De wedstrijd tussen Hovocubo 2 (plek 7 op de ranglijst met 7 punten)  en Anatolia/Huurinturkije.nl uit Lelystad (plek 12  met 3 punten) begon met aan beide kanten een aantal afwezigen. Hovocubo kon niet rekenen op de geblesseerden Mick van der Gulik (enkel), Jim Nelen (knie) en Every Janzen (spier). Nick Visser was bereid gevonden om zijn zaalschoenen weer uit de kast te halen en het stof weg te blazen. Bij Anatolia ontbraken Oscar de Groot en Mo Hamouchi.

Na zes minuten schoof Tijani Cherkaoui op aangeven van Bart Overtoom de bal onder keeper Deniz Kiziler door maar de ontstane voorsprong hield niet lang stand, Okan Kilicarslan maakte dit binnen een minuut ongedaan. Het spel golfde heen en weer en dat Nick Visser nog steeds van waarde is bleek uit twee assists die hij op aanvoerder Tijani Cherkaoui gaf.  Het was aan Hovocubo om deze voorsprong naar de rust te brengen. Maar de ploeg van Niña George kan het zichzelf ontzettend moeilijk maken. Gebrek aan scherpte en een goed genomen vrije trap waren beiden verantwoordelijk voor wederom twee tegentreffers die op naam kwamen van Murat Azikgoz en Burak Kilicarslan.

Na de rust leek Hovocubo de wedstrijd weg te geven. Een slechte Hoornse omschakeling werd in eerste instantie met een goede ingreep van Tjerk Thuring goed gemaakt maar in de rebound ging de bal via de voet van Caglayan Kiziler er alsnog in. Voor de thuisploeg is het ploeteren om weer langszij te komen, en het lukt uiteindelijk door een hakbal van Tom Overtoom met weer een belangrijke bijdrage van aanvoerder Cherkaoui. Hiermee probeert Hovo de wedstrijd opnieuw in eigen voordeel te kantelen en het lijkt te gaan lukken met een panklare pass van Mo Jamai en wie anders dan Tijani Cherkaoui is de doelpuntenmaker. Kevin Tromp staat nog op het punt om de marge te vergroten maar keeper Deniz Kiziler redt goed. Er ontstaat bij de ploeg uit Lelystad veel irritatie richting de scheidsrechter, vergetende dat er door hun zelf veelovertredingen worden begaan. Protest bezorgt Okan Lilicarslan een rode kaart.

Een ongelukkige carambole tegen de benen van Tom Overtoom valt de 5-5 en met een opnieuw slecht omschakelen door Hovocubo valt de 5-6 op naam van Caglayan Kiziler.

Maar Tijani Cherkaoui is vandaag op stoom en weet vlak voor tijd met twee doelpunten alsnog de drie punten in Hoorn te houden. Na zeven gespeelde wedstrijden heeft hij nu 15 goals op zijn naam staan. Hiermee overduidelijk de topschutter van de manschappen van Niña George en een gemiddeld van ruim twee doelpunten per wedstrijd.

Op 18 november wordt in Utrecht een belangrijke wedstrijd gespeeld tegen JCK/Aiso. De ploeg uit Utrecht bezit na deze speelronde de zesde plek met twee punten meer als Hovo. De Hoornse intentie is om te gaan stuivertje wisselen. Maar in gedachten naar vorig seizoen waar met een slecht leidende arbiter de wedstrijd uit de hand liep zal het bij voorbaat al een moeilijke pot worden.

Luister hier naar het live verslag op radio Hoorn (20.00-21.00 uur)

Luister hier naar het live verslag op radio Hoorn (21.00-22.00 uur)

Luister hier naar de nabeschouwing op radio Hoorn (vrijdageditie 22.00-23.00 uur)