Accu weer opgeladen

Vooropgesteld, de uitslag zegt niets over de onderlinge verhoudingen. Hovo 1 miste alleen nieuwkomer Mukhtar Suleiman terwijl FCM het zonder  vijf belangrijke spelers moest doen. Issy Hamdaoui, Nabil Akaazoun, Danny Havermans, Jordy Cretier en Iliass Bouzit. Hovo is ten opzichte van vorig seizoen bijna ongewijzigd en FCM kent vele nieuwe gezichten die nog bezig zijn aan elkaar te wennen. Nee, deze uitslag is absoluut niet realistisch over de onderlinge verhouding  met betrekking tot de competitie die we dadelijk in gaan.

Deze uitslag zegt absoluut wel iets over het proces die Hovocubo doormaakt. Is met het behalen van de landstitel na een zwaar maar fantastisch jaar op een seizoenhoogtepunt gestopt heeft ervoor gekozen om na een teamafsluiting bewust gas terug te nemen en daadwerkelijk vakantie te vieren en met een eigen programma in de maand juli de conditie op peil te houden. De accu opladen en pas vorige week de trainingsarbeid weer op te pakken. De gretigheid bij spelers is nu enorm. Het bureau van de speler bij het ingaan van de time out was dusdanig opgeruimd dat na de vakantie de werkzaamheden op het zelfde niveau maar fris weer opgepakt konden worden. Nu is het zaak om het vast te houden en te verbeteren.

Lahcen Bouyouzan debuteert voor Hovocubo. FOTO FERRY HOKS

Zoals gezegd FCM niet compleet, maar nog voldoende kwaliteit om voor het redelijk opgekomen publiek een leuke pot voor te schotelen. Aan de zijde van Hovocubo stond in de eerste helft Dave Stet en in de tweede helft Barry de Wit in doel. Beide doelmannen deden niet voor elkaar onder en hielden met knappe reddingen het doel schoon wat voor interim coach Rudy Monden een traktatie op gebak betekent.  De doelman aan de kant van FCM, good old Peter Roozenbeek, liet zien waarom hij tot beste Nederlandse doelmannen aller tijden behoort. De score aan de kant van Hovocubo had hoger op kunnen lopen als hij niet liet zien waartoe hij in staat is. Uiteindelijk werd het 0-8 met doelpunten van: Amir Molkârâi (2x), Karim Mossaoui (1x), Mats Velseboer (1x), Zakaria Amrani (2x), Lahcen Bouyouzan (1x) en Faisel Mellah (1x). Opvallend hierin is dat de trend wordt doorgezet die ook vorig seizoen is getoond. Alle spelers kunnen scoren! Een bevestiging dat het collectief vermogen intact is gebleven. Zoals Rudy Monden reeds eerder in een interview in de play offs liet weten: “bij deze ploeg hoef je alleen maar het sleuteltje van het contactslot om te draaien en de machine gaat lopen”.

Op vrijdag 17 augustus (21.00 uur) en zaterdag 18 augustus (16.00 uur) oefent de formatie van Rudy Monden tegen Gelko Hasselt, topploeg uit België, gecoacht door Carmelo Nieddu. De laatste generale repetitie voor de Supercup vindt plaats op maandag 20 augustus (lappendag, 20.00 uur) in Sporthal De Opperdam in een oefenduel tegen zvv Volendam.

Op vrijdag 24 augustus om 20.30 uur vindt de strijd om de Supercup plaats tussen FC Eindhoven en Hovocubo in de oude thuishaven van Hovo, Sportcentrum Vredehof. Een mooie gelegenheid voor oud leden in die gloriejaren van de club zelf een reünie te organiseren en in hun oude thuishal waar zo veel successen zijn behaald in de jaren 70 en 80 de tijd met de huidige selectie te herbeleven!

Drie dagen later vertrekt de selectie naar Litouwen voor de voorronde van de UEFA Futsal Championsleague. Daar zal Hovocubo het opnemen tegen gastland FK Vytis (Littouwen), Reading Futsal Club (Engeland) en SS Murata (San Marino).

Hovocubo de geoliede machine

Bron: Noord Hollands Dagblad (Dagblad voor Westfriesland)

Judit de Redelijkheid

Ze kunnen beiden niet wachten tot het nieuwe zaalvoetbalseizoen van start gaat. Hovocubo kijkt uit naar het Europese avontuur dat deze maand begint. Bij FC Marlène leeft de hoop dat met een flink versterkte selectie de weg omhoog weer ingezet kan worden. Vrijdagavond sloten de twee ploegen hun eerste trainingsweek af met een vriendschappelijke wedstrijd in de Waardergolf.
De cijfers logen er niet om. Een 0-8 eindstand stond er na twee keer 35 minuten op het scorebord in Heerhugowaard. Sportman als hij is, baalde Peter Rozenbeek daar best even van. Maar de doelman van FC Marlène toonde zich ook realistisch. ,,Duidelijk”, begon hij zijn analyse. ,,Hovocubo is gewoon een goede ploeg. Ik ben blij dat zij ons land gaan vertegenwoordigen in Europa. Tegelijkertijd vind ik dat we het helemaal niet slecht gedaan hebben.”
Niet compleet
Verzachtende omstandigheden waren er immers genoeg voor de thuisploeg. Trainer Anand Jagdewsing kon door de afwezigheid van onder anderen Issy Hamdaoui (geschorst tot half oktober voor de rode kaart die hij eind vorig seizoen kreeg), Danny Havermans, Jordy Cretier, Nabil Akaazoun en aanwinst Iliass Bouzit nog lang niet over een complete selectie beschikken.
De ’startende vier’ telde met Mo Attaibi en Hoessein Jabir bovendien twee nieuwkomers. Zij moesten nog zichtbaar aan elkaar wennen, maar wisten Hovocubo wel aardig partij te bieden. Veruit de meeste van de acht tegentreffers vielen toen er spelers binnen de lijnen stonden die hoogstwaarschijnlijk (nog) niet tot de eerste keuze van Jagdewsing zullen behoren komend seizoen. Van hen wist Hicham Ziyech – een broer van Ajacied Hakim – de minste indruk op het thuispubliek te maken.
Waar FC Marlène dus flink moest improviseren, was Hovocubo zo goed als compleet naar de Waardergolf gekomen. Bovendien bestaat de selectie van de ploeg uit Hoorn bijna geheel uit dezelfde spelers waarmee afgelopen seizoen de landstitel veroverd werd. Dat was terug te zien in het spel van de bezoekers, die elkaar vaak blindelings wisten te vinden.
Voortborduren
,,Dat is lekker, dat we bijna hetzelfde team hebben als vorig jaar”, beaamde aanvoerder Amir Molkarai. ,,Dan kun je voortborduren op waar je gebleven was. Dat is heerlijk. Het is ook ons doel geweest om de groep zo compleet mogelijk te houden. We hebben natuurlijk een topseizoen gehad en iedereen zal ons nu nog meer als de favoriet zien. Het is aan ons om daar goed mee om te gaan.”
Het optreden in Heerhugowaard gaf daarbij vertrouwen. ,,Ik ben zeker tevreden. Het was een goede pot. We hebben – met op 24 augustus de Supercup en daarna de Europese duels – best een korte voorbereiding. Dus we moeten elke week groei laten zien. We gaan volop voor de prijzen. Nu ook met de Europacup erbij. Die zullen we niet winnen, maar we gaan proberen zo ver mogelijk te komen en hopen Hovo internationaal op de kaart te zetten.”

Verhelderend oefenpotje voor FC Marlène

Bron: Noord Hollands Dagblad (Alkmaarsche Courant)

Judit de Redelijkheid

Ze kunnen beiden niet wachten tot het nieuwe zaalvoetbalseizoen van start gaat. Bij FC Marlène leeft de hoop dat met een flink versterkte selectie de weg omhoog weer ingezet kan worden. Hovocubo kijkt uit naar het Europese avontuur dat deze maand begint. Vrijdagavond sloten de twee ploegen hun eerste trainingsweek af met een vriendschappelijke wedstrijd in de Waardergolf.
De cijfers logen er niet om. Een 0-8 nederlaag stond er na twee keer 35 minuten op het scorebord in Heerhugowaard. Sportman als hij is, baalde Peter Rozenbeek daar best even van. Maar de doelman van FC Marlène toonde zich ook realistisch. ,,Duidelijk”, begon hij zijn analyse. ,,Hovocubo is gewoon een goede ploeg. Ik ben blij dat zij ons land gaan vertegenwoordigen in Europa. Tegelijkertijd vind ik dat we het helemaal niet slecht gedaan hebben.”
Verzachtende omstandigheden waren er immers genoeg voor de thuisploeg. Trainer Anand Jagdewsing kon door de afwezigheid van onder anderen Issy Hamdaoui (geschorst tot half oktober voor de rode kaart die hij eind vorig seizoen kreeg), Danny Havermans, Jordy Cretier, Nabil Akaazoun en aanwinst Iliass Bouzit nog lang niet over een complete selectie beschikken.
Nieuwkomers
De ’startende vier’ telde met Mo Attaibi en Hoessein Jabir bovendien twee nieuwkomers. Zij moesten nog zichtbaar aan elkaar wennen, maar wisten Hovocubo wel aardig partij te bieden. Veruit de meeste van de acht tegentreffers vielen toen er spelers binnen de lijnen stonden die hoogstwaarschijnlijk (nog) niet tot de eerste keuze van Jagdewsing zullen behoren komend seizoen. Van hen wist Hicham Ziyech – een broer van Ajacied Hakim – de minste indruk op het thuispubliek te maken.
Waar FC Marlène dus flink moest improviseren, was Hovocubo zo goed als compleet naar de Waardergolf gekomen. Bovendien is de selectie van de landskampioen ten opzichte van vorig seizoen intact gebleven. Dat was terug te zien in het spel van de bezoekers, die elkaar vaak blindelings wisten te vinden. ,,Dit was een goede kennismaking met het niveau van de landskampioen”, zei Rozenbeek. ,,En dat is waar wij naartoe willen. We hebben gezien dat we daar nog minimaal negen doelpunten vandaan zitten. Meer moet je er ook niet van maken. Voor de jongens die nog niet op dit niveau gespeeld hebben is dit goed. Zij zijn even met de neus op de feiten gedrukt. Je ziet dat je niet even kunt suffen bij een corner of een uitbal. Het is continu volle bak. Dat zijn leermomenten.”
De ambities van FC Marlène zijn desalniettemin helder. ,,Vorig jaar wisten we dat we het heel moeilijk zouden krijgen. Zeker aan het begin hadden we toen een dunne selectie. Daar heb ik me nooit achter verscholen, want ik vind dat je het dan uit andere dingen moet halen. En ik denk dat we dat uiteindelijk ook hebben gedaan. We misten de play-offs op drie punten. Maar met de selectie die we nu hebben zouden we een beter resultaat moeten kunnen halen. Op voorhand ziet het er goed uit. We willen op termijn ook weer mee gaan doen om de prijzen. En dan is dit dus het niveau waar we naartoe moeten.”

Foto’s: Ferry Hoks

meer nieuws