Hovo O17-2 veel te sterk voor De Weyver, 14-3 winst

In de eerste wedstrijd van het seizoen voetbalden we uit in Hoogwoud en wonnen we vrij eenvoudig met 2-8. Voorafgaande aan de wedstrijd blijkt er geen scheidsrechter te zijn. Uiteindelijk is het coach Danny die de fluit ter hand neemt en Bas de plaats van Danny op de bank neemt. In de opstelling staat verrassend Tygo in de goal omdat eerste keeper Nick afgelopen zaterdag geblesseerd is geraakt.

De gasten uit Hoogwoud starten goed want binnen de minuut ligt de bal achter keeper Tygo, 0-1. Een oplettende toeschouwer merkt op dat in de uitwedstrijd we ook eerst achter kwamen. Het duurt even voordat we de achterstand hebben gerepareerd. Eerst zijn er twee kansen voor Luc die naast worden geschoten waarna Dai besluit om de turbo aan te zetten en vanaf eigen helft langs alles-en-iedereen heen te gaan en de 1-1 binnen te schieten. Twee minuten is de voorsprong als Rolf de bal bij Timo weet te brengen die van dichtbij scoort, 2-1. Eén minuut later is het Sem die aan een solo begint en op tijd afspeelt met de meegelopen Rolf die eenvoudig de 3-1 scoort. De Weyver hebben moeite met de aanvalsgolven van Hovo. Halverwege de 1e helft lijkt de wedstrijd gespeeld als eerst Timo Rolf laat scoren en één minuut later het andersom is als Rolf Timo laat scoren, 4-1 en 5-1. Twee minuten pikt Luc zijn doelpuntje mee en is het al 6-1. Coach-voor-één-avond Bas gelooft het wel en heeft meer oog voor de mobiele telefoon. Er is dan ook weinig te coachen, de Hovo mannen zijn een maatje of twee te groot voor tegenstander De Weyver. Voor rust komt het mooiste doelpunt tot stand als Ralph de bal strak naar Luc speelt die de bal vanaf links snel op de inkomende Rolf geeft die de 7-1 binnen schiet, typische zaalvoetbal goal.  Daarna zijn het voor rust Rolf (assist Dai) en Luc (assist Ralph) die een 9-1 ruststand op het bord brengen.

Na rust is het De Weyver die de eerste twee kansen krijgen. De eerste kans ontstaat doordat keeper Tygo heel ver voor zijn doel staat en bijna wordt verrast. Ralph is de eerste die voor gevaar namens Hovo zorgt. Het blijft even spannend wie voor de dubbele cijfers gaat zorgen. Het is uiteindelijk Sem die een voorzet van Luc hoog in de kruising schiet, 10-1. We zijn dan overigens al een minuut of negen onderweg, een teken dat Hovo een beetje gas terug neemt. Het is het sein om nog even gas te geven en binnen drie minuten zijn er weer twee goals door Hovo spelers gemaakt. De eerste is een bijzondere als keeper Tygo mee naar voren komt en via een voorzet van Sem ook nog eens weet te scoren, 11-1. Eén minuut later is het opnieuw Rolf die met een artistiek hakje een voorzet van Sem door de benen van de keeper in het doel schiet, 12-1. Daarna is het De Weyver die binnen een tijdbestek van twee minuten verrassend twee keer weet te scoren. Na de eerste goal wordt er vanaf de kant geroepen dat Tygo er nu ook weer eentje moet scoren. Hierna scoort Hovo nog twee keer, eerst is het Dai die een enorme pegel die 13-3 scoort, daarna is het slotakkoord voor Rolf die de 14-3 scoort en daarmee met 6 goals de topscoorder van de avond wordt.

Met de 3 punten nestelen we ons nu op kop in de 1e klasse 04. Het is jammer dat de krachtverhoudingen te groot zijn. Alleen de wedstrijd tegen Dijkhuis is een spannende. Laatste wedstrijd is uit tegen Dijkhuis op vrijdag 2 december en dat is natuurlijk een wedstrijd waar naar wordt uitgekeken door spelers, coach en supporters van Hovo O17-2.

Scoreverloop:

1. 0-1, 7. 1-1 Dai 9-), 9. 2-1 Timo (Rolf), 10. 3-1 Rolf (Sem), 13. 4-1 Rolf (Timo), 14. 5-1 Timo (Rolf), 16. 6-1 Luc (-), 22. 7-1 Rolf (Luc), 23. 8-1 Rolf (Dai),24. 9-1 Luc (Ralph), rust, 34. 10-1 Sem (Luc), 36. 11-1 Tygo (Sem), 37. 12-1 Rolf (Sem), 38. 12-2, 40. 12-3, 42. 13-3 Dai (-), 44. 14-3 Rolf (Dai)