Hovo O17-1 neemt afstand van ZVC in slotfase, 6-2 winst”.

Na de verloren wedstrijd vorige week wordt er op de maandagtraining veel gepraat, het hoe-en-waarom wordt uitgepraat en er wordt beter getraind. Zo’n nederlaag is helemaal niet erg, dat hoort bij de ontwikkeling, wel wordt er ook gepraat over hoe we met tegenslagen in en na de wedstrijd beter kunnen omgaan. Goed, in de wedstrijd tegen ZVC kunnen we ons revancheren. De ploeg uit Zaandam staat 9e met 10 punten uit 9 wedstrijden en verloor vorige week nog thuis met 1-7 van Veerhuys O17-1. Het coach duo kan op de geblesseerde Jeremy over een fitte selectie beschikken. We spelen in onze mooie zwarte trainingsshirts, niet van officiële wedstrijdshirts te onderscheiden, aangezien ZVC ook in rode shirts speelt. En dat zou het voor de scheidsrechter lastiger maken.

161125-jo17-1-zvc_dsc02597_3aa-smallHovo start een stuk offensiever in vergelijking met vorige week. Er wordt direct pressie uitgeoefend op de ZVC’ers en vanuit daar bouwen we een veldoverwicht op.  Toch is het eerste kansje voor de gasten, aan de andere kant is het Sem die op rechts goed door komt en de keeper ten koste van een hoekschop ziet redden. Even later is een 100% kans als Kaj een 1-2’tje aan gaat met Jordy en naast schiet. Hovo is gewoon sterker maar ja, het is zaalvoetbal en dat betekent dat de tegenstander ook kansen krijgt. Damian redt knap bij een kans van ZVC en in de rebound gooit Kaj zich ervoor. Daarna zijn er kansen voor Hovo uit schoten, Liam schiet o.a. heel hard maar wel over. Het spel golft heen en weer naarmate de 1e helft verstrijkt, zo krijgt ZVC twee kansen vrij kort achter elkaar en uit de counter die erop volgt is het Jordy die net naast schiet. Even later is het Dave die voor het eerst zich voorin laat zien en de bal naast schiet. Vijf minuten voor rust is het nog steeds 0-0 en dat is gezien het aantal kansen over en weer eigenlijk een wonder. Eén minuut later wordt het eindelijk 1-0 als Evan een hoekschop naar Jordy schiet die de bal voor geeft waar Dave attent van dichtbij de 1-0 op het scorebord brengt. Nog geen twee minuten later is het trio dat bij de 1-0 betrokken was ook betrokken bij de 2e treffer. Nu is het Jordy die de bal op Evan geeft die knap Dave weet te vinden en die scoort opnieuw van dichtbij de 2-0. Voor rust zijn er nog kansen voor Evan (over) en Jordy (naast). De rust breekt aan met een 2-0 voorsprong.

Na rust is de organisatie bij de thuisclub even zoek en dat zorgt voor druk van ZVC. Al snel weet ZVC een gaatje te vinden en wordt een goed uitgespeelde aanval knap afgerond, 2-1. We zijn de weg volledig kwijt en Damian moet binnen 30 seconden opnieuw redden. Volgende aanval trekt Sem aan de noodrem op de vijfmeterlijn en de vrije schop die volgt wordt hard binnen geschoten, 2-2. Ondanks de schrik om de verloren voorsprong pakt Hovo de draad weer op en krijgt kansen via Sem en Kaj die de keeper goed weet te redden. Even wordt het spel rommelig, spelen we wat gehaast en slordig. Jordy krijgt twee enorme kansen voordat halverwege Kaj de bal verovert en de bal op Jordy geeft die nu wel scoort, 3-2. Het zorgt voor frustratie bij ZVC die nog geen minuut later een gele kaart krijgen en daardoor 2 minuten met een mannetje minder moeten voetballen. De bal wordt snel rond gespeeld en er ontstaan kansen, Kaj schiet net naast en Remco schiet op de paal. Er wordt echter niet gescoord en dat is natuurlijk wel een gemiste kans om definitief afstand te nemen. Het zorgt ook ervoor dat ZVC kan blijven hopen op een goed resultaat. Een nieuwe vrije trap van ZVC gaat naast. Hovo blijft ook kansen creëren en zo krijgen Kaj, Dave en Jordan kansen op de 4-2. Uiteindelijk valt vier minuten voor tijd de beslissing als Sem de bal verovert waarna de bal via Kaj bij Jordan komt die de belangrijke 4-2 scoort. De wedstrijd is gespeeld weet ook ZVC en houdt het verder wel voor gezien. Dat is niet het geval voor Hovo die bloed ruikt en op zoek gaat naar nieuwe treffers. Grote kansen ontstaan nog voor Jordy (naast), Dave (hakje tegen de keeper) en Sem die naast schiet. Eén minu161125-jo17-1-zvc_dsc02610_f8b-smallut voor tijd krijgen we een vrije trap op een aantrekkelijke afstand. Kaj geeft een kort tikje op Remco die hard en droog uithaalt door de bal onderkant lat in het dak van het doel te schieten, 5-2. In de laatste minuut is het tenslotte Remco die een pass van Kaj, die niet zelfzuchtig is maar de bal op de vrije Remco terug geeft, weet te verzilveren en de 6-2 eindstand op het scorebord schiet. Het wordt uiteindelijk een grote overwinning voor de Hovo ploeg die een rits aan kansen om zeep wist te helpen, een overwinning met dubbele cijfers had er ook ingezeten. Na afloop is coach Ashvin tevreden over het spel: “Er zaten sterke fases in waarin we als Hovo veel kansen wisten te creëren, alhoewel we wel wat ongelukkig in de afwerking waren. Maar belangrijk in deze fase is dat je natuurlijk de drie punten pakt” aldus coach Ashvin.

Aan kop geen verrassingen in uitslagen. Hovo is weer twee plaatsen gestegen en we staan nu op de 5e plaats met een gelijk aantal punten als Veerhuys O17-1 (4e) en Scagha O17-2 (6e). Volgende week spelen we uit bij koploper HZV/Het Vennewater in Heiloo, de eerste terugwedstrijd. Thuis gingen we met 0-1 onderuit maar bleken we goed mee te kunnen voetballen. Wellicht kunnen we voor een stuntje zorgen.

Scoreverloop:

1. 1-0 Dave (Jordy), 23. 2-0 Dave (Evan), rust, 30. 2-1, 31.2-2, 37. 3-2 Jordy (Kaj), 45. 4-2 Jordan (Kaj), 49. 5-2 Remco (Kaj), 50. 6-2 Remco (Kaj)