Te kort mankracht om vol te kunnen houden

Blessures is een plaaggeest voor de reserves van Hovocubo.  Niet compleet en de aanwezige spelers niet fit. Maar er moest gespeeld worden dus dan maar tanden bijten. Hovocubo kon beschikken over twee wisselspelers terwijl de thuisploeg uit Honserlersdijk een totaal aan twaalf spelers tot zijn beschikking had, waaronder oud- Turks international en meervoudig landskampioen Kenan Koseoglu. Getooid in de nieuwe tenues van Kelme welke afgelopen week van de bedrukking zijn voorzien begon de ploeg van Peter van der Slikke vol goede moed aan de wedstrijd.

Tom Overtoom probeert een counter af te wenden. Foto: Martin van Oostveen

In de vijfde minuut van de eerste helft is het Mo el Bouziani die met een directe vrije trap de bal strak tegen de touwen weet te knallen. Aan de andere kant is het Jasper Boon die keer op keer zijn ploeg op de been houdt met knappe reddingen. Aanvoerder Tom Overtoom, die de wedstrijd reeds met hamstringproblemen startte wist zijn energie op efficiënte wijze in te zetten zodat hij de rest van de wedstrijd kon uitspelen. Richard Meijer hoorde echter het in zijn hamstring ‘knappen’ waarbij al voor rust het niet verstandig werd geacht om verder te spelen. Nog maar 1 wissel voor de Hoornse ploeg.  Wel een 0-1 voorsprong!

Na de rust kwam de thuisploeg goed uit de startblokken en Rachid el Khalifi tekende de gelijkmaker aan. Lang kon Honselerdijk er niet van Genieten want Kevin Tromp positioneert zich in de zelfde minuut nog bij de tweede paal van het vijandelijke doel en weet een lange bal te verlengen tot een doelpunt. Maar vrij snel komt Honselersdijk toch weer langszij door een doelpunt van James Dhamai.

Hovocubo weet deze gelijke stand met slechts één wissel nog lang vol te houden, maar met nog maar ruim twee minuten te gaan komen de Honselerdijkers voor het eerst op voorsprong. Peter van der Slikke zet direct Mo el Bouziani in als vijfde veldspeler om nog een gelijkmaker te forceren, maar de bal komt op ongelukkige wijze tegen zijn hand aan waardoor er een rode kaart wordt getrokken. In de laatste minuut scoort Honselersdijk nog twee goals waardoor de uitslag enigszins geflatteerd is. De drie laatste doelpuntenmakers van de thuisploeg zijn: Rachid el Khalifi, Kenan Koseoglu en James Dhanai. Hovocubo heeft met de beschikbare mankracht gestreden naar vermogen. En er had zeker veel meer ingezeten dan deze nederlaag.

Komende week speelt Hovocubo 2 maar liefst twwe keer tegen ‘t Knooppunt uit Amsterdam. Aankomende vrijdag thuis voor de competitie tegen de reserves van de club uit de Pijp en vervolgens maandag 16 oktober tegen ‘t Knooppunt 1 voor de KNVB Beker.

Lees hier het verslag van Honselersdijk

Lees hier het verslag van ‘Het Haags Amaterurvoetbal.nl’

’Een onnodige nederlaag’

Bron: Noord Hollands Dagblad

De zaal­voet­bal­lers van Ho­vo­cu­bo 2 wa­ren gis­ter­avond niet op­ge­was­sen te­gen Hon­se­lers­dijk. Uit werd er met 5-2 ver­lo­ren.

,,Hier had­den we echt niet van hoe­ven te ver­lie­zen”, ana­ly­seer­de trai­ner Pe­ter van der Slik­ke. De man­schap­pen van Van der Slik­ke kwa­men tot twee keer toe op voor­sprong, maar wis­ten geen pun­ten mee te ne­men naar Hoorn. ,,Voor­al na de 1-2 kre­gen we kan­sen om de sco­re te ver­gro­ten. Maar dat moet je dan wel doen. Ze­ker op dit ni­veau.’’ Naast het mis­sen van kan­sen, baal­de de coach van zijn per­so­neels­pro­ble­men. ,,Op een ge­ge­ven mo­ment had ik nog maar één wis­sel en dat is ge­woon te kort.

Foto’s: Martin van Oostveen