Goed Hovo maar onfortuinlijk in wedstrijd van Topniveau

De aankodiging vooraf loog er niet om. Dit zou een wedstrijd worden van het hoogste niveau. De verwachtingen waren hoog gespannen. Vanaf de eerste minuut boeide dit duel en dat zou niet minder worden. Publiek op de tribune leefde enorm mee en was uiteindelijk de grote winnaar. Morele winnaar was FC Eindhoven die zuiniger met de kansen omging en het geluk meer aan haar zijde had.

De wedstrijd is nog maar net een paar minuten oud wanneer Karim Mossaoui de bal van de Eindhovense verdediging afpakt en Manuel Kuijk passeert. We zijn nog geen halve minuut verder wanneer Jordany Martinus de gelijkmaker erin ramt. Zo! de toon is gezet. In een hoog tempo waarin beide ploegen laten zien de top van Nederland te zijn. Hovocubo won de Supercup tegen de Eindhovenaren, verloor vanavond de eerste onderlinge competitie wedstrijd en ons voorgevoel zegt dat het niet bij de return in Eindhoven blijft. Deze twee ploegen zullen de degens nog wel een paar keer treffen dit seizoen.

In hoog tempo golft het spel heen en weer met mooie aanvallen, combinaties en technische hoogstandjes. Maar het is pas in minuut zestien dat Hovocubo voor de tweede maal het net vindt wanneer Faisel Mellah een verdedigend duel wint en alleen op doelman Kuijk loopt. Hij passeert hem. En wanneer iedereen denkt met deze stand te gaan rusten is het Dennis van den Eijden die bij de doellijn van Dave Stet de bal van een beslissend tikkie voorziet waardoor de stand weer gelijk getrokken wordt.

Na de rust blijft het weer lang doelpuntloos maar wel boeiend. Jammer dat spelers van het kaliber van den Eijnden en Kuijk blessures moesten faken. Op de beelden is heel duidelijk te zien dat Kuijk met zijn hoofd bewust tegen de knie van Kevin Tromp kopt en ook van den Eijnden maakte van een mug een olifant bij een duel. Voor deze late actie die goed gezien was door de scheidsrechter werd een terechte gele kaart getrokken. Het is vooral spijtig omdat deze spelers dit gedrag helemaal niet nodig hebben om goed voetbal te laten zien. En dat blijkt ook want op sportieve gronden houdt Manuel Kuijk de tweede helft zijn doel schoon en scoort van den Eijnden uiteindelijk drie keer.

Pas in minuut 33 maakt de ploeg uit Brabant het verschil. De scheidsrechters die een goede pot stonden te fluiten hadden een 10-meter trap voor Hovocubo kunnen fluiten kort voor de 2-3 en kort voor de 2-4. Dit deden ze niet, maar waren wel consequent met de rest van de wedstrijd waardoor er voor Hovocubo verder niet veel reden tot klagen was.

Hierna moest het risico genomen worden door een vijfde veldspeler. FC Eindhoven had de zaken achterin echter prima op orde waardoor het gewenste gaatje door Hovocubo niet werd gevonden. Daarentegen is het Jordany Martinus die twee keer de lange bal in het leg doel van Hovocubo weet te mikken. De eindstand wordt uiteindelijk 2-6. Hiermee is Hovocubo wel teleurgesteld maar heerst er geen verslagenheid. Hovocubo staat er nog goed voor op een plek die recht heeft voor de play offs.

Volgende week is de wedstrijd tegen de nummer twee van de competitie Futsal Apeldoorn. De promovendus en dus nieuw in deze competitie, maar voor de kenners geen verrassing dat ze het zo goed doen. Hebben flink an kwalitatief spelersmateriaal ingekocht en de club organiseert zich goed zodat Hovocubo volgende week er een flinke kluif aan zal hebben.

 

Lees hier het verslag van FCEindhovenfutsal.nl

Lees hier het verslag van RTV NH

Bekijk hier de samenvatting van RTV NH

Lees hier het verslag van Hoornsdagblad.nl

Lees hier het verslag van het Eindhovens Dagblad

Napraten om de juiste redenen

Bron: Noord Hollands Dagblad

Hovocubo trekt aan het kortste eind in heerlijke kraker tegen FC Eindhoven

Vincent Schot

Adel verplicht clubs tot hoofdrol in strijd om titel

HOORN Hovocubo en FC Eindhoven komen elkaar al jaren tegen in de top van de eredivisie zaalvoetbal. Waren de ontmoetingen tussen beide teams de laatste seizoenen niet vermakelijk vanwege het niveau van de wedstrijd, dan waren ze wel tumultueus. Het duel van gisteravond viel in de eerste categorie.

Zeker in de recente geschiedenis zorgden de krachtmetingen tussen Hovocubo en FC Eindhoven voor volop stof tot napraten, maar niet om de juiste redenen. Het ging vooral over de randverschijnselen. Twee seizoenen geleden viel in Hoorn de wijze slecht waarop de Belgen in Brabantse dienst richting de camera snelden om daar vervelende gebaren te maken nadat ze ’t Knooppunt aan de titel hielpen door Hovocubo te verslaan in de laatste wedstrijd van de play-offs. En vorig jaar werd het wedstrijdrapport een hoofdpijndossier voor de voetbalbond. De door Hovocubo gewonnen bekerfinale eindigde toen in een opstootje dat uiteindelijk goed bleek voor drie rode kaarten en een maandenlange schorsing voor coach Sander van Dijk.

Internationals

De Brabanders kenden vorig jaar verder een flets seizoen. Degradatie werd zelfs ternauwernood ontlopen. Het zijn problemen waarin FC Eindhoven niet weer verzeild wil raken. En dus werd de selectie flink opgekrikt. Uit de inboedel van ’t Knooppunt werden keeper Manuel Kuyk en Jamal el Ghannouti opgepikt, met Jordany Martinus en Mouchine Zerouali werden er nog eens twee internationals teruggehaald uit de Belgische hoogste klasse en ook dit jaar voetballen er weer een aantal Brazilianen in het blauw-wit.

Omdat ook regerend landskampioen Hovocubo zich in de zomer versterkte stonden er gisteravond in De Opgang liefst twaalf spelers op de vloer die deze week door bondscoach Max Tjaden werden opgenomen in de voorselectie voor de interland tegen Tsjechië. Tel er bij op dat het bolwerk uit Amsterdam dus is ingestort en beide teams zijn het aan hun stand verplicht om tot de eindfase te geraken van de play-offs om de landstitel.

Red Bull

Het niveau van de selecties had zijn weerslag op de wedstrijd, waarin het ditmaal gelukkig weer om het voetbal draaide – of het moet het blikje Red Bull zijn dat in de slotfase op het veld werd gegooid vanaf de tribune. Vanaf het eerste fluitsignaal lag het tempo hoog en was het voetbal uitstekend. Binnen één minuut stonden beide teams al op het scorebord. Karim Mossaoui opende na zestien seconden het bal namens de thuisclub en Martinus kogelde FC Eindhoven niet veel later op 1-1.

Kansen waren er daarna aan beide kanten van het veld, maar doelpunten vielen er pas weer in de slotfase, waarin Faisel Mellah (2-1) en Dennis van der Eijnden (2-2) scoorden. Na de pauze bleef het een heerlijk schouwspel. Het voetbal was goed, er waren kansen, ballen op de paal, overtredingen, geveinsde blessures, meelevend publiek én doelpunten.

Wel duurde dat laatste lang. Pas na dertien minuten was het weer raak. Opnieuw was het Van der Eijnden. Hovocubo probeerde het daarna met een extra veldspeler, maar de tactiek waarmee het zo vaak succesvol is, leverde niets op. Sterker nog, FC Eindhoven maakte er nog drie in een leeg doel.

Hoewel het Hoornse publiek de zaal daardoor in mineur verliet, was de tweede Hovocubo-FC Eindhoven van dit seizoen – eerder al klopten de West-Friezen de Brabanders in de strijd om de Supercup – een heerlijke pot zaalvoetbal. Het doet verlangen naar de duels die dit seizoen nog volgen: naar de terugwedstrijd in Brabant, maar vooral dus naar de play-offs.

Hovocubo – FC Eindhoven 2-6: 1. Mossaoui 1-0, 1. Martinus 1-1, 16. Mellah 2-1, 20. Van der Eijnden 2-2, 33. Van der Eijnden 2-3, 35. Van der Eijnden 2-4, 37. Martinus 2-5, 38. Martinus 2-6.

Foto’s Ferry Hoks:

meer nieuws