Hovocubo Heer & Meester

El Presidente Nico Mantel nam plaats op zijn oude vertrouwde stek op de tribune. Bij de trap naar de kantine. Klaar voor de wedstrijd. Het enige verschil met al die jaren dat hij trouw in De Vredehof naar Hovo ging kijken is dat hij nu zat in plaats van stond.

Vele kampioenschappen werden hier behaald en nu kon opnieuw er één bijgeschreven worden. Een historische: de derde hoofdprijs binnen een jaar. Drie nieuwe gezichten bij Hovo: Mukhtar Suleiman en Barry de Wit die het afgelopen seizoen al in De Vredehof speelden met het Veerhuys en Lahcen Bouyouzan die overkwam van de tegenstander van vanavond. Voor de aftrap werden de individuele seizoenprijzen verdeeld, daarvan drie voor actieve deelnemers van deze avond: Gino d’Onorio (Beste scheidsrechter), Yoshua St. Juste (Beste speler) en Barry de Wit (Beste keeper).

Een unieke groep mensen bij Hovocubo FOTO FERRY HOKS

Alsof Hovo niet stil heeft gestaan, vanaf de aftrap volledige controle in balbezit en de Eindhovenaren voortdurend achter de feiten in een positioneel kat-en-muis-spel. Meest gevaarlijke man bij de Brabanders was Jordany Martinus en meest belangrijke man nieuwkomer Manuel Kuijk. Hij hield gedurende de hele wedstrijd FC Eindhoven op de been en behoede zijn team van een nog grotere nederlaag.

Het is al in de derde minuut wanneer Amir Molkârâi een gaatje in de Eindhovense verdediging ziet en Youssef Makraou voor de neus van Manuel Kuijk weet te vinden en de bal er in prikt. Dan blijft het lang doelpuntloos door beste optredens van beide doelmannen maar in gevaar kwam Hovocubo geen moment. In de tweede helft wist Hovocubo dat FC Eindhoven deze stand niet vol zou houden. In een gelijksoortige goal als de eerste weet opnieuw Youssef Makraou Kuijk te passeren. En wanneer in de slotfase Eindhoven het powerplay inzet is het Karim Mossaoui die van eigen helft de bal in het lege doel van de tegenstanders weet te prikken. In de slotfase laat Rudy Monden Barry de Wit en Mukhtar Suleiman debuteren en weet Mo Allouch nog een eretreffer te maken.

De tweede supercup in de historie van Hovocubo. De tiende landelijke prijs: vijf landstitels, drie KNVB bekers, twee supercups. De strijd om de Bene Beker, eerder één keer gewonnen, zal door FC Eindhoven gevoerd worden en wij wensen hen veel succes in deze.

Aanstaande maandag vertrekt Hovocubo naar Litouwen in de voorronde van de UEFA Championsleague. Programma:

28 augustus: 16.30 uur Hovocubo – SS Murata

29 augustus: 16.30 uur Reading FC – Hovocubo

31 augustus: 19.00 uur Hovocubo – FK Vytis

Blijf ons volgen op de social media!

Lees hier het verslag op Hoornsdagblad.nl

Lees hier het verslag op Eindhovensdagblad.nl

Lees hier het verslag op RTV Noord Holland

Lees hier het verslag van FC Eindhoven

Hovocubo pakt na beker en landstitel ook Supercup

Bron: Noord Hollands Dagblad
Vincent Schot

Al een jaar of tien werkt Hovocubo de thuiswedstrijden af in sporthal De Opgang. De eerste veertig jaar van de clubgeschiedenis werd echter geschreven in de Vredehof. Vrijdagavond voegde de zaalvoetbalvereniging er juist hier een nieuwe bladzijde aan toe. Vanwege een verbouwing van het huidige onderkomen werd in de oude thuishaven de Supercup gewonnen. FC Eindhoven werd met een 3-1 nederlaag teruggestuurd naar Brabant.
Hovocubo liet zich vorig seizoen zowel kronen tot landskampioen als tot bekerwinnaar. Met de Supercup werd dan ook de zogeheten ’treble’ binnengesleept. Het is voor het eerst dat de roodhemden hierin slaagden.
Het unicum op vertrouwde bodem ging dus ten koste van FC Eindhoven. De Brabanders werden afgelopen jaar in de eindstrijd van het bekertoernooi geklopt (4-0) en dus mocht die formatie nu een gooi doen naar de Supercup en mag het in plaats van Hovocubo – dat als landskampioen naar de Champions League gaat – acteren in de BeNe Beker, het onderonsje tussen de bekerwinnaars van België en Nederland.
Kandidaat voor play-offs
De Brabanders versterkten zich afgelopen seizoen flink. Zo dragen onder meer keeper Manuel Kuyk, routinier Jamal el Ghannouti en het beresterke aanspeelpunt Jordany Martinus nu (weer) het Brabantse blauw en wit. Het maakt de ploeg die vorig seizoen in competitieverband zo tegenviel dit jaar weer tot een serieuze kandidaat voor de play-offs.
De Hoornaars zijn ook dit seizoen weer de grote favoriet voor de titel. Na het behalen van de dubbel werd er afscheid genomen van Younes Makraou, maar daar tegenover stond de komst van Lahcen Bouyouzan, Barry de Wit en Mukhtar Suleiman. En dus beloofde de prijs om de grote zilveren cup vooraf een aantrekkelijk duel tussen twee van de betere ploegen van de eredivisie.
Hoewel zich op de houten speelvloer van de Vredehof een wedstrijd afspeelde in hoog tempo waarin bij vlagen zeer stevig zaalvoetbal was te zien, was het verschil tussen de twee ploegen schrikbarend groot. Na een rommelige beginfase van enkele minuten dicteerde de Hoornse formatie niet alleen het tempo in de wedstrijd, het voetbalde beter en kreeg ook veruit de meeste kansen. Kuyk toonde direct zijn waarde voor FC Eindhoven door zich in het eerste bedrijf alleen door Youssef Makraou te laten passeren.
Counteren
Na de rust veranderde er niets aan het spelbeeld. De Brabanders counterden zich weer een aantal keer naar een kans via Martinus, maar echt druk kreeg keeper Dave Stet het niet. Nadat Makraou nogmaals doel trof en Karim Mossaoui in overtal de 3-0 liet noteren zocht de doelman in de laatste minuten dan ook de zijkant op. Het gaf interim trainer Rudy Monden van Hovocubo de kans om De Wit en ook Suleiman hun debuut te laten maken. Hoewel de bezoekers in de slotfase nog een eretreffer maakten, kwam de Hoornse overwinning nooit in gevaar.
,,We speelden vooral na rust heel erg goed’’, stelde Yoshua St. Juste na afloop tevreden vast. De beste speler van de eredivisie van afgelopen seizoen noemde het ’een tikkie’ dat werd uitgedeeld aan een concurrent. ,,We hebben een heel goede ploeg, waarin maar weinig mutaties hebben plaatsgevonden, en willen dit jaar écht alles winnen. Deze prijs, maar ook weer de beker én de titel. Dit is pas de eerste officiële wedstrijd van het seizoen en we hebben wel direct laten zien dat wij de baas zijn.’’
Reden voor een feestje is de Supercup niet, vervolgt de Groninger in Hoornse dienst. Niet omdat de prijs dat niet waard is. ,,Maandagochtend vertrekken we al heel vroeg naar Litouwen’’, legt St. Juste uit. Daar moet Hovocubo de main round van de Champions League zien te bereiken. ,,Ook daarin willen we verder komen, dus nu lekker naar huis.’’

Hovocubo-FC Eindhoven 3-1

4. Makraou 1-0, 28. Makraou 2-0, 37. Mossaoui 3-0, 40. Alouch 3-1.

Individuele prijzen voor St. Juste en De Wit

Bron: Noord Hollands Dagblad

Vincent Schot

Yoshua St. Juste en Barry de Wit zijn verkozen tot ’Beste speler’ en ’Beste keeper’ van het afgelopen zaalvoetbalseizoen. Deze prijzen werden vrijdagavond uitgereikt voorafgaand aan de strijd om de Supercup tussen Hovocubo en FC Eindhoven.

St. Juste kreeg in de uitverkiezing de voorkeur boven zijn ploeggenoot bij Hovocubo Karim Mossaoui en Said Bouzambou van Groene Ster Vlissingen. De Wit verdedigt dit jaar ook de kleuren van de regerend landskampioen, maar kwam vorig seizoen nog uit voor stadsgenoot Veerhuys. Hier blonk de doelman uit Beets wekelijks uit. Het leverde hem de titel op van keeper van het jaar, een categorie waarin ook Alvaro Fernandez Garcia (TPP) en Ennes van Maasbommel (’t Knooppunt) tot de kanshebbers behoorden.
Kevin Tromp maakte als derde Hovocubaan kans op een prijs, maar de titel ’Talent van het jaar’ ging naar Soufian Charraoui van TPP.

Foto’s Ferry Hoks:

meer nieuws