Weer goed voetbal, maar minder effectief

Na een lange busreis naar Vlissingen moest Hovocubo zich gaan opmaken voor een traditioneel lastige wedstrijd. Het resultaat van een maand geleden telt niet. De beker is weer een wedstrijd op zich en ja, Groene Ster thuis is per definitie sterker dan uit.

Trainer/coach Sander van Dijk kon over zijn voltallige selectie beschikken. Samir Yaaqobi koos voor het jonge talent Youssef Ben Salam in de goal in plaats van zij oudere broer Karim Ben Salam die doorgaans het doel verdedigt. In de Zeeuwse voorbeschouwingen zag de thuisploeg zichzelf ook niet kansloos.

Hovocubo begint voortvarend met een schot van Mats Velseboer tegen de paal. Helaas telt dat niet. Het is voornamelijk opnieuw Hovocubo die aan de bal is en Groene Ster die countert. Dat liedje wordt zo langzamerhand ééntonig. Alleen de ene keer is Hovocubo meer trefzeker dan de andere keer. Vanuit de counter is het Dave Stet die een bijna 100% kans van Mourad Azzanagui met een goede ingreep onschadelijk maakt. Hoewel Hovocubo al niet veel geluk heeft is het toch talent Kevin Tromp die met een schot het andere jonge talent aan de kant van Vlissingen verschalkt. Het is dan ook in de dertiende minuut Hovocubo die op voorsprong komt. Hovocubo blijft domineren en Groene Ster blijft counteren. Maar doelpunten vallen er een hele tijd niet. En dat is te danken aan beide goalies die solide hun post verdedigen. Ook niet in de tweede helft. tot aan de vierentwintigste minuut. Abdoe Abdendi weet international Saïd Bouzambou te bereiken die de bal het laatst setje weet te geven voor de gelijkmaker. Hoewel Hovocubo nog steeds meer balbezit heeft, is het toch ‘billenknijpen’. De vele doelpogingen van Hovocubo willen er maar niet in en Groene Ster komt in een fase dat ze meer gaan aandringen.

Na twee keer 20 minuten zuivere speeltijd wordt het een loterij. Hovocubo mag beginnen met nemen. De serie:

  • Penalty serie begint met 1-1
  • Amir Molkârâi neemt en scoort 1-2
  • Achraf Laabich schiet naast, 1-2
  • Youssef Makraou mist niet, 1-3
  • Hoesein Bouzambou zorgt voor aansluiting, 2-3
  • Youssef Ben Salam pakt de inzet van Zakaria Amrani, 2-3
  • Jossimar Patinama mist niet, 3-3
  • Mats Velseboer schiet zakelijk, 3-4
  • Voor deze gelegenheid de tweede doelman Karim Ben Salam raakt voor de eerste keer in deze wedstrijd de bal, maar niet goed. Deze gaat naast. Hovocubo plaatst zich met 3-4 voor de kwartfinale in de KNVB beker.

Zondag vond de loting plaats verricht door de internationals en aanvoerder Amir Molkârâi is van mening dat we in Rotterdam iets hebben goed te maken en trok hoogst persoonlijk de wedstrijd TPP- Hovocubo uit de koker. De kwartfinale wordt in het weekend van 26 januari gespeeld.

Volgende week speelt Hovocubo uit in Hoorn tegen ’t Veerhuys. de nummer 1 tegen de nummer 4 op de ranglijst.  Aftrap is om 20.30 uur. Kom op tijd naar de Vredehofstraat zodat u zich kunt verzekeren van een goede zitplaats bij deze stadsderby.

Lees hier het verslag in Hoornsdagblad.nl

Lees hier het verslag van Groene Ster

Hovocubo naar de kwartfinale vanaf de penaltystip

Bron: Noord Hollnds Dagblad

Vincent Schot

Ho­vo­cu­bo heeft zich gis­ter­avond ge­plaatst voor de kwart­fi­na­le van het be­ker­toer­nooi. In Zee­land klop­te de Hoorn­se for­ma­tie Groe­ne Ster Vlis­sin­gen. Na een 1-1 eind­stand wa­ren hier pe­nal­ty­’s voor no­dig.
,,Het bleef heel span­nend”, zei San­der van Dijk na af­loop van de wed­strijd. ,,Maar dat had­den we voor­al aan ons­zelf te dan­ken. We speel­den pri­ma voet­bal, mis­schien zelfs nog wel be­ter als toen we hier laatst voor de com­pe­ti­tie won­nen en onze hoog­ste ni­veau van dit sei­zoen haal­den, maar zo­als wel va­ker haal­den we de trek­ker niet over. Voor rust had­den we er écht al vier of vijf moe­ten ma­ken.’’

Het bleef bij één tref­fer van Ke­vin Tromp. Na rust ken­de het duel een­zelf­de spel­beeld, zag Van Dijk. ,,Wij do­mi­neer­den de wed­strijd en kre­gen vol­op kan­sen. Groe­ne Ster kwam er spo­ra­disch uit met een coun­ter.’’ Pal na rust wist in­ter­na­ti­o­nal Said Bou­zam­bou er hier een van te ver­zil­ve­ren en dus was het weer een wed­strijd.

Tot zijn af­grij­zen zag Van Dijk zijn spe­lers daar­na zelfs de groot­ste kan­sen om zeep hel­pen. ,,We mis­ten zelfs let­ter­lijk twee keer van op de doel­lijn. Eerst via Amir Mol­ka­rai en daar­na via Ka­rim Mos­sa­oui. Dan weet je wel dat je het je­zelf heel moei­lijk maakt.’’

Toen de zoe­mer klonk stond de 1-1 nog al­tijd op het sco­re­bord. En dus was het tijd voor de lo­te­rij die pe­nal­ty­’s ne­men heet. De thuis­club schoot in die se­rie twee keer naast.

meer nieuws