Herstelproces niet in uitslag zichtbaar

Hovocubo is klaar met het likken van de wonden van een week eerder. De zepert opgelopen tegen Lebo is door het collectief weggepoetst en de focus is weer terug op het zich verzekeren van de play offs. De zelfde strijd die gevoerd wordt door de tegenstander van vanavond FC Eindhoven. Twee ploegen met een groot onderling respect, maar waar altijd op het scherpst van de snede wordt gespeeld voor het beste resultaat. Met een complete selectie werd er afgereisd naar Eindhoven.

Binnen een minuut kreeg Dennis Selbach uit een goede aanvalsopzet al de eerste serieuze kans voor Hovo welke door Pieter Grimmelius onschadelijk werd gemaakt. En zo golft in de beginfase het spel heen en weer met kansen voor beide ploegen waarbij Hovocubo de meest gevaarlijke wist te creëren met onder andere een schot op de paal van Amir Molkârâi. Verder werd het zijnet van Pieter Grimmelius veelvuldig gevonden.

Ondanks het overwicht in kansen aan Hoornse kant, is het Kenan Koseoglu die pas in minuut ’17 van de eerste helft de score opent. En als pal voor rust een goed uitgevoerde counter voor de twee nul zorgt is de psychologische domper voor Hovocubo een feit.

Ook in de tweede helft leek het lang of er geen doelpunten zouden vallen. En hoewel Hovo met een marge van twee doelpunten achter stond kon de wedstrijd echt alle kanten opgaan. Pas zeven minuten voor het einde van de wedstrijd zet Tim van den Akker zelf een goede 1-2 op die hem beloond met de derde Brabantse goal. Direct werd het tijd om alles-of-niets te spelen en zette Sander van Dijk direct een vijfde veldspeler in. Al snel had dit het gewenste effect, Martin van Eeuwijk schiet het eerste doelpunt aan Hoornse zijde in. Uit een vrije trap maakt aanvoerder Amir Molkârâi nog de aansluitingstreffer maar er was te weinig tijd om de stand nog volledig recht te trekken.

Vincent Schot

EINDHOVEN * Hovocubo heeft vrijdagavond een nederlaag geleden. In Brabant verloren de zaalvoetballers met 3-2 van FC Eindhoven. Na het verlies tegen ASV Lebo (8-1) van vorige week betekende het de tweede verliespartij op rij voor de ploeg van Sander van Dijk. Toch hield de trainer een minder nare smaak over aan het duel met de Eindhovenaren.

,,Zonder te overdrijven, wij hadden er voor rust al acht kunnen maken. We waren alleen niet scherp voor de goal of maakten verkeerde keuzes als we er snel uitkwamen en een overtalsituatie creëerden voor hun doel. Maar tegen een goed FC Eindhoven waren wij wel de dominante partij en speelden goed voetbal. Dat geeft vertrouwen’’, legt Van Dijk uit.

De wijze waarop zijn ploeg speelde, was voor het publiek niet altijd oogstrelend om te zien, maar de concentratie waarmee er vooral werd verdedigd, resulteerde er wel in dat de Brabanders minder vaak gevaarlijk werden. ,,Het was jammer dat de paar foutjes die wij maakten door FC Eindhoven direct werden afgestraft. En dus stonden we 2-0 achter bij rust.’’

De achterstand maakte dat Hovocubo na rust de aanval moest zoeken en dus automatisch meer risico in het spel legde. Van Dijk zag zijn ploeg opnieuw vaak opduiken voor het doel van keeper Pieter Grimmelius, maar weer de trekker niet met succes overhalen. ,,Ook niet toen we oog-in-oog verschenen met Pieter’’, haalde de trainer een kans terug.

De pressie die de Hoornse nummer twee van de ranglijst hanteerde bracht het gevaar met zich mee dat de thuisploeg – nummer drie – er een keer snel uit kon komen. Dat gebeurde na een klein kwartier, het betekende de 3-0. Het was het teken voor Van Dijk om doelman Koen van der Leeden naar de kant te halen.

,Daar hebben we de laatste tijd veel op getraind, met het oog op de play-offs. Dat ging toen goed en nu weer’’, aldus Van Dijk, die Martin van Eeuwijk zag scoren. Twee minuten voor tijd maakte Amir Molkarai de aansluitingstreffer. ,,Onze grootste tegenstander was vandaag de klok. Hadden we een paar minuten langer gespeeld dan hadden we minimaal gelijkgespeeld.’’

FC Eindhoven-Hovocubo 3-2.

18. Koseoglu 1-0, 20. Bouyouzan 2-0, 33. Van den Akker 3-0, 35. Van Eeuwijk 3-1, 38. Molkarai 3-2.