Punt niet goed genoeg tegen Salaam

Mede degradatie kandidaat Salaam was de tegenstander. De punten die moeten nu gepakt worden. Zo niet, dan is de weg naar de Topklasse wel heel kort. Sander van Dijk nam het team op sleeptouw met de meest beste samenstelling. Dennis Selbach trok na een jaar geen zaalvoetbal weer de vertrouwde Hovo-kleding aan. Ook Handrit Hoxhaj was vanuit Groningen ingevlogen. En Every Janzen heeft al een paar keer eerder ook mee gedaan.

Hovocubo begint sterk met veel kansen. Echter, het lukt niet om het doel van Mohamed Assaiadi te vinden. Pas na 13 minuten lukt het. Every Janzen die de bal voor het intikken heeft en dit ook doet. En een paar minuten later is het Handrit Hoxhaj die dit doet. Het is een ongelooflijk harde wedstrijd aan de kant van de Rotterdammers. Daar waar Hovocubo probeert te voetballen zijn zij fysiek sterk en hard in de duels. Dit levert ook de nodige kaarten op voor Talib Lahlali, Ilyas Choaaibi (2x), Bilal Amraoui, Ayoub Lahlimi, Fouad Afkir. Daarbij zijn Hocein el Hammach en Bilal Amraoui direct uit het veld gezonden.

Bilal Amraoui en Hocein el Hammach brengen middels afstandsschoten de Rotterdammers weer op gelijke hoogte. En wanneer Bilal Amraoui een 10-mtr trap benut komt het voor rust zelfs op voorsprong.

In de tweede helft bedient Ennio Mul Robin Meijer van de 3-3 en nog geen minuut later is het weer Bilal Amraoui die Salaam op voorsprong brengt. En de doelpunten vallen snel, want in de vierendertigste minuut is het Ali Choukair de twee keer achter elkaar scoort. waarbij Hovocubo op voorsprong komt. En Als Handrit Hoxhaj met een beauty de 6-4 aantekent lijkt Hovo de volle buit binnen te halen. De laatste minuten positioneren de bezoekers de keeper in de aanval en nadat eerst Nadil Boukhari de aansluitingstreffer maakte is het Talib Lahlali die in de laatste twee seconde Salaam langszij brengt.

Door onreglementaire omstandigheden zal de wedstrijd tegen Salaam in Rotterdam moeten worden overgespeeld. Hovocubo 2 rest dan nog drie wedstrijden om er alles aan te doen boven de degradatiezone te komen: Salaam uit, HZV Vennewater ui en zvv Urk thuis.

De stand in het rechter rijtje is als volgt:

# Club Gespeeld Punten Programma
6 zvv Urk 19 27 ‘t Knooppunt 2, White Stones, Hovocubo 2
7 FC M.A.R.L.E.N.E 19 22 Zeemacht, Salaam, Leekster Eagles
8 Honselersdijk 17 19 ‘t Knooppunt 2, HZV/Vennewater, Leekster Eagles, Texel ’94
9 HZV/Vennewater 19 17 Honselersdijk, Hovocubo 2, ‘t Knooppunt 2
10 Hovocubo 2 19 17 HZV/Vennewater, zvv Urk, Salaam
11 Salaam 18 15 White Stones, FC M.A.R.L.E.N.E, Zeemacht, Hovocubo
12 AC Kingdom 19 4 Zeemacht, White Stones

AC Kingdom is inmiddels gedegradeerd. Ook de nummer 11 zal rechtstreeks naar de Topklasse degraderen en de nummers 9 en 10 zullen in de nacompetitie voor promotie/degradatie wedstrijden spelen met de periodekampioenen van de Topklasse. Spanning alom dus!

Kom Hovocubo steunen op hun cruciale wedstrijden om een plaats in de eerste divisie te behouden.

Trainer weg bij Hovocubo 2

Bron: Noord Hollands Dagblad

Hoorn * Hovocubo 2 heeft de punten gedeeld met Salaam: 6-6. Het is een remise waarmee het weinig opschiet omdat het verzuimt afstand te nemen van de Rotterdammers in de strijd om lijfsbehoud. De Hoornaars stonden onder leiding van Sander van Dijk, trainer van het eerste. Hovocubo heeft per direct afscheid genomen van Peter van der Slikke, die na dit seizoen al zou gaan.