Top van Nederland tegen elkaar!

Als Winterkampioen gaat Hovocubo de laatste wedstrijd van de eerste competitiehelft in. Tegenstander: de nummer twee op de ranglijst, Amicitia/Bert Zeegers. De ploeg uit Thorn (spelend te Roermond) doet het boven verwachting goed na de promotie naar de eredivisie. Doet denken aan het eerste jaar van Hovocubo op het hoogste niveau in 2007. Als promovendus overheerste Hovocubo in de eerste seizoenshelft in de competitie met onder andere een spectaculaire 5-1 overwinning op ’t Veerhuys.

Wat weten wij van onze tegenstander van vrijdag? Eigenlijk niet zo veel. Keeper Bence Meszaros is ooit eerder in De Opgang geweest met Fermonia Boys. Appie Idlaasri is oud-international en speelde 54 caps voor Oranje. Speelde onder meer voor FC Blok, Malabata, FP Houthalen/Genk en nog wat andere clubs.

Met twintig punten uit tien wedstrijden en een doelsaldo van +23 staat de promovendus brutaal aan de top van de Nederlandse zaalvoetbal. Kennen een trouwe aanhang en staan fris in de competitie.

Hovocubo heeft vijfentwintig punten en een doelsaldo van +25. Doelman Dave Stet leidt met 24 tegendoelpunten de minst gepasseerde verdediging van de Nederlandse competitie. Op plaats 2 volgen de gasten van vanavond met 31 tegendoelpunten. Maar scoorden vijf keer meer dan Hovocubo.

Hovocubo sluit de eerste seizoenshelft af met een gretige ploeg. Alleen Faisel Mellah, geblesseerd geraakt in de voorbereiding, was de enige die voor langere tijd niet inzetbaar is geweest, voor de rest toont de ploeg een stabiele samenstelling met veel harmonie. Hoewel Amicitia (en ’t Knooppunt op plaats drie) na de laatste speelronde hooguit op twee punten kunnen komen zullen de mannen van sander van Dijk er alles aan doen om de punten thuis te houden.

Drie jonge gezichten uit eigen opleiding, Tjerk Thuring, Bart Overtoom en Kevin Tromp zijn in de selectie van vanavond opgenomen. Deze drie hongerige jonge honden zijn in beeld bij Jong Oranje.

Arbiters van deze avond zijn: Lars van Leeuwen, Juroen Koene en Erwin Moerbeek.

De wedstrijdbal is beschikbaar gesteld door Bjorn  Derksen & Ivo Rotiné, Ivo is de oud-selectiespeler die onder meer met Hovocubo landskampioen werd in 2014.

Zorg dat je erbij bent! 20.30 uur De Opgang!!!

Lees hier de Voorbeschouwing van het Hoorns Dagblad

meer nieuws