Een prachtige ervaring met alleen maar winnaars

Omdat de Europese competities korte tijd stil lagen, wordt er gezocht naar sparringpartners. De goede contacten tussen Sander van Dijk en Miguel Andres Moreno en het feit dat Hovocubo over een ijzersterke selectie beschikt waren de aanleiding om een uitnodiging uit Barcelona te ontvangen. Barcelona gebruikt dit soort oefenwedstrijden voor PR activiteiten in de buitenwijken van Barcelona.

Een volksverhuizing van 52 personen naar de Catalaanse hoofdstad. Groot groepsgevoel.

Maandag 29 januari stond er een training op het programma in Ciudad Deportiva. De streng bewaakte trainingscentrum van één van de grootste clubs ter wereld. Dinsdagavond, 30 januari om 19.00 uur was de aftrap.

Zonder de geblesseerde Amir Molkârâi maar verder met Dave Stet, Zakaria Amrani, Faisel Mellah, Yoshua St. Juste, Youssef Makraou, Mats Velseboer, Younes Makraou, Tjerk Thuring, Kevin Tromp, Handrit Hoxhaj, Martin van Eeuwijk en Karim Mossaoui werd de aftrap genomen. Dav Stet had nog te veel last van de enkel en spelen was eigenlijk niet goed mogelijk. Maar Sander van Dijk gunde hem wel deze ervaring en besloot om hem wel te laten starten, waarbij Dave zelf zou aangeven wanneer het niet meer ging. Dave zou zelf zijn wissel met Tjerk regiseren.

Bij de tegenstander speelde Mario Rivillos. Speler die voor de tweede keer in zijn imposante zaalvoetbal carrière tegen Hovocubo speelde. In 2014 maakte hij deel uit van de selectie van Inter Movistar in Slovenië tijdens de UEFA Futsal Cup.

Binnen twee minuten is het Rivillos die op Dave Stet afstevent en de 1-0 op het scorebord neerzet. Kort daarna wisselt Dave met Tjerk. Afzetten is onmogelijk met de pijnlijke enkel. Hovocubo probeert te voetballen. Weigert in te zakken en doet er alles aan om partij te bieden. Maar het niveau van de Spanjaarden (ondanks de afwezigheid van enkele internationals) is bijzonder hoog. Opvallend is het sterke optreden van de 18-jarige Tjerk Thuring. Hij wint een èèn op èèn duel van Rivillos en verricht fantastische reddingen. Toch kan hij niet tegenhouden dat Joao, Cardona en Rivillos FC Barcelona naar een 4-0 voorsprong brengen.

Na de rust is het Peiró die binnen de minuut de score naar 5-0 laat oplopen. Wakker geschud krijgt Hovo weer de boel onder controle en biedt prima weerstand met goede kansen voor onder meer  Youssef Makraou en Karim Mossaoui. Uiteindelijk is het Zakaria Amrani die uit een aanval uit het boekje de eretreffer maakt. Het Spaanse publiek kon dit waarderen en er klonk massaal applaus. Het blijft lang 5-1 maar vlak voor tijd is het Rivillos die een torpedo afschiet richting de kruising achter Tjerk Thuring en de eindstand naar 6-1 brengt.

Een topwedstrijd, een topervaring. Hovocubo dankt de club FC Barcelona en in het bijzonder Miguel Andres Moreno voor deze unieke kans.

De ploeg gaat zich nu verder richten op de Beker en de competitie.

Lees hier het verslag van FC Barcelona

Hovocubo geniet vooral van duel met Barça

Born: Noord Hollands Dagblad

Van onze verslaggever

Hovocubo’s man of the match Tjerk Thuring (12) in actie. FOTO HOVOCUBO

Ho­vo­cu­bo heeft gis­ter­avond in Span­je met 6-1 ver­lo­ren van FC Bar­cel­o­na. De Hoorn­se for­ma­tie werd door de groot­macht uit­ge­no­digd voor een oe­fen­du­el. On­danks het ver­lies ge­no­ten de zaal­voet­bal­lers met vol­le teu­gen.
,,Een fan­tas­ti­sche er­va­ring”, zei trai­ner San­der van Dijk na af­loop. ,,We maak­ten in het be­gin een paar slip­per­tjes en dat werd di­rect af­ge­straft.’’ Op het sco­re­bord wist Ho­vo­cu­bo in het eer­ste be­drijf niet te ko­men, FC Bar­cel­o­na wel. Via Ri­vil­los, Joao, Car­dona en nog­maals Ri­vil­los scoor­de die ploeg vier keer.

Na rust gooi­den de West-Frie­zen de schroom van zich af. ,,We durf­den meer in bal­be­zit en ons spel werd daar­door ook echt goed. We creëer­den echt voet­bal­lend onze kan­sen en zij kwa­men daar­door op een ge­ge­ven mo­ment zelfs op vijf fou­ten”, al­dus Van Dijk, die Zak­aria Am­ra­ni de 5-1 zag ma­ken en zo de spreek­woor­de­lij­ke eer red­den. ,,Die kwam uit een aan­val waar­op we trai­nen dus daar­op ben ik best trots. En al he­le­maal om­dat wij de eer­ste Ne­der­land­se club zijn die weet te sco­ren te­gen FC Bar­cel­o­na.’’

Dat ge­voel be­zorg­de ook Tjerk Thu­ring zijn trai­ner, die de lof­trom­pet stak voor de jon­ge goa­lie die Dave Stet ver­ving. ,,Hij was van onze kant de man van de wed­strijd.’’

Foto’s: FC Barcelona

meer nieuws