De B5 coaches Danny en Olaf hebben in de aanloop naar de wedstrijd minder problemen dan coach René (B4) die met de nodige personele problemen kampt.  Op het veld in Sporthal Zwaag blijken er verschillende kleuren hesjes te zijn voor “thuisploeg” B4 waardoor op het laatst van Zwaag shirts gebruik moet worden gemaakt. De toeschouwers verheugen zich op net zo’n spannend potje als eerder dit seizoen toen de B4 een paar minuten voor tijd de winnende goal maakte en met 3-4 Sporthal De Kreek verliet.

De wedstrijd start en direct is er actie als Kaj als voorste aanvaller fel op de bal zit, de bal onderschept en langs de keeper schiet, 0-1. De klok staat op 24:19. De wedstrijd staat meteen in vuur en vlam, het aftasten, daar doen beide ploegen niet aan.  De wedstrijd gaat heen-en-weer wat resulteert in een schot van de B4 die door keeper Tygo wordt gekeerd en een schot van Luuk, na een prima actie van Timo, die door de B4 keeper tot hoekschop wordt verwerkt. Na zes minuten spelen is er een schot van de B4 die Tygo niet goed beoordeelt en die er bij ons invliegt, 1-1. De B5 blijft voetballen en krijgt via Rolf nog een schietkans die door de keeper wordt gepakt. Daarna krijgt de “thuisploeg”, de B4, de wedstrijd onder controle, is beter in die fase en de B5 staat onder druk. Het gekke is wel dat de betere kansen voor de B5 zijn: Dai schiet de bal na een prima onderschepping de tribune in, Kaj onderschept ook een bal en vindt de keeper op zijn weg naar een nieuwe voorsprong en Jasey schiet na een counter maar net voorlangs. En als je dan al dat soort kansen er niet in schiet…., het is een oude voetbalwet en zo wordt het in de 18e minuut 2-1 voor de B4, overigens na een fraaie aanval over rechts die van dichtbij wordt binnen geschoten. Hierna ontbreekt het bij de B5 even aan felheid, tegenstanders worden op 2 meter gedekt die van die vrijheid natuurlijk gebruik maken. Tygo brengt tot twee keer toe redding n die fase. Vlak voor rust is het de B5 die zich herpakt en op zoek gaat naar de gelijkmaker. Nadat eerst Kaj een kans heeft gehad krijgt daarna Luuk een dot van een kans maar schiet voor open doel naast.  Ook een fraaie aanval tussen Rolf en Kaj weet Luuk helaas niet succesvol af te ronden als de keeper knap van dichtbij de aanval tot hoekschop verwerkt. Eén minuut voor tijd is het Kaj die een hoge bal net niet kan aanraken waarna de B4 aanvaller gemakkelijk Tygo verschalkt en de 3-1 op het bord brengt. In de slotseconden van de 1e helft krijgt de B5 nog een vrije schop die door Rolf wordt genomen en waarbij Kaj de bal met z’n rechterschoen licht aanraakt en de bal in het doel schiet. De scheidsrechter keurt de goal echter af en zo gaan we de rust in met een 3-1 achterstand.

In de 2e helft neemt de B5 het heft in handen. Eerste schot is voor Dai maar opnieuw is het de uitblinker aan B4 zijde, de keeper, die redt.  De B5 is de betere ploeg in het begin en de B4 trekt zich terug.  Dat doen ze goed want het veldoverwicht van de B5 mondt niet uit in kansen.  De wedstrijd staat weer in vuur en vlam als Kaj na een overtreding een terechte gele kaart krijgt.  In het tumult dat ontstaat wordt wat heen-en-weer geduwd waarna ook een B4 speler geel krijgt. Dan is het in het veld 3-tegen-3. We moeten alert zijn en zijn dat bij een B4 hoekschop niet waardoor een B4 speler de bal zomaar van dichtbij mag uithalen en Tygo kansloos laat, 4-1. Normaal gesproken mogen beide spelers er na een goal weer in maar deze keer niet en moeten de twee minuten vol worden gemaakt door de gele kaart pakkende spelers.  Kaj staat nog geen 30 seconden weer in het veld als hij een actie maakt en de keeper weer eens ziet redden. Aan de andere kant is er een grote kans voor de B4 die door Tygo met veel moeite knap tot hoekschop verwerkt. Even later is het alsnog raak als een houdbaar schot langs Tygo in het doel verdwijnt, 5-1. De score is geen afspiegeling van de wedstrijd die op-en-neer gaat.  De B5 heeft ook pech want de 1e kans na de 5-1 gaat tegen de paal, een schot van Luuk. Daarna is er een reuzenkans voor de B4 waarbij alles en iedereen van de B5 incl. Tygo wordt uitgespeeld en de bal in het doel lijkt te gaan maar de terugkomende Tygo brengt alsnog redding. Rolf schiet een vrije schop nog naast, daarna schiet Timo na een prima 1-2’tje met Rolf ook naast.  Twee minuten voor tijd is het dan eindelijk wel raak als Luuk een solo begint waarbij je steeds denkt  dat het een kansloze missie wordt maar uiteindelijk vindt Luuk knap Timo die van dichtbij scoort en de eindstand op 5-2 bepaalt.

Voor de B5 eindigt de wedstrijd in een teleurstellend resultaat want de 5-2 doet geen recht aan het spelbeeld.  De B5 was gelijkwaardig, had alleen moeite met het benutten van de kansen en daar was de B4 beter in en ja, dan wint de B4. Uiteraard felicitaties aan spelers en coach, het was een leuke wedstrijd om naar te kijken.

Scoreverloop:

1. 0-1 Kaj (-), 6. 1-1, 18. 2-1, 25. 3-1, rust, 35. 4-1, 43. 5-1, 48. 5-2 Timo (Luuk)