Het betere voetbal wordt niet beloond in geflatteerde uitslag

Aan de bal was Hovocubo weer gewoon goed. Maar als je de vele kansen niet afmaakt en die paar foutjes wel worden afgestraft is de tegenstander de terechte winnaar. Maar de uitslag geeft wederom een verkeerd beeld over de ondelinge verhoudingen. FC Eindhoven is een hele goede ploeg met specifieke kwaliteiten die op dit moment goed boven komen drijven. De versterkingen die in de winter door de Brabanders zijn aangekocht maken ook zeker een verschil. Hovocubo daareentegen beschikt nog steeds niet over aanvoerder en sterkhouder Amir Molkârâi maar dat gaat niet lang meer duren voordat hij zijn eerste speelminuten weer gaat maken. Kevin was een wedstrijd uitgesloten. Daarnaast is Issam el Bakkali nog geblesseerd.

In tegenstelling tot twee weken geleden ging Hovocubo wel met heel veel vuur van start en wist de gretigheid dedurende de gehele wedstrijd vast te houden. Opnieuw Lahcen Bouyouzan die de 0-1 aantekent. En verwoestende lage schuiver waar Manuel Kuijk kansloos was. Maar als even later baltovenaar Karim Mossaoui een breedte pass wil geven en de bal volledig verkeerd raakt krijgt de thuisploeg de gelijkmaker in de schoot geworpen die door Mouhcine Zerouali wordt verzilverd. En als Hovoccubo van de schrik aan het bekomen is komen de Eindhovenaren op voorsprong door een intikker van de Braziliaan Raphinha. Zowel Hovocubo die het spel dicteert en FC Eindhoven vanuit de counter creëren enorm veel kansen. Voor het publiek is deze wedstrijd ook echt smullen. Een schot van Karim Mossaoui wordt uit de bovenhoek knap door Kuijck gered. In de slotfase van de 1ste helft is het Zakaria Amrani die eindelijk doet waar Hovocubo recht op heeft, op voorsprong komen door twee goals van Zakaria Amrani. Even leek het erop dat Hovocubo met een verdiende voorsprong de kleedkamer in kon gaan om te rusten, ware het niet dat Raphinha ervoor zorgde dat Eindhoven alsnog langszij kwam.

In de tweede helft opnieuw twee goede keepers die hun doel schoon hielden en een voetballende Hovocubo en een counterende FC Eindhoven. Wanneer een optelsom van dubieuze uitgedeelde straffen ervoor zorgt dat Faisal Mellah vroegtijdig de kleedkamer mag opzoeken komt Hovocubo gedurende twee minuten in een ondertal situatie. Hierin zet coach Jan Vogels alles op alles door Saadouni als vijfde veldspeler druk te zetten. Hovo weet lang de boel goed dicht te houden en komt zelfs twee keer dicht bij een scoringskans op de momenten dat Kuijk weer terug op zijn post was. Maar toch was het uiteindelijk vlak voor het vertstrijken van de straftijd Raphinha die profiteert van de vijf tegen drie situatie na een misrekening van de verder goed keepende Barry de Wit. Een snelle counter vlak voor tijd door de beste man aan Eindhovense zijde Jordany Martinus bezorgt Hovocubo een geflatteerde nederlaag.

Doordat ook Groene Ster geen punten wist te halen plaatst Hovocubo zich toch voor de Play Offs. Volgende week komt Feyenoord Futsal / TPP naar Hoorn waar eindelijk weer een thuiswedstrijd wordt gespeeld. Dit zijn altijd wedstrijden vol spektakel.

Bron: Noord Hollands dagblad

Voor de tweede keer in twee weken tijd heeft Hovocubo op vreemde bodem verloren van FC Eindhoven. Nadat het veertien dagen eerder voor de beker 5-2 werd, won de thuisclub gisteren met 5-3.

Trainer Sander van Dijk moest het ook nu weer doen met een smalle selectie. Hij had slechts vier veldspelers op de bank en onder hen was ook Handrit Hoxhaj, de oproepkracht op wie Hovocubo al jaren een beroep doet in penibele situaties.

Toch waren het de gasten die op voorsprong kwamen. Lachen Bouyouzan bracht de 0-1 op het scorebord met de honderdste Hoornse treffer van dit seizoen. Lang bleef de voorsprong niet staan want via de Braziliaan Raphina en Mouchine Zerouali boog FC Eindhoven de achterstand binnen een minuut om in een 2-1 voorsprong.

Halverwege waren beide ploegen weer in evenwicht. Zakaria Amrani was twee keer trefzeker voor Hovocubo en Raphina zorgde voor de 3-3 ruststand. In de tweede helft ging het mis voor Hovocubo toen Faisel Mellah zijn tweede gele kaart en dus rood kreeg. Niet alleen kwam de ploeg hierdoor in ondertal te staan, het moest het de rest van de wedstrijd met nog eens een mannetje minder doen op de bank.

Hoewel Hovocubo de huid ook daarna duur verkocht, wist het niet meer dichterbij te komen. FC Eindhoven maakte er nog twee via Raphina en Jordany Martinus.

FC Eindhoven – Hovocubo 5-3

Doelpunten Hovocubo:Bouyouzan 0-1, Amrani 2-2, Amrani 2-3.