Dan lang verwachte en verdiende overwinning……

Hovocubo D1 – Wognum Nicols D1

Na een zeer verdienstelijke 1e seizoenshelft was het vandaag de eerste wedstrijd in de voorjaarsompetitie. De tegenstander, Wognum Nicols D1, was voor ons een onbeschreven blad. De zaal betredend keken onze mannen hun ogen uit!! Bij de tegenstander liepen jongens zo groot dat je zou verwachten dat zij op de brommer zijn gekomen, de keeper moest bijna bukken om in het doel te passen… Aangezien er wederom geen scheidsrechter voor onze wedstrijd was geregeld moesten wij dit zelf oplossen, konden wij dus mooi de spelerspassen controleren. Hieruit bleek dat er drie dispensatiespelers bij de tegenstander mee deden, de oudste was 14 en dus 2e jaars C junior. Dat de lengte niet uitmaakt bleek al vrij snel. Wognum Nicols mocht aftrappen en kon eigenlijk het spel niet maken, dit was voor Hovo het sein om i.p.v. af te wachten de tegenstander op eigen helft vast te zetten. Dit resulteerde al vrij snel in de 1-0 door Robin. De bal werd onderschept op de helft van de tegenstander en vervolgens prima ingeschoten. Het was duidelijk dat de tegenstander kwalitatief een paar maatjes te klein was (hebben wij ook meegemaakt) en dat Hovo hier zijn eerste winst partij zou gaan boeken. Het was alleen wel zaak om te blijven combineren en ook de verdedigende taken uit te voeren. De eerste helft ging dat allemaal nog redelijk en konden wij door doelpunten van Joey en weer Robin uitlopen naar 3-0. Jimmy en Brandon vonden nog 4 maal binnen 10 seconden de keeper op hun weg, deze redde een aantal malen prima. Het was zaak om in de tweedehelft lekker te blijven/gaan combineren en zo de voorsprong uit te bouwen. Wat je echter vaak ziet als het wat makkelijker gaat en de eerste overwinning is binnen handbereik, is dat er teveel voor eigen succes wordt gegaan en te weinig de combinatie gezocht. Dit is natuurlijk zeer logisch maar moet er wel uit. Voetbal is en blijft namelijk een teamsport en daar komt bij dat je het jezelf een stuk makkelijker maakt door samen te spelen. Dit bleek ook wel uit de gemaakte doelpunten, deze kwamen namelijk allemaal voort uit vlot lopende combinaties. Ondanks dat het dus niet heel goed was werd de voorsprong uitgebouwd naar 5-0 door doelpunten van Miles en Brandon. Toen was het moment gekomen voor Wognum Nicols. Er werd slordig balverlies geleden op de helft van de tegenstander en iedereen liep voor de bal. De tegenstander kon dus zo op het doel van Damian af en ditmaal moest ook Damian (na al een aantal keer weer prima ingegrepen te hebben) het antwoord schuldig blijven. De overwinning kwam natuurlijk niet meer in gevaar en wij wisten ook nog twee maal te scoren via Brandon en Robin. Het slot akkoord was voor Wognum Nicols, zij wisten op dezelfde manier als bij de eerste tegentreffer gebruik te maken van ons enthousiasme om te ver naar voren te spelen. Hiermee werd de eindstand bepaald op 7-2 en was de eerste overwinning een feit. Natuurlijk moeten er veel dingen beter en anders maar hierdoor zijn wij niet minder trots op jullie. De hele eerste seizoenshelft hebben jullie toegwerkt naar deze overwinning en deze hebben jullie dus dik verdiend!!!! Proficiat!!!! Wij spelen weliswaar nog steeds in dezelfde (1e) klasse maar tegen toch wat maar gelijkwaardige tegenstanders dan in de andere poule en dat is iets wat ons beter past. Nu allemaal heerlijk genieten van deze overwinning en op naar de volgende.