Hovo 2 toont veerkracht maar weet niet te winnen

De reserves zijn niet goed aan de nacompetitie begonnen. Dat leek anders, binnen een paar minuten na de aftrap wist Dennis Selbach Richard Meijer bij de tweede paal te vinden en Richard bracht met een eenvoudige intikker de 1-0 op het scorebord. Daarna werd de ploeg van Sander van Dijk overrompeld door een aantal counters waardoor Hovo binnen no time tegen een 1-4 achterstand werd gezet. Boerakker werd hierbij geholpen door slordig handelen in de Hovocubo defensie. Daarna leek Hovocubo zich te herpakken, maar dit leidde tot dan toe niet tot doelpunten. Lang leek dit ook de ruststand te worden maar vlak voor het signaal was dom balverlies in de achterhoede een aanleiding voor de bezoekers uit Groningen dit goed af te straffen.

Met vier doelpunten verschil werd de tweede helft begonnen. Hovocubo kreeg het spel eindelijk goed onder controle en kreeg alsnog vertrouwen in een goede afloop als Every Janzen met een schitterende individuele actie voor de 2-5 en Handrit Hoxhaj de 3-5 aantekent. Het ziet er zo goed uit dat de plannen om vervroegd met een meevoetballende keeper te gaan spelen weer terzijde geschoven werden. De bevestiging kwam met de aansluitingstreffer van Ali Choukair. Dan lijkt Hovocubo nog in een zetel te komen door twee tijdstraffen die gelijktijdig vielen bij de bezoekers. Maar verder dan de gelijkmaker van Richard in deze overtal situatie kwam het niet. Wanneer de wedstrijd op een gelijk spel lijkt af te stevenen komt en verrassend schot in de laatste minuut van Boerakker die er goed in gaat. Een flinke domper voor Hovocubo.

Volgende week in Sportcentrum Leek zal er met een overwinning van minstens twee doelpunten verschil alsnog de halve finale gehaald kunnen worden.

Hovocubo 2 op rand degradatie

Bron: Noord Hollands Dagblad

De­gra­da­tie uit de eer­ste di­vi­sie dreigt voor Ho­vo­cu­bo 2. In ei­gen huis ver­lo­ren de Hoorn­se re­ser­ves gis­ter­avond in de eer­ste ron­de van de na­com­pe­ti­tie de eer­ste van twee du­els met Boe­rak­ker: 5-6. De scha­de werd op­ge­lo­pen voor rust, toen de be­zoe­kers op 1-5 kwa­men. Na rust werd de scha­de nog wel ge­re­pa­reerd, maar na de ge­lijk­ma­ker viel als­nog de Gro­ning­se 5-6.