Het publiek als grote winnaar van de avond

Dapper Hovocubo moet genoegen nemen met gelijkspel tegen CFE/VDL

Bron: Noord Hollands Dagblad

32 seconden te lang

Robbert Daalder
Zaalvoetbal * Hovocubo is er in een heerlijk zaalvoetbalduel net niet in geslaagd om CFE over de knie te leggen. Precies 32 seconden voor tijd komen de Eindhovenaren zaterdagavond via Oualid Saadouni langszij: 5-5
Met nog vier minuten op de klok en een stand van 4-4 komt Amir Molkarai oog in oog te staan met CFE-doelman Pieter Grimmelius. Gezien het spelbeeld in deze fase kan de Hovocubo-speler zijn ploeg naar de verdiende winst schieten. Er is echter een probleem: doelman Grimmelius is vanwegen zijn postuur doelvullend. Ïk ken Pieter (Grimmelius, red.) van het Nederland team en ik weet dat hij zijn benen zo lang mogelijk open houdt om een schot er tussendoor uit te lokken”, vertelt Molkarai na afloop. “Met dat in mijn achterhoofd zag ik een gaatje in de verre hoek. Hoewel het met zo’n keeper altijd nog maar de vraag is of je ‘m er daadwerkelijk langs krijgt, was het nu gelukkig raak.”
De eeuwige rivaal uit Eindhoven lijkt eindelijk weer eens verslagen te worden. Totdat CFE een minuut voor tijd met een meevoetballende keeper gaat spelen en hij het sluiten van de markt dus toch nog een gelijkspel over de streep trekt. “Balen man! Ik zit er helemaal doorheen. Het belangrijkste was dat we vanavond niet zouden verliezen, maar dat ik mij nu zo voel zegt genoeg. Bij 4-3 hadden we uit moeten lopen. Was dat gelukt, dan hadden we gewonnen”, verzekert smaakmaker Molkarai.
En kansen om uit te lopen zijn er voldoende. Zo schiet een matig acterende Jeroen de Groot bij een stand van 3-3 een strafschop naast en raakt Youssef Makraou via Grimmelius de lat. ‘Hovo’ heeft het overwicht, maar vergroot de voorsprong niet.
Een voorsprong die gezien het begin van de wedstrijd knap genoemd mag worden. Al na zes minutten kijken de mannen van coach Sander van Dijk immers tegen een 0-2 achterstand aan. Via Yoshua St. Juste en Dennis Selbach komt Hovocubo langszij om vervolgens weer met 2-3 achter te komen. Op slag van rust schiet Molkarai de 3-3 binnen.
Het is het startschot voor een tweede helft waarin Hovocubo via Mick van der Gulik op 4-3 komt en laat zien dat de pijnlijke nederlaag tegen AORC in het bekertoernooi een incident was. “We mogen er best trots op zijn dat we er deze week gewoon weer staan en zo’n wedstrijd neerzetten. Ik denk overigens dat Van der Gulik ook behoorlijk trots is. Scoren tijdens je debuut tegen CFE….. Een mooi verhaal”, besluit Molkarai toch nog met een lach.
Hovocubo: Van Leeuwen, De Groot, Selbach, Rougie, Makraou, Van der Gulik, Boon, Nelen, St. Juste, Molkarai.
CFE: Grimmelius, Merlino, Errahmouni, Saadouni, Zerouali, Ter Linden, El Attabi, Kocak, Kuylaars, El Ghannouti, Aabbassi, Kaptijns
Hovocubo-CFE/VDL: 5-5: 1. El Ghannouti 0-1, 6. El Attabi 0-2, 7. St. Juste 1-2, 11. Selbach 2-2, 14. El Ghannouti 2-3, 18. Molkarai 3-3, 27. Van der Gulik 4-3, 33. El Ghannouti 4-4, 36. Molkarai 5-4, 39. Saadouni 5-5