Hovo JO17-2 na zinderende wedstrijd tegen Dijkhuis KAMPIOEN!

Vooraf stond er behoorlijk wat spanning op de wedstrijd. Het is de laatste wedstrijd tussen de nummers 1 en 2 in de 1e klasse 04 in de najaarscompetitie. De thuisploeg, Dijkhuis, weet dat het moet winnen en Hovo is bij winst of gelijkspel kampioen. Eerste wedstrijd thuis was een spannende pot waarin Hovo vrijwel de hele wedstrijd achter de feiten aan liep, steeds tegen een achterstand moest knokken maar in de slotfase het harde werken in een 5-5 gelijkspel zag worden beloond.

Al snel laat Dijkhuis zien dat ze het veld zijn ingekomen met maar één doel: winnen. De thuisploeg speelt sterk en Hovo beperkt zich tot verdedigen. Coach Danny is niet verbaasd over de Dijkhuis aanvalsstorm en heeft in de voorbereiding zijn spelers opdracht gegeven om compact te verdedigen. Die tactiek werkt en hoewel het balbezit voor Dijkhuis is komen de kansen louter uit schoten vanaf de zijkant of vanuit de tweede lijn. Keeper Nick staat attent te keepen maar moet toch na een minuut of tien capituleren op een schot en daardoor neemt de thuisploeg de leiding, 1-0. Af en toe komen we eruit. Helaas moet Luuk al na 10 min naar de kant wegens misselijkheid en dat betekent dat we nog maar één wissel hebben en dat is in zo’n topwedstrijd geen pluspunt. Vijf minuten voor rust is het Dai die een bal op eigen helft onderschept, met zijn welbekende grote passen naar voren gaat en dan Tycho met een pass bereikt die uiterst koel de gelijkmaker binnen schiet, 1-1.  Het is ook de ruststand.

Na rust zelfde speelbeeld, Dijkhuis komt, heeft het initiatief maar komt er door het compact verdedigen van Hovo lastig door. En dat is natuurlijk de verdienste van de Hovo ploeg die keihard werkt. Toch komt Dijkhuis in de 2e helft opnieuw op voorsprong, 2-1. Die tussenstand betekent dat Dijkhuis virtueel kampioen is. Hovo is gedwongen er nu meer uit te komen en doet dat ook en een paar minuten later is er een prima combinatie tussen Timo en Rolf die uitstekend wordt afgemaakt door Rolf maar helaas heeft de scheidsrechter voor een overtreding gefloten. Gelukkig is het Dai die al zijn agressie in de daaropvolgende vrije trap legt en de kanonskogel verdwijnt snoeihard binnen geschoten, 2-2. Dan is het Dijkhuis die weer moet komen en in een zeer spannende slotfase is het keeper Nick die tot grote hoogte stijgt, elke bal vangt, overtikt of naar de zijkant stompt. De wedstrijd eindigt net als de thuiswedstrijd in een gelijkspel en dat betekent dat Hovo JO17-2 KAMPIOEN is. De wilskracht en de veerkracht in beide wedstrijden hebben de doorslag gegeven. Welgemeende complimenten krijgen de Hovo mannen na afloop van de sportieve Dijkhuis coach en dat is natuurlijk erg aardig.

In de voorjaarscompetitie zullen we vaker dit soort mooie wedstrijden gaan krijgen maar nu is het eerst winterstop en kan de ploeg van coach genieten van het kampioenschap!