Oefencampagne Hovocubo O17-1 op één zondagmiddag:

Na een tweetal maandag trainingen is het tijd voor oefenwedstrijden voordat de competitie een aanvang neemt. De eerste oefenwedstrijd tegen BZV O17-1 kon vanwege een tekort aan spelers aan Hovo zijde niet doorgaan. De coaches Ashvin en Arie hebben besloten deze oefenwedstrijd te plannen na het mini toernooi met Scagha’66 O17-1 en O17-2. Ach, waarom zou je één oefenwedstrijd plannen als je er ook drie op een zondagmiddag kan spelen?

De O17-1 mannen zijn verre van fit: Remco heeft last van zijn kuit, Jeremy heeft last van zijn lies en Kaj heeft de dag ervoor een knie tegen zijn hoofd gehad. In ieder geval zien de Hovo mannen er tip-top uit want ze voetballen in de prachtige trainingskleding, beschikbaar gesteld door twee sponsoren, Bas Verlaan en Spuitbedrijf Wiersma. Behalve kleding heeft de O17-1 ook nog de beschikking over Jozien, de moeder van Evan, die sportmasseuse is. Kortom, aan alle randvoorwaarden om er een mooi zaalvoetbalseizoen van te maken is gedacht!

We spelen eerst tegen Scagha’66 O17-2. Hovo speelt in het begin van de wedstrijd, die 2×20 minuten duurt, de bal rustig rond, op zoek naar een opening in de defensie. We zijn sterker maar toch is de eerste kans voor de gasten maar gelukkig gaat de bal naast het doel van keeper Damian. Daarna gaat Hovo op weg naar de openingstreffer. Jordan heeft de eerste kans en schiet op de paal, daarna is Remco dichtbij de 1-0 maar zijn schot gaat voorlangs. Volgende kans is voor Kaj die ook tegen de paal schiet. Daarna krijgt Scagha nog een dot van een kans als een fraaie aanval over rechts door een speler van dichtbij over wordt geschoten. Zonder doelpunten gaan we de rust in.  Na rust is opnieuw Scagha die de eerste kans krijgt maar de aanvaller schiet over de bal heen. De wedstrijd gaat snel over en weer en beide ploegen krijgen kansen. In verdedigende zin loopt met name Evan de gaatjes dicht en keept Damian attent. Na 6 minuten spelen breekt aanvoerder Kaj de ban door een prima pass van Jordan uit moeilijke positie raak te schieten, 1-0. Hovo probeert door te drukken via Jordan en Remco maar het vizier staat nog niet op scherp want de schoten gaan naast. Aan de andere kant zorgt keeper Damian met uitstekende reddingen ervoor dat de 1-0 lang op het scorebord blijft staan.  Vier minuten voor tijd is er even een onachtzaamheid in de Hovo verdediging en kan Scagha de 1-1 maken. Laatste kansen zijn voor Kaj (keeper) en Jordan die Remco bediend maar die schiet tegen de keeper. Het duel eindigt in een 1-1 gelijkspel.

Scoreverloop Hovocubo O17-1 – Scagha’66 O17-2  1 – 1:

Rust 0-0, 26. 1-0 Kaj (Jordan), 36. 1-1

Direct hierop spelen we de tweede wedstrijd tegen Scagha’66 O17-1. Tweede keeper Nick, normaal de O17-2 keeper, staat in deze wedstrijd onder de lat. We zijn nog geen twee minuten onderweg als Scagha de leiding neemt na een fraaie passeeractie die keeper Nick kansloos laat, 0-1. Een minuut later klapt de voet van Remco dubbel en moet hij, krimpend van de pijn, van het veld. Dat betekent dat we nog maar één wisselspeler over hebben want Jeremy kan vanwege zijn liesblessure niet spelen. Twee minuten na de openingstreffer is het al gelijk als Jordan op links ervandoor gaat en op tijd de bal op de ingekomen Evan speelt die van dichtbij raak schiet, 1-1. Twee minuten later een schitterende aanval die bij Kaj begint die van links naar rechts loopt, naar links op Jordan speelt die de bal hard op de ingekomen Evan speelt die opnieuw scoort, 2-1, prachtige zaalvoetbalgoal. Kansen op het vergroten van de voorsprong zijn er voor Evan die koppend bijna scoort, een kans voor Jordan na een prima voorzet van Dave en een kans voor Kaj die de keeper treft. Net voor de rust is het Kaj die op rechts demarreert en de bal hard voorzet op Dave die ziet dat een tegenstander in blinde paniek de bal in eigen doel schiet, 3-1. Keeper Nick krijgt veel minder te doen dan zijn collega bij Scagha maar bij twee doelpogingen redt hij bekwaam. Na rust is de eerste kans voor de gasten maar Nick redt. Een minuut later is het toch raak als een vrije schop van Scagha in eerste instantie door Nick wordt gepakt maar in de rebound is hij kansloos, 3-2. Jordy krijgt een kans op een goal maar het is kort daarna de sterk spelende Jordan die de voorsprong weer op twee doelpunten verschil brengt, 4-2. Twee minuten later schiet opnieuw Jordan zeer fraai de 5-2 binnen door de bal in de kruising te schieten. Kort voor het einde scoort Scagha nog de 5-3 maar de eerste winst van het seizoen is binnen.

Scoreverloop Hovocubo O17-1 – Scagha’66 O17-1   5 – 3:

1. 0-1, 4. 1-1 Evan (Jordan), 6. 2-1 Evan (Kaj), 10. 3-1 e.d. (Kaj), rust, 17. 3-2, 20. 4-2 Jordan (Kaj), 22. 5-2 Jordan (-), 28. 5-3

In de afsluitende wedstrijd tussen Scagha O17-1 en Scagha O17-2 wint de O17-1 met 3-1 en zodoende wint Hovo het drieluik van dit mini toernooi:

Eindstand mini toernooi:

1. Hovocubo O17-1         2 1 1 0 4 6 – 4
  2. Scagha’66 O17-1         2 1 0 1 3 6 – 6
  3. Scagha’66 O17-2         2 0 1 1 1 2 – 4

Nadat we 40 minuten hebben kunnen rusten volgt de oefenpot tegen BZV O17-1. Het is een duel die beide teams graag willen winnen want veel jongens kennen elkaar van school of van de veldvoetbal vereniging. Zo speelt Damian tegen veel van zijn teamgenoten bij Blokkers O17-1. Het is inmiddels de derde wedstrijd voor Hovo en de coaches zijn benieuwd hoe de jongens deze laatste wedstrijd zullen gaan afwerken. Eerste kans is voor BZV en een beste maar keeper Damian, die deze wedstrijd weer keept, redt bekwaam. Daarna zijn er kansen voor Jordy en Jordan. Na nog een tweetal kansen voor BZV is het in de 12e minuut raak als Jordan een prima pass op Jordy geeft die de 1-0 op het scorebord brengt. BZV lijkt snel de gelijkmaker te maken maar Damian redt tot twee keer toe uitstekend. Drie minuten na de openingstreffer wordt het 2-0 als Kaj goed doorzet en de goed meegelopen Dave de trekker overhaalt, 2-0.  Binnen de minuut weet BZV de achterstand te verkleinen tot 2-1 en de treffer is een bijzonder fraaie waar keeper Damian kansloos is. Vervolgens krijgt Hovo opnieuw met een blessure te maken als Jordan in de grond trapt en met een ogenschijnlijk ernstige blessure naar de kant moet. De blessures zijn zodanig dat Jozien er als verzorgster weinig kan uitrichten. Dat betekent dat de veldspelers de wedstrijd moeten uitspelen, daar waar BZV drie man op de bank heeft. Twee minuten na de 2-1 is het Evan die een 1-2 met Kaj opzet en succesvol afrondt, 3-1. Kansen zijn er voor beide ploegen en enigszins geflatteerd komt Hovo kort voor rust op 4-1 als Jordy een voorzet van Kaj, zijn 6e assist, tegen de touwen schiet. Na rust blijft de stand lang op 4-1 en Hovo toont karakter want BZV weet dat de ploeg van Ashvin en Arie rijp voor de sloop is want de krachten vloeien weg. We blijven wel goed verdedigen en proberen zoveel mogelijk tegen te houden. Zelf weten we nauwelijks kansen te creëren in de 2e helft. Vijf minuten voor tijd is het BZV dat er toch in slaagt de 4-2 te maken en dat zorgt ervoor dat ze nog fanatieker op zoek gaan naar een beter resultaat. Twee minuten erna is het na een uitval ineens 4-3 en dat zorgt voor een hectische slotfase waarin BZV alles-op-alles zet om er een gelijkspel uit te halen maar Hovo blijft met veel moeite overeind en wint het Hoornse onderonsje met 4-3.

Na afloop spreken de coaches hun waardering uit voor het karakter van de Hovo ploeg, drie pittige wedstrijden achter elkaar waarvan er twee zijn gewonnen en eentje gelijk. Eerstvolgende wedstrijd is de eerste competitiewedstrijd, tegen stadgenoot Veerhuys O17-2. Hopelijk vallen de blessures van Remco en Jordan mee want die mannen hebben we nodig.

Scoreverloop Hovocubo O17-1 – BZV O17-1   4 – 3:

1. 1-0 Jordy (Jordan), 15. 2-0 Dave (Kaj), 16. 2-1, 18. 3-1 Evan (Kaj), 19. 4-1 Jordy (Kaj), rust, 35. 4-2, 37. 4-3