Derby prooi voor Hovo

Hoeveel spelers doen straks van het eerste mee? was één van de eerste vragen toen het team uit Zwaag De Opgang kwamen binnen lopen. zvv Zwaag, die voor een deel bestaat uit spelers die in het verleden voor Hovocubo uitkwamen moest uitgelegd worden dat de selectie van Sander van Dijk  en Niña George heel breed is en dat niemand zeker is van een plek binnen de eerste acht van het eerste team.

De spelers die deze avond voor Hovocubo geselecteerd waren zijn: Tjerk Thuring, Every Janzen, Mo Jamai, Jim Nelen, Tijani Cherkaoui, Kevin Tromp, Tom Overtoom, Bart Overtoom en Mick van der Gulik.

Hoewel Hovocubo direct sterk balbezit hield, werd de eerste doelpoging door de geelhemden gecreëerd. Maar pas wanneer halverwege de eerste helft Zwaag in een ondertal situatie komt door twee strafminuten, is het Tom Overtoom die de score weet te openen. Het is vooral Hovocubo die voetbalt en Zwaag die zich beperkt tot verdedigen en te loeren op de counter. Het is echter pas anderhalve minuut voor de korte rust dat er weer een goal valt wanneer Kevin Tromp na een nuttige actie aflegt naar Tom Overtoom die opnieuw het doel weet te vinden 2-0.

Als in de tweede helft goed uitverdedigen door Bart Overtoom de bal via Mick van de Gulik bij de goed vrijgelopen Kevin Overtoom terecht komt, handelt Kevin Tromp dit bekwaam en zakelijk af en de voorsprong groeit naar drie doelpunten. Echter, nog geen minuut later weet Dave Beerepoot Tjerk Thuring te verschalken zodat het 3-1 komt te staan. Als ne een goed opgezette aanval Mo Jamai Tom Overtoom voor het doel weet te vinden, weet dezemet de hak zijn derde doelpunt van de avond te noteren. En in opnieuw een overtal situatie weet Mo Jamai de 5-1 te maken. Tot slot scoort Zwaag nog de 5-2 wat de eindstand zal zijn in deze wedstrijd.

Volgende week reist de ploeg af naar Amsterdam waar ze Golden Stars tegen zullen komen,op 14 oktober wordt er voor de beker gespeeld tegen Kondo Budjang en de volgende thuiswedstrijd voor de mannen van Niña George zal zijn op 28 oktober 2016 om 20.35 uur in Sporthal De Opgang