Eerste slag geslagen

Met een volledige selectie vertrokken de manschappen van Sander van Dijk naar het Indoor Sportcentrum in Eindhoven. De aanloop voor beide teams is sowieso niet ideaal geweest. Het wedstrijdritme in de afgelopen drie maanden was voor geen enkel team in de eredivisie aanwezig sinds de focus van Oranje gericht was op kwalificatietoernooi voor EK.

Met Dave Stet in doel werd er afgetrapt. In de eerste minuten werd de goalie direct op de proef gesteld maar zijn onderscheppingen waren goed en dat gaf vertrouwen. Yoshua St. Juste bereidde de eerste echte aanval van Hovocubo voor. Sofian el Adel die goed opgesteld stond voor het Eindhovense doel wist de bal eenvoudig tussen de palen te plaatsen en een voorsprong voor de bezoekers was een feit.

Als Karim Mossaoui een overtreding op Kenan Koseoglu begaat, neemt Mo Allouch plaats achter de bal en knalt deze onhoudbaar in het doel. En als even later Abdelhak el Ghaadaoui helemaal vrij voor het doel van Stet staat en de bal krijgt kan hij gaan prijsschieten. 2-1 en met deze stand al vroeg in de wedstrijd zou het voor het vervolg wel wat beloven. Niet veel later weet Eindhovenaar Adil Zouthane vanuit de tweede lijn zijn voormalige ploeggenoot Pieter Grimmelius te verschalken. In een eerder duel in deze wedstrijd tussen de twee Brabanders raakte Grimmelius al geblesseerd aan zijn bovenbeen waardoor hij niet meer fit onder de lat stond, maar op karakter de eerste helft toch uitgespeeld.

Yoshua St. Juste uitblinker van de avond

In de eerste helft waren beide teams behoorlijk aan elkaar gewaagd en de doelpunten volgden elkaar in rap tempo op. Nadat Mohamed el Fahsi al een assist op zijn naam had was hij ook de aangever van de 3-2 die door Lahcen Bouyouzan werd gescoord.  En het bleef gelijk op gaan want zijn vriend uit Rotterdam Karim Mossaoui zorgde voor de gelijkmaker. En als vlak voor rust uitblinker Yoshua st. Juste zich vanuit eigen helft naar het doel van Pieter Grimmelius soleert kan Hovocubo met een voorsprong de kleedkamer opzoeken.

De tweede helft gaan beide teams iets behoudender het speelveld op. Voldoende kansen over en weer maar met iets minder risico. Inmiddels is doelman Pieter Grimmelius vervangen door Ian Willems. Hij had teveel hinder om verder te spelen. Pas na twaalf minuten in de tweede helft volgt er een beauty aan Hoornse kant. Mo Attaibi neemt een intrap vanaf eigen helft en lobt de bal naar de vijf meter cirkel op de andere helft. Sofian el Adel raakt met een subtiele volley de bal over Ian Willems en de eerste tekenen van Hovocubaanse overmacht is een gegeven. Met twee doelpunten verschil wordt de spanning in de wedstrijd voor het eerst wat minder.

Lahcen Bouyouzan probeert met een goal de achtervolging nog in te zetten, maar tevergeefs. De regiseur van de volgende prachtige aanval, voetbalmeester Adil Zouthane, brengt Sofian el Adel in stelling die vervolgens onzelfzuchtig behendig de bal naar links tikt waar Mats Velseboer simpel kan afronden. De contouren van een team in vorm worden langzaam zichtbaar.

Dennis van den Eijnden scoort nog de vijfde goal voor de thuisploeg, maar met het risico van de power play zijn het Karim Mossaoui en Amir Molkârâi die samen de eindstand naar 5-9 brengen. Terechte maar geflatteerde overwinning.

Volgende week zaterdag 20 mei speelt Hovocubo tegen Knooppunt. Deze wedstrijd wordt om 19.30 uur in Sporthal de Opgang gespeeld. Voor deze wedstrijd zal er versterkte beveiliging zijn. En vergeet voor deze wedstrijd niet de lege flessen mee te nemen voor Inloophuis Pisa!!

Lees hier het verslag van FC Eindhoven

Luister hier naar het Live verslag van Radio Hoorn:

Hovocubo begint driekamp om landstitel met overwinning in en tegen Eindhoven

Bron: Noord Hollands Dagblad

Tegeltjeswijsheid betaalt zich uit

Vincent Schot

‘Zo­lang je er één meer maakt dan je te­gen­stan­der win je de wed­strijd’. Het is een voet­bal­wijs­heid die het goed doet op een te­gel­tje in een sport­kan­ti­ne. Deze vrij­dag lijkt het ech­ter de ge­dach­te waar­mee Ho­vo­cu­bo en FC Eind­ho­ven de drie­kamp om de ti­tel zijn be­gon­nen. Bei­de teams zet­ten de deur ach­ter­in wa­gen­wijd open. Na veer­tig mi­nu­ten blijkt Ho­vo­cu­bo de te­gel­t­jes­wijs­heid het meest ter har­te te heb­ben ge­no­men: 5-9.
Vrij­wel di­rect van­af de af­trap in Top­sport­cen­trum Eind­ho­ven is dui­de­lijk dat bei­den het niet zo nauw ne­men met ver­de­di­gen. Na­dat Dave Stet eerst al ver uit moet ko­men om uit­ein­de­lijk met een sli­ding een schot op zijn doel te voor­ko­men moet hij na an­der­hal­ve mi­nuut voor het eerst echt han­de­lend op­tre­den. Tot twee keer aan toe zelfs als Lah­cen Bouy­ou­zan een vrije door­tocht krijgt rich­ting het Hoorn­se doel en twee­maal – slap – mag af­druk­ken.

Tach­tig se­con­den la­ter valt de eer­ste kans voor het an­de­re doel te no­te­ren. Hier is het wel di­rect raak. De eer­ste goe­de Hoorn­se aan­val ein­digt bij So­fi­an el Adel, die de 0-1 bin­nen tikt. Lang blijft deze stand niet op het bord staan. Na zes mi­nu­ten ko­gelt Mo Al­louch van­af de zij­lijn een vrije trap bin­nen.

In de veer­tien mi­nu­ten die dan nog ge­speeld moe­ten wor­den, re­gent het voor kan­sen. Het is haast als­of de twee teams de ne­ga­tie­ve slui­er die de laat­ste da­gen over de ti­tel­strijd hangt in één har­de ruk weg wil­len trek­ken met een eer­ste helft die voor­al ’in de voor­uit’ wordt ge­speeld. Het re­sul­taat is nog eens twee Bra­bant­se tref­fers en zelfs drie van West-Frie­se ma­ke­lij: 3-4.

Pas na rust wor­den de rij­en ach­ter­in meer ge­slo­ten. Althans, zo lijkt het in de be­gin­fa­se. De kan­sen zijn in die eer­ste mi­nu­ten schaar­ser, al­hoe­wel Stet en Ian Wil­lems – die na rust Pie­ter Grim­me­li­us ver­vangt in het Eind­ho­ven­se doel – nog wel een aan­tal keer flink hun best moe­ten doen.

Van­af de 31e mi­nuut vloei­en de goals weer rij­ke­lijk. Ho­vo­cu­bo is de eer­ste ploeg die scoort. De twee­de goal van El Adel is ge­lijk ook de fraai­ste van de avond. Van een me­ter of acht wipt hij de bal met een fraaie be­we­ging van­uit de draai over de iets van zijn lijn ge­ko­men Wil­lems heen.

De 3-5 wordt ge­volgd door tref­fers van Bouy­ou­zan en Den­nis van den Eijn­den na­mens de thuis­club en Hoorn­se goals van Mats Vel­se­boer, Mos­sa­oui en Mol­ka­rai (2x).

,,Voor het pu­bliek was dit ze­ker een mooie wed­strijd”, lacht Mol­ka­rai als de zoe­mer heeft ge­klon­ken. ,,We zijn de meest sco­ren­de ploeg van de ere­di­vi­sie, maar ge­ven de goals ook te vaak te ge­mak­ke­lijk weg. Ook van­avond weer. Dat moet er ze­ker in deze fase van het sei­zoen uit. We we­ten dat we vaak sco­ren. Daar­om lijkt het mis­schien als­of we voet­bal­len vol­gens zo’n te­gel­tjes­tekst, maar dat is het be­slist niet. We moe­ten ge­woon meer ge­fo­cust zijn.’’

Slechte start zaalvoetballers FC Eindhoven

Bron: Eindhovens Dagblad

EINDHOVEN – De zaalvoetballers van FC Eindhoven zijn de nacompetitie met een nederlaag begonnen. Hovocubo won; 5-9.

Wil van den Heuvel

Bij rust keken de manschappen van coach Jan Vogels tegen een 3-4 achterstand aan. De Eindhovense treffers kwamen op naam van Mo Allouch, Abdelhak El Ghaadoui en Lahcen Bouyouzan. Na de pauze kwam het niet meer goed. In de slotfase speelden de blauwwitten met een vliegende keep. Van 5-7 werd het 5-9. Lahcen Bouyouzan en Dennis van den Eijnden troffen voor FCE doel.

Dinsdag speelt FC Eindhoven een uitduel bij ‘t Knooppunt. Bij deze wedstrijd in Beverwijk mogen geen supporters van de thuisploeg aanwezig zijn.