Comfortabele voorsprong onnodig weggegeven

Honselersdijk was de bezoekende club en beide teams vechten voor lijfsbehoud. In Honselersdijk waren beide ploegen enorm aan elkaar gewaagd al trok aan het langste eind.

Vanaf de aftrap lieten beide ploegen zien te willen voetballen met kleine kansjes over en weer met een licht overwicht voor Honselersdijk. Uiteindelijk is het Hovocubo die als eerste scoort wanneer Mo el Bouziani vanuit eigen helft prachtig naar voren soleert en Robin Meijer bij de tweede paal vindt. En drie minuten later komt het scorebord op 2-0 na een doelpunt die makelij is van de gebroeders Tom en Bart Overtoom, waarbij de laatste doelman Joost de Kiewit passeert. Hovocubo, veel in balbezit maakt een goede indruk en weet deze stand naar de rust te brengen.

Na vijf minuten in de tweede helft loopt Hovocubo uit naar een comfortabele 3-0 voorsprong door een 1:2 combinatie tussen Robin Meijer en Richard Meijer waarbij de laatste doel treft. Hovocubo blijft voetballen, blijft veel in balbezit maar weet de kansen niet te benutten. Op een gegeven moment gaat dit tegen werken en Ohman el Hammouchi weet de bal achter Jasper Boon te krijgen. Honselersdijk krijgt dan meer grip op de wedstrijd en begint het Hovocubo echt lastig te maken om er goed uit te komen. Een foute pass wordt door de zeer ervaren oud-Turks international Kenan Koseoglu onderschept en die weet zich wel raad hiermee en zorgt voor de aansluitingstreffer. Hovocubo blijft het zichzelf moeilijk maken en opnieuw el Hammouchi en Koeseoglu brengen de bezoekers naar een 4-3 voorsprong. En deze vier goals vinden in het tijdsbestek van nog geen vijf minuten plaats. De punten voor de ploeg van Peter van der Slikke lijken in een vijftal minuten uit de handen te glippen. Richard Meijer wordt in de laatste fase als vijfde veldspeler ingezet en dit brengt alsnog de gelijkmaker tot stand zodat Hovocubo alsnog met een kostbaar punt in huis houdt.

Lees hier het verslag van Honselersdijk

Weer puntje voor reserves Hovocubo

Bron: Noord Hollands Dagblad

Na de 5-8 zege op AC King­dom van vo­ri­ge week heeft Ho­vo­cu­bo 2 op­nieuw een punt toe­ge­voegd aan het to­taal. Gis­ter­avond deel­den de Hoorn­se re­ser­ves in ei­gen huis de pun­ten met num­mer ze­ven Hon­se­lers­dijk: 4-4. Voor de ploeg van trai­ner Pe­ter van der Slik­ke is ie­der punt er een in de strijd om lijfs­be­houd in de eer­ste di­vi­sie. Hie­rin staan de zaal­voet­bal­lers nu ne­gen­de.

Foto’s: Ferry Hoks