Finale districtsbeker opnieuw een feit

Voor het tweede achtereenvolgende jaar kan Hovocubo 2 de districtsbeker winnen. Deze titel (A-categorie) was in totaal al acht keer eerder in bezit van de club, waarvan zeven keer (1977, 1978, 1979, 1980, 1982, 1983 en 1984) door Hovocubo 1 en in 2016 door Hovocubo 2. De manschappen van Niña George klopten in de vorige ronde Texel’94.

Wederom een vrijwel complete selectie bij Hovocubo, alleen Mick van der Gulik ontbrak. Asv Lebo was present met een zeer jonge ploeg die door Calvin Blankendaal opgeleid wordt voor de toekomstige hoofdmacht.

Binnen anderhalve minuut kijkt Hovocubo 2 al tegen een 0-2 achterstand. Noureddine Naouidi schiet de bal vanaf

Naast weer een puike wedstrijd ook weer een belangrijke penalty gestopt

de zijkant tegen de onderkant lat waarna via de binnekant paal de bal weer terug het veld in stuit. De arbiter zag hier vreemd genoeg een doelpunt in en zo stond Hovo binnen 40 seconden al op een achterstand. Zouhair Akasri maakte binnen de minuut de tweede goal. Lebo stond vanaf het begin goed scherp en overrompelde Hovocubo. Eenmaal wakker geschud begon Hovocubo te voetballen. Bart Overtoom tekende snel de aansluitingstreffer en het was weer een wedstrijd.

Lebo liep nog wat uit met een doelpunt van Hamza Benali maar het spel ging op en neer en zou alle kanten op kunnen gaan. Kevin Tromp zorgde voor opnieuw de aansluitingstreffer van de thuisploeg. Met nog een schot van Tom Overtoom die net naast gaat, fluit scheidsrechter Mahabali voor de korte twee minuten durende rust voor er van speelhelft wordt gewisseld.

Direct na rust is het Ali Choukair die Hovocubo op gelijke hoogte brengt. Belangrijke morele treffer voor de ploeg. En wanneer Nigel Wijdenbosch zijn ploeggenoot Every Janzen weet te bereiken schiet de aanvoerder de bal en brengt hij zijn ploeg op voorsprong. Maar wanneer Hamza Benali zijn tweede doelpunt van de avond maakt komen de ploegen opnieuw op gelijke hoogte en worden er pingels afgedwongen.

Mo Jamai staat namens Hovocubo als eerste achter de bal en maakt geen fout.  De tweede penalty aan de zijde van de Amsterdammers wordt bekwaam door Talent Tjerk Thuring gekeerd. Ook Every Janzen vindt het net. En als Tom Overtoom snoeihard de bal inschiet staat Hovocubo 2 weer in de finale waar het tegen Brederodes deze titel verdedigd zal worden. De ploeg uit Vianen die kampioen is in de tweede klasse.

De finale zal gespeeld worden op vrijdag 2 juni om 21.30 uur in Sporthallen Zuid tijdens The Finals Event. Hovocubo zal dan op jacht gaan naar de negende districts beker in de historie. Mocht deze beker met succes verdedigd worden dan zal helaas voor Hovo 2 in het seizoen 2017-2018 niet opnieuw kunnen worden gewonnen. Na promotie naar de 1ste divisie zal de ploeg niet meer voor de districtsbeker uit mogen komen. Voor die eer zal door Hovocubo 3 en Hovocubo 4, de andere teams in de A-categorie, gestreden moeten worden.