen en staan, samen met Damian zeer geconcentreerd. Eén moment van onoplettendheid zorgt ervoor dat Sem en Kaj rechtsvoor bij de hoek van het doel van Veerhuys meer dan één minuut de boel weten te vertragen doordat Veerhuys met overtredingen de bal proberen te veroveren. Het zorgt ervoor dat we na twee minuten zonder tegendoelpunt weer 4 tegen 4 komen te staan.  De lange nummer 9, die een hard schot in de benen heeft, test de keeperskwaliteiten van Damian die het schot weet te elimineren. Na 9 minuten spelen is het dan toch raak als een Veerhuys speler goed weet weg te draaien en de 4-1 scoort. Daarna zijn we even de weg kwijt en komen we bij een schot dat naast gaat goed weg. Ook pakt Damian twee 100% kansen. Het is een fase waarin Veerhuys het spel dicteert en we ons alleen tot verdedigen kunnen beperken. Drie minuten later is het na een goeie Veerhuys aanval 4-2. Voorin probeert Jordy als vooruitgeschoven pion te storen, loopt zich rot maar Veerhuys speelt goed. Opnieuw is het Damian die met een paar reddingen in de wedstrijd houdt maar moet ook in de 14e minuut capituleren en zo staat ineens 4-3.  De Hovo toeschouwers proberen de mannen aan te moedigen maar één minuut later verdedigen we verkeerd uit en is een ver schot van Veerhuys ook Damian te machtig en staat het weer gelijk, 4-4. In een tijdbestek van zes/zeven minuten van 4-0 naar 4-4, tja, dat is zaalvoetbal. Twee minuten later is het Jordan die een 2e gele kaart pakt vanwege het weggooien van de bal en dat betekent rood. Opnieuw moeten we met 3 tegen 4 voetballen. Veerhuys probeert snel power-play te spelen en Hovo beperkt zich tot verdedigen. Dan krijgt Kaj een schop van achteren en dan slaat de vlam in de pan als daarop een stevig heen-en-weer-duwen situatie ontstaat. Beide spelers krijgen geel en dat betekent dat het nu 2 tegen 3 is. Sem en Dave groeien met Damian uit tot helden want ze lopen zich rot om aanvallen van Veerhuys te stoppen. Met veel hard werken en het nodige geluk weten we de ondertal situatie zonder kleerscheuren door te komen.  Net voordat we weer 4-tegen-4 komen te staan krijgt ook Veerhuys een gele kaart en zo staan we nadat Kaj weer terug is met 1 man meer. En dan zijn er nog een paar minuten te spelen. Twee minuten voor tijd is het Kaj die bij een hoekschop de bal strak voorgeeft en daar is Jordy die zeer alert van dichtbij de 5-4 op het scorebord brengt. Natuurlijk probeert Veerhuys met de 4e speler er weer bij om de 5-5 te maken en dringt aan. Met de laatste krachtinspanning verdedigt Hovo tot plots de bal wordt veroverd en snel de oversteek naar de andere kant wordt gemaakt en het Evan is die Jordy de kans geeft om de wedstrijd te beslissen die dat ook doet. Het Hovo publiek staat als één man op als ze nog niet op de banken staan. Het is natuurlijk de beslissing en als even later de scheidsrechter voor het einde fluit beseffen we dat de drie punten er twee teveel zijn, zeker gezien het laatste kwartier van de 2e helft. Wel laat Hovo net als in de wedstrijd tegen Veerhuys O17-1 zien over de nodige veerkracht te beschikken en er als TEAM te staan en dat is ook een compliment aan de trainer/coaches Arie en Ashvin die steeds positief zijn en blijven.

Nadat de overige uitslagen zijn binnengedruppeld blijkt dat we nog steeds 8e staan maar dat we wel richting het linkerrijtje gaan. Komende twee wedstrijden spelen we tegen de nummers 11 en 12, om te beginnen volgende week vrijdag tegen Kondo Budjong. Zonder deze teams te onderschatten zullen we er alles aan doen om de 2×3 punten in Hoorn te houden.

Scoreverloop:

1. 1-0 Jordy (-), 14. 2-0 Jordan (Kaj), 18. 3-0 Jordan (Kelvin), 22. 4-0 Jordan (Jordy), rust, 34. 4-1, 36. 4-2, 39. 4-3, 40. 4-4, 49. 5-4 Jordy (Kaj), 50. 6-4 Jordy (Evan)