De vorige wedstrijd is niet van een verslag voorzien en kunnen we kort afdoen, de B2 voetbalde in de Sporthallen Zuid in Amsterdam een slechte wedstrijd en ging met 8-1 onderuit.  Een schot van Tiesto ging via een Amsterdams been in het doel van Lebo B1 die de 3 punten in Amsterdam hield.

De week erop wordt er in Purmerend aangetreden tegen Sandow B1.  Eerder in de competitie verloren we thuis met 3-6. Coach Robbin heeft niet de beschikking over Harvey en Tiesto waardoor Robbin het “bankie” bijna voor zichzelf heeft, slechts één wissel zit naast hem. Gelukkig is de jarige Ferry wel van de partij, hulde dat hij een B2 wedstrijd belangrijker vindt dan het vieren van zijn verjaardag en die van zijn zus!

Het begin van de wedstrijd is voor Sandow, de thuisploeg speelt snel elkaar de bal over en de B2 beperkt zich tot verdedigen. De kansen zijn dan ook voor Sandow maar keeper Stanley heeft goed zicht op de schoten en ziet ze of over vliegen of pakt ze klemvast. Enig wapenfeitje dat Hovo er tegenover kan stellen is een schot van Robbie die een meter of twee naast gaat. In de 15e minuut drukt Sandow het verschil eindelijk uit in een doelpunt en die voorsprong is terecht, 1-0.  Dan gaat Hovo zelf ook voetballen want één minuut later is het Thijs die een voorzet van Robbie tegen de keeper op schiet.  In de volgende Sandow aanval is het Thijs die de bal onderschept, twee man om zich heen heeft en de bal op het juiste moment naar de meegelopen Kaj geeft die koel en beheerst de bal door de benen van de keeper schuift, 1-1.  Even later is het dezelfde Kaj die een bal van de lijn afhaalt als keeper Stanley al verslagen is.  Drie minuten voor rust is het Robbie die een perfecte bal op Evan geeft die uit een moeilijke positie de keeper van Sandow knap passeert en de 1-2 op het bord brengt.  Gezien het spelbeeld een onjuiste weergave en dat vindt Sandow ook want binnen 30 seconden ligt de bal alweer in het Hovo doel. De rust lijkt op 2-2 af te gaan ware het niet dat de scheidsrechter geen Zwitsers uurwerk om heeft en maar niet voor rust fluit.  In de laatste drie blessure minuten is het Sandow die door onoplettendheid aan Hovo zijde nog twee weet te scoren en dat is erg jammer want een 2-2 ruststand is natuurlijk veel beter dan nu met een 4-2 achterstand te gaan rusten.

Coach Robbin probeert zijn jongens in de rust op te peppen maar net als in de 1e helft is het Sandow die het best uit de startblokken komt. In de 4e minuut is het een Sandow aanvaller die hard en hoog uithaalt, 5-2. En nadat Stanley nog een zeker doelpunt voorkomt is het na zeven minuten al 6-2, is de wedstrijd gespeeld en is het alleen nog onzeker of Sandow de “tien” gaat halen. Na deze goal gaat Sandow niet door en komt qua spelbeeld Hovo weer wat terug in de wedstrijd. Ferry krijgt op links een kans die door de keeper wordt gepakt. Daarna twee enorme 100% kansen, eerst is het Kaj die na een 1-2’tje met Evan een speler uitkapt, zeeën van tijd heeft en naast schiet en vlak erna is het aanvoerder Ferry die ook een enorme kans krijgt en ook naast schiet. Volgende kans is voor Robbie, ook een beste trouwens maar die schiet tegen de lat. Zeven minuut voor tijd is het Sandow, dat vlak ervoor een kans door Stanley zag worden gered, dat naar 7-2 uitloopt.  Tja, als jezelf de kansen niet benut, dan doet de tegenstander dat vaak wel. Hovo krijgt weer een lesje effectiviteit voo de goal maar leert snel want één minuut later is het Kaj die Robbie heel goed weet te vinden en die scoort knap de 7-3 door hoog de bal in het doel te rammen. Twee minuten later is het Thijs die een aanval opzet en Robbie vindt die de bal opnieuw in het doel schiet, 7-4.  Ferry krijgt daarna nog twee kansen, een vrije schop wordt hoekschop getikt, daarna staat hij op de goeie plaats, zo’n 1 meter van het doel en weet de bal naast te schieten, een knappere prestatie dan de bal in het doel te schieten overigens!

Het duel eindigt in een 7-4 nederlaag voor de mannen van coach Robbin en dat is op zich een verdiende overwinning voor Sandow maar we hadden met het verzilveren van een groot aantal kansen ook voor een stunt kunnen zorgen en dat dat niet is gebeurd kunnen we ons zelf aanrekenen.   Wat de ploeg in ieder geval niet kan worden ontzegd is dat de mannen 2×25 minuten hard voor elkaar hebben gewerkt en dat is natuurlijk hartstikke positief.

Volgende week vrijdag spelen we thuis in De Kreek tegen Veerhuys B2 tegen wie we eerder voor een stunt zorgden door bij Veerhuys met 3 punten weg te gaan. Er zijn nog een paar laatste kaarten te koop!

Scoreverloop:

1. 1-0, 17. 1-1 Kaj (Thijs), 22. 1-2 Evan (Robbie), 23. 2-2, 24. 3-2, 25 4-2, rust, 29. 5-2, 32. 6-2, 43. 7-2, 44. 7-3 Robbie (Kaj), 46. 7-4 Robbie (Thijs)