Sterke 1ste helft krijgt geen vervolg na de rust

Zonder de geblesseerden Jim Nelen en Mick van der Gulik maar met Nigel Wijdenbosch startte de formatie van Niña George tegen de reserves van asv Lebo. Ook zij wisten zich versterkt met een enkeling uit het Amsterdamse vlaggenschip: Ike Neil en ook Calvin Blankendaal himzelf trok de zaalschoenen aan.

Het blijft lang een doelpuntloze strijd waarbij Hovocubo sterk speelt. Uiteindelijk is het met nog zes minuten voor rust Nigel Wijdenbosch die op aangeven van Tom Overtoom de tot dan toe verdiende 1-0 weet te scoren.

Toch weet Hovo in de tweede helft dit niet door te zetten. Een goed uitgevoerde spelhervatting vanuit een uitbal door de geelhemden zorgde al snel in de tweede helft dat de gelijkmaker werd gemaakt en twee snelle counters gepaard gaand met individuele fouten brachten de bezoekers op een 1-3 voorsprong. Als ook een schot er in gaat staat het 1-4 en lijkt er een sportief drama voor Hovo te ontstaan. Toch houdt aanvoerder Every Janzen het hoofd koel en brengt met een counter het verschil weer terug naar twee goals. En als Tijani Cherkaoui de assist van Nigel Wijdenbosch weet te verzilveren wordt het weer een wedstrijd. Maar als twee keer een goed ingestudeerde corner door de Amsterdammers worden benut wordt de eindstand naar 3-6 bepaald.

Met deze uitslag mist Hovocubo de aansluiting met de top vier, daar waar Lebo deze juist wel vindt.